A Kaposvárnak csak a DVTK és a DVSC ellen ment jól az idényben

2020. június. 15., 13:02   |    

A Kaposvárnak csak a DVTK és a DVSC ellen ment jól az idényben

A kaposváriak 14 pontot szereztek eddig, ezekből 13-t a Debrecen és a Diósgyőr ellen. A Bp. Honvéd az újrakezdés óta hét tétmérkőzéséből csak egyet veszített el. A ZTE harmadszor szerzett a bajnoki idényben három gólt pályaválasztóként, ezekből kétszer a Paks ellen.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–BUDAPEST HONVÉD 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Dragóner (94.), illetve Ugrai (10.), Gazdag (38.)

– A kispestiek 2019. november 2. óta először szereztek két gólt idegenbeli bajnoki mérkőzésen.
– Pisont István együttese az újrakezdés óta hét tétmérkőzéséből csak egyet veszített el.
– A Gazdag Dániel gólját is előkészítő Ugrai Roland az újrakezdés óta négy bajnoki fordulóban három gólt szerzett.
– Gazdag Dániel a harmadik gólját érte el az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében, ez eddigi egyéni csúcsa.
– A Mezőkövesd és a Honvéd mindhárom bajnoki mérkőzése a mostani idényben 2-1-es vendéggyőzelmet hozott. A Honvéd 2-1-re nyerte a kupadöntőt is a Puskás Arénában, mindössze kilenc nappal e találkozó előtt.
– A borsodi együttes mindössze egy pontot szerzett a bajnokságban az újrakezdés óta játszott négy fordulóban.
– Dragóner Filip 66 percet játszott eddig az élvonalban, de már a második góljánál tart.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KISVÁRDA MASTER GOOD 1-0 (0-0)
Gólszerző: Sigér (75.)

– A zöld-fehérek pályaválasztóként immár 52 meccs óta nem szenvedtek vereséget az OTP Bank Ligában, e mérkőzésekből negyvenegyet megnyertek.
– Sigér Dávid a Ferencváros az újrakezdés óta játszott három hazai bajnokijából kettőn megmentette a csapatot: a Debrecen ellen két gólja hozta a 2-1-es győzelmet, szombaton pedig ő lőtte a mérkőzés egyetlen gólját.
– A zöld-fehérek a Groupama Arénában február 5. óta hat mérkőzésből hatot nyertek, a hazai bajnokikon idén 720 játékperc alatt mindössze egy gólt kaptak.
– A Kisvárda ellen négyszer játszott eddig pályaválasztóként bajnoki mérkőzést a Ferencváros az OTP Bank Ligában, mindegyiket kapott gól nélkül megnyerte.
– A Ferencváros hatodszor nyert pályaválasztóként 1-0-ra az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében, ebből kétszer a Kisvárda ellen.
– A Kisvárda a legutóbbi három fordulóban csupán egy pontot szerzett.
– A Kisvárda mindössze egyszer nem kapott gólt idegenben a mostani bajnoki idényben.

DEBRECENI VASUTAS SC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Adeniji (6., 63.), illetve Knežević(33.), Van Nieff (57.)

– Az utolsó előtti helyen álló Debreceni VSC sorozatban immár hat mérkőzés óta nyeretlen, a legutóbbi tíz bajnokiján a megszerezhető 30 pontból csupán ötöt gyűjtött be.
– Pályaválasztóként három mérkőzés óta nyeretlen, viszont a január 25-i, Újpest elleni 4-0 óta először szerzett egynél több gólt.
– Adeniji a DVSC első játékosa az említett, Újpest elleni mérkőzés óta, aki két gólt is tudott szerezni egy mérkőzésen. A nigériai csatár már kilenc bajnoki gólnál jár az idényben.
– Kondás Elemér a visszatérése után az első két mérkőzésen egy pontot szerzett a csapattal. Legutóbb a portugál Leonel Pontes ugrott be ilyen rossz eredménnyel a Loki kispadjára, 2016 augusztusában.
– A Puskás Akadémia, történetében először, a 2019–2020-as idényben veretlen maradt a DVSC ellen idegenben. A korábbi szezonokban ez nem sikerült.
– A felcsúti csapat február 15. óta először szerzett két egymást követő bajnoki mérkőzésén legalább két gólt.
– Josip Knežević ősszel csak két bajnoki gólt szerzett, tavasszal már ötnél jár.
– Yoëll van Nieff a második gólját érte el az OTP Bank Ligában. Amikor az elsőt lőtte az Újpestnek, februárban, Knežević is a gólszerzők között volt.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PAKSI FC 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Bobál G. (33., 50., 62.), illetve Könyves (12.), Böde (79., tizenegyesből), Balogh B. (92.)

– A Paks szinte lemásolta előző fordulóbeli, a Ferencváros elleni bravúrját: újra kétgólos hátrányból, a 90. perc lejárta után mentett pontot.
– Osztermájer Gábor csapata hat bajnoki forduló óta veretlen, de ez idő alatt csak egyszer nyert. A Márton Gábor által irányított ZTE még régebb óta, sorozatban hét bajnoki találkozón veretlen.
– A ZTE harmadszor szerzett a bajnoki idényben három gólt pályaválasztóként, ezekből kétszer a Paks ellen. Másodszor játszott otthon 3-3-as döntetlent, először a MOL Fehérvár ellen.
– Bobál Gergely 11 gólnál tart a bajnoki idényben, csak klubtársa, Radó András előzi meg a góllövőlistán. Az NB III-ban (Honvéd II) és kétszer az NB II-ben (Csákvár) már ért el mesterhármast, az OTP Bank Ligában most először.
– Böde Dániel mind a három, ZTE elleni mérkőzésen gólt szerzett az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében.
– Könyves Norbert, aki a múlt héten, a Ferencváros elleni döntetlen napján ünnepelte a születésnapját, a tizedik góljánál tart a bajnoki idényben. A Paks legutóbbi öt idegenbeli bajnokiján hat gólt szerzett. E sorozatban Könyves négy mérkőzésen játszott, Kisvárdán nem – nem is szerzett gólt a Paks.
– Balogh Balázs 2017. április 25. óta először talált a kapuba élvonalbeli mérkőzésen.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–DIÓSGYŐRI VTK 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Bévárdi (7.), Nagy R. (47. – 11-esből), Nagy J. (89.)

– A Rákóczi 2020-ban először nyert bajnoki mérkőzést.
– A kaposváriak 14 pontot szereztek eddig, ezekből 12-t a Debrecen és a Diósgyőr elleni két-két győzelemmel, valamint még egyet, egy DVSC elleni döntetlennel.
– Waltner Róbert csapata pályaválasztóként mindössze egyszer, a Debrecen elleni decemberi találkozón (4-1) szerzett e találkozó előtt legalább három gólt az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében.
– A mindössze a harmadik NB I-es meccsén szereplő Bévárdi Zsombor az első, Nagy János a második, Nagy Richárd a harmadik gólját szerezte a bajnoki idényben.
– A Rákóczi először szerzett büntetőből gólt a bajnoki idényben.
– A Kaposvár először szerzett három egymást követő bajnoki mérkőzésén gólt az idényben.
– A Diósgyőr a legutóbbi három fordulóban nyeretlen maradt, mindössze egy pontot szerzett, s egy gólt ért el, az is öngól volt.

MOL FEHÉRVÁR FC–ÚJPEST FC 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Ristevski (41., öngól), Nikolics (72.), illetve Nwobodo (64.), Heris (81.)

– Joan Carrillo együttese a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből négyszer döntetlent játszott.
– Fontos lesz a következő forduló a székesfehérváriaknak: a Ferencváros a Honvéd elleni sikere esetén elvesztik ugyan matematikai esélyüket a bajnoki címre, de egyszersmind, amennyiben tartják a Mezőkövesddel szemben a mostani tízpontos különbséget véglegesség válik a második helyük.
– A székesfehérváriak 2020-ban először kaptak két gólt egy bajnoki mérkőzésen.
– Nemanja Nikolics a legutóbbi három fordulóban három gólt szerzett.
– Az Újpest Predrag Rogannal eddig három mérkőzésen hét pontot gyűjtött, ebből következően veretlen.
– A lila-fehérek 2020-ban eddig kétszer szereztek idegenbeli bajnokin két gólt: a harmadik Mezőkövesd és a második MOL Fehérvár ellen.
– 2017 októbere óta először hozott háromnál több gólt a két csapat egymás elleni mérkőzése. A mostanit megelőző legutóbbi négyen összesen esett négy gól.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS