Csak a dobogóért és a kiesés ellen küzdő csapat győzött a Jet-Sol Ligában

2019. március. 31., 10:22   |    

Csak a dobogóért és a kiesés ellen küzdő csapat győzött a Jet-Sol Ligában
Fotó: fradi.hu/ St. Mihály FC Facebook

Az MTK, az Astra, az ETO és a Haladás is csak egy pontot szerzett a 16. fordulóban. Utánpótlás válogatottjának gólja sem segítette győzelemhez az MLE-t. A Szent Mihály harmadszor nyert a szezonban, a Fradi pedig tizenötödször.

Ferencvárosi TC–DVTK 3–1 (2–0)
Gólszerzők: Kocsán Petra (15., 18.), Fenyvesi Evelin (55.), illetve Biljana Bradic (86.)

A Ferencváros legyőzte a DVTK-t a Jet-Sol Liga 16. fordulójában. A harmadik helyen álló DVTK eddig 28 pontot gyűjtött a bajnokságban, otthon rendre győz (legutóbb, november elsején, éppen a Fradi vitte el a három pontot a DVTK Stadionból), idegenben azonban idén eddig 8 mérkőzésből csak hármat (az MLE, a Szent Mihály és az MTK ellen) nyert meg a csapat, amely otthon rendre az NB I-es férfi együttes stadionjában szerepel; két vereség (mindkétszer a Fradi ellen) és három döntetlen az idegenbeli mérlege. 

A Szombati találkozón Kocsán Petra (15., 18.) már a szünet előtt kétgólos előnyhöz juttattat a zöld-fehéreket, majd Fenyvesi Evelin az 55. percben mondhatni, eldöntötte a találkozót, a gólkirálynő-jelölt Biljana Bradic csak szépíteni tudott a hajrában.

MTK Hungária FC–Astra 0–0

Nem bírt egymással az MTK és az Astra, 90 perc után is 0–0 állt az eredményjelzőn, mindkét csapatnak egy ponttal kellett beérnie a forduló végén. Érdekesség, hogy az MTK a novemberi fordulóban sem tudott betalálni az Astrának, akkor a hazaiak 1–0-ra győztek Üllőn. Az Astra pedig legutóbb októberben játszott gól nélküli döntetlent, akkor Győrbe, az ETO-hoz látogatott.

ETO FC Győr–Haladás-Viktória 2–2 (2–1)
Gólszerzők: Süle Dóra (9.), Horváth Cintia (26.), illetve Öreg Cintia Mónika (40.), Rácz Zsófia

Pontosztozkodás lett a találkozó vége Győrben is, ahol az ETO a Haladást fogadta. Nincs könnyű helyzetben a hatodik helyen álló Rába-parti együttes, amely öt mérkőzés óta nyeretlen a Jet-Sol Ligában, utoljára november 17-én gyűjtött három pontot az utolsó helyen álló MLE kárárra.
A szombathelyieknél a magyar válogatott Rácz Zsófia két hét alatt három gólt szerzett (az előző fordulóban a Fradinak köszönt be kétszer).

MLE–Szent Mihály 2–3 (2–2)
Gólszerzők: Pezelj Petra (19., büntetőből), Vári Viktória (38.), illetve Boros Kinga (10., 46.), Szil Tünde (33.)

A Szent Mihály nyerte a kiesési rangadót, úgy, hogy már az első félidő alatt négy gól esett, 2–2-t lőttek a csapatok. A hazaiaknál Vári Viktória is betalált, akit Turtóczki Sándor szövetségi edző meghívott az U19-es válogatottba, így hétfőn utazik Spanyolországba, az Eb-selejtező elitkörre.

Ez a Szent Mihály mindössze 3. győzelme volt a 2018/19-es kiírásban, a csapat 9 pontot gyűjtött.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS