Csak a Honvéd rontotta a budapestiek kiváló mérlegét

2018. december. 10., 11:29   |    

Csak a Honvéd rontotta a budapestiek kiváló mérlegét
Fotó: ujpestfc.hu

Davide Lanzafame visszavette a vezetést a góllövőlistán. A DVSC sorozatban harmadszor nyert a Nagyerdei Stadionban a Bp. Honvéd ellen. Az MTK először ért el otthon négy gólt az élvonalban 2015. augusztus 8. óta. A Diósgyőr a legutóbbi négy bajnoki találkozóján veretlen maradt, 2017 májusa óta nem volt ilyen sorozata. Az Újpest 2016. február 13. óta először győzte le a Vidit. Az OTP Bank Liga 17. fordulójának érdekességei.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Lanzafame (1., 79.), Varga R. (87. - 11-esből), illetve Cseri (83. - 11-esből), Vadnai (91.)

– A Ferencváros győzelmével bebiztosította őszi elsőségét.
– Szergej Rebrov együttese sorozatban a negyedik hazai bajnokiján szerzett legalább két gólt. Ugyanakkor a zöld-fehérek hármat legutóbb négy hónapja, a Haladás ellen szereztek pályaválasztóként.
– A Fradi kivétel nélkül megnyerte a Mezőkövesd elleni legutóbbi négy hazai bajnokiját, e 360 perc alatt 14 gólt szerzett.
– Davide Lanzafame az FTC mezében játszott bajnoki mérkőzésén harmadszor duplázott. A Haladás és a Debrecen ellen is két-két gólt szerzett. Nyolc gólnál jár, vezeti a góllövőlistát.
– Varga Roland hat gólnál tart a bajnoki idényben, júliusban három, augusztus legelején egy, majd decemberben két gólt szerzett az OTP Bank Ligában.
– Cseri Tamás a második, Vadnai Dániel az első gólját szerezte a bajnoki idényben. Vadnai a mostanit megelőzően 2016. október 15-én szerzett gólt az OTP Bank Ligában.
– A Mezőkövesd a legutóbbi három bajnokiján nyeretlen maradt. Ilyenre augusztus vége óta nem akadt példa.
– Kuttor Attila csapata a szezonban harmadszor jutott idegenben két szerzett gólig, de ezek közül csak egyszer nyert.DEBRECENI VASUTAS SC–BUDAPEST HONVÉD 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Bódi (43.), Szécsi (78.)

– A DVSC sorozatban harmadszor nyert a Nagyerdei Stadionban a Bp. Honvéd ellen.
– Herczeg András együttese a legutóbbi öt hazai bajnoki meccséből négyet megnyert (csak a MOL Viditől kapott ki. Öt hazai mérkőzésen 12 pont, ilyenre tavaly október óta nem volt példa. (Sőt, akkor 13 pontot szerzett a csapat 450 játékperc alatt.)
– Bódi Ádám a harmadik bajnoki gólját szerezte az idényben, mindegyiket hazai pályán érte el.
– Szécsi Márk is a harmadik gólját lőtte, ezekből kettőt szerzett a Nagyerdőben, egyet a Ferencváros pályáján.
– A Budapest Honvéd sorozatban immár negyedik bajnoki találkozóján nem tudott győzni. Ilyen rossz sorozata nem volt 2017 szeptembere óta.
– Október 20. óta a Bp. Honvéd csak olyan bajnoki mérkőzéseket játszott, amelyeken vagy csak az egyik csapat szerzett gólt, vagy egyik sem.
– Supka Attila együttese a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén összesen egy gólt ért el.MTK BUDAPEST–SZOMBATHELYI HALADÁS 4-0 (1-0)
Gólszerző: Baki (5.), Lencse (48.), Gera (57.), Farkas B. (87.)

– Az MTK-nak is jó a hazai mérlege, a legutóbbi négy, pályaválasztóként játszott bajnoki meccséből hármat megnyert.
– Feczkó Tamás együttese pályaválasztóként először jutott az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében négy szerzett gólig. Mi több: az MTK először ért el otthon négy gólt az élvonalban 2015. augusztus 8. óta, akkor a Diósgyőrt verte meg 5-0-ra.
– A kék-fehérek a Haladás elleni legutóbbi tizenkét, pályaválasztóként játszott mérkőzésükből csak hármat nyertek meg, természetesen a szombati sikert is beleértve.
– Baki Ákos eddigi négy élvonalbeli góljának a felét (kettőt) egy hónapon belül szerezte. A Puskás Akadémia után most a Haladás kapuját is bevette.
– Lencse László az ötödik, Gera Dániel a harmadik, Farkas Balázs a második gólját érte el a bajnoki idényben. Gera a góljai kétharmadát a Haladásnak lőtte. Farkas mind a kétszer csereként állt be a gólja előtt.
– A Haladás április 14. óta mindössze egy pontot szerzett idegenben.
– Horváth Ferenc csapata a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki mérkőzésén szerzett gól nélkül maradt.DIÓSGYŐRI VTK–KISVÁRDA MASTER GOOD 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Juhar (14.), illetve Sassá (32.)

– A Diósgyőr a legutóbbi négy bajnoki találkozóján veretlen maradt. 2017 májusa óta nem volt ilyen sorozata.
– Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokiján hét pontot gyűjtött.
– A szlovák Martin Juhar az első gólját szerezte a magyar élvonalban. Az előző idényben, a Zbrojovka Brno tagjaként a cseh I. osztályban is egy gólt szerzett.
– A Kisvárda tíz külföldi játékossal kezdett, csak Horváth Zoltán jelentette a kivételt.
– Dajka László együttese három elveszített idegenbeli bajnoki után szerzett ismét pontot vendégként. Mégpedig emberhátrányban, mert az 51. perctől az ukrán Lukjancsuk kiállítása miatt tíz emberrel játszott.
– A brazil Sassá a második gólját érte el a bajnoki idényben.
– A két csapat összes eddigi egymás elleni élvonalbeli mérkőzése 1-1-re végződött. Mind a kettő.PUSKÁS AKADÉMIA–PAKSI FC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Arabuli (90+4.), illetve Remili (32.)

– A Puskás Akadémia sorozatban öt megnyert hazai bajnoki mérkőzés után veszített pontokat a Pancho Arénában.
– A felcsútiak minden eddigi, a Paks elleni élvonalbeli hazai bajnoki mérkőzésükön szereztek gólt. Nem sokon múlt, de most is folytatódott a sor.
– A grúz Bacsana Arabuli a negyedik bajnoki gólját szerezte az őszi idényben. Augusztus végén, a két csapat paksi összecsapásán is a kapuba talált.
– Benczés Miklós vezetőedzőt a találkozó után felmentette posztjáról a Puskás Akadémia vezetősége. Az utolsó idei fordulóban Komjáti András irányítja majd a csapatot.
– Remili Mohamed a második gólját lőtte az OTP Bank Liga 2018-as őszi idényében.
– Tavaly október 21-én a Balmazújváros 2-1-re nyert a Vasas ellen. Arabuli és Remili, még más klub színeiben, akkor is szerzett egy-egy gólt.
– A Paks a 72. perctől tíz emberrel játszott Báló kiállítása miatt.

ÚJPEST FC–MOL VIDI FC 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Novothny (26.), Obinna Nwobodo (33.)

– Az Újpest 2016. február 13. óta először győzte le a Vidit. A székesfehérváriak azóta nyolc mérkőzésen maradtak veretlenek (hat győzelem, két döntetlen).
– A MOL Vidi három megnyert bajnoki után veszített. Ez volt az első olyan veresége a bajnoki szezonban, amely előtt nem játszott nemzetközi kupamérkőzést.
– Az Újpest az előző három bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt, sőt szerdán kiesett a Magyar Kupából.
– Nebojsa Vignjevics együttese november 10. óta először szerzett két gólt egy mérkőzésen.
– Novothny Soma az ötödik gólját szerezte a bajnoki idényben, ezzel az újpestiek házi gólkirálya.
– Obinna a harmadik gólját érte el. A bajnokság első felében annyi gólt szerzett, amennyit az előző teljes szezonban.
– A MOL Vidi eddig három fordulóban nem szerzett gólt. Kisebb szám csak a listavezető Ferencváros neve mellett áll (2), a Mezőkövesd ugyancsak három meccsen volt gólképtelen.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Két év után ismét az MTK volt a legjobb teremben
Bajnokságok / Kupák
Az MTK-nak idén is jól megy, minden meccsét megnyerte az Astra
Bajnokságok / Kupák
OTP Bank Liga: Elkészült a 19-28. fordulók menetrendje

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol