Csak a Haladás győzött idegenben

2009. március. 07., 20:51   |    

Csak a Haladás győzött idegenben

Szombaton hat mérkőzést játszottak le a Soproni Liga, 18. fordulójából. A legeredményesebbnek az MTK bizonyult, a kék-fehérek 3-0-ra győztek a Vasas ellen. Az Újpest 2-0-ra győzött a Siófok ellenében, a szintén otthon játszó ZTE pedig 2-1-re a REAC ellen. A Haladás 2-0-ra nyert Nyíregyházán, a Paks - Kaposvár és a Diósgyőr- Honvéd mérkőzés pedig gólnélküli döntetlennel ért véget.

Két piros lap, három gól

MTK Budapest - Vasas 3-0 (0-0)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Kanta J. (11-esből) a 49., Urbán a 86., Hrepka a 89. percben
Kiállítva: Laczkó a 36., Paripovic a 71. percben

A találkozó első időszaka egyenlő erők küzdelmét hozta, ám a 36. percben emberhátrányba kerültek az angyalföldiek: Laczkó Zsolt húzta vissza Kanta Józsefet sárga lapot érően, s mivel már volt egy sárga kártyája, mehetett zuhanyozni. Az első játékrészben nem esett gól, a 49. percben azonban megszületett az MTK vezető találata: Ognjen Paripovic buktatta a 16-oson belül Zsidai Lászlót, a megítélt büntetőt pedig Kanta József értékesítette (1-0). A 71. percben a vendégek kettős emberhátrányba kerültek, Ognjen Paripovic is megkapta a második sárga lapját, mert buktatta Gosztonyi Andrást. Az újabb piros lapot újabb gól is követte, a 86. percben a csereként beállt Urbán Gábor fordult kapura, s 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0). A lefújás előtt az MTK megszerezte harmadik találatát is, Hrepka Ádám lépett ki a védők közül, és 14 méterről a kapu közepébe lőtt (3-0).


Nagy küzdelem és pontosztozkodás

Paksi FC - Gabona Trans-Kaposvár 0-0
Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Iványi István)

Mindkét csapat a védelme megszervezését tartotta a legfontosabbnak, az együttesek leginkább arra ügyeltek, hogy ne kerüljenek hátrányba. Azért természetesen a támadások lehetőségét sem adták fel a felek, de igazán nagy gólhelyzetet csak elvétve láthattak a nézők. Az első félidő talán leginkább feljegyzésre méltó eseménye az volt, hogy a 44. percben a vendégek mesterét, Prukner Lászlót a játékvezető reklamálás miatt a lelátóra küldte. A második negyvenöt perc is kiélezett küzdelmet hozott, a Paksnak talán több lehetősége adódott a gólszerzésre, de sem a hazaiak, sem a vendégek nem tudtak a kapuba találni, így mindkét együttes egy pontot szerzett.


Nem tudták kihasználni az emberelőnyt a hazaiak


DVTK - Budapest Honvéd 0-0

Vezette: Berger József (Forgács Attila, Vígh Tibor)
Kiállítva: Filó az 55., Lungu a 90. percben

A fővárosi gárda kezdett határozottabban, de a kispestiek akciói sorra elhaltak a hazai kapu előterében. A Diósgyőr inkább kontratámadásokra apellált, de ezek kevesebb veszélyt hordoztak magukban, mint a vendégek támadásai. A második félidőben aztán emberelőnybe került a miskolci csapat: az 55. percben Filó Tamás Kazuo Homma buktatása után megkapta második sárga lapját, azaz kiállni kényszerült. Az emberelőnybe került Diósgyőr ezután nagy rohamokat vezetett, de az eredményesen védekező Honvéd-játékosok minden gólszerzési lehetőséget meghiúsítottak. A finisben aztán még egy embert vesztettek a vendégek, a 90. percben Takács Péter buktatása után Mischek Lungu is megkapta második sárga lapját, így a fővárosiak kettős emberhátrányban fejezték be a meccset.


Csak szépítésre futotta a REAC erejéből

ZTE FC - REAC 2-1- (0-0)
Vezette: Solymosi Péter (Takács Gábor, Kovács Zoltán)
Gólszerző: Illés a 46., Waltner a 60. illetve Dancs a 73. percben

A zalaiak házigazdához méltóan irányították a meccset, a REAC inkább a labdaszerzések utáni gyors ellencsapásokban bízott. Bár mindkét gárda előtt akadt lehetőség, az első félidőben nem született gól, a második játékrész azonban nyomban egy hazai találattal indult: Waltner Róbert tálalt Illés Gyula elé, aki öt méterről helyezett a hálóba (1-0). A házigazdákat vitte tovább a lendület és a 60. percben megduplázták előnyüket, Kemal Almerovics remek passza után Waltner Róbert közelről pofozta a hálóba a labdát (2-0). A rákospalotaiak azonban nem adták fel, s a 73. percben sikerült is szépíteniük, ekkor Dancs Roland bombázott a kapuba (2-1). Egyenlíteniük azonban már nem sikerült a vendégeknek, így a három bajnoki pontot a Zalaegerszeg szerezte meg.


A második félidőben történt minden

Nyíregyháza Spartacus FC - Szombathelyi Haladás 0-2 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Sipos az 53., Kenesei (11-esből) a 76. percben
Kiállítva: Goia a 75., Simlice a 92. percben

Bár az első félidőben a nyírségiek birtokolták többet a labdát, mégis a Haladás volt veszélyesebb kapura. Gólt azonban ekkor még nem tudtak szerezni, ám a második félidőben már igen: az 53. percben Sipos Norbert távoli szabadrúgása után a labda a hálóban kötött ki (0-1). A hátrányba került házigazdák próbáltak sebességet váltani, de a meccs második gólját is a szombathelyeik szerezték, a 76. percben Sabin-Cosmin Goia rántotta le piros lapot érően Kenesei Krisztiánt a 16-oson belül, s a megítélt büntetőt a sértett értékesítette is (0-2). A meccs hosszabbításában ráadásul újabb játékost is vesztett a Nyíregyháza, a 92. percben Yves Mboussi Simplice csúszott rá Tóth Norbert lábára, s ez a megmozdulás is piros lapot ért.


Begyűrte a Siófokot az Újpest

Újpest FC - BFC Siófok 2-0 (0-0)

Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Rajczi az 52., Tisza a 90. percben

A lila-fehérek az első perctől többet birtokolták a labdát, ám a mérkőzés első részében hiába játszottak mezőnyfölényben, a kapu előterébe érve többnyire rossz megoldásokat választottak. A második félidőben azonban már eredményesebbek voltak, az 52. percben Tisza Tibor fejelt Rajczi Péter elé, a csatár pedig közelről a léc alá lőtt (1-0). Ezután próbált aktívabb lenni a Siófok, de továbbra is az Újpest irányított, és a fővárosiak a lefújás előtt be is biztosították győzelmüket. A 90. percben Simek Péter jobb oldali beadása után Tisza Tibor 11 méterről bombázott a kapu bal oldalába (2-0), bebiztosítva ezzel csapata sikerét.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS