Csak a MOL Fehérvár szerzett gólt szombaton

2022. március. 19., 23:18   |    

Csak a MOL Fehérvár szerzett gólt szombaton

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján a hatból öt csapat góltalan maradt, egyedül a hosszú nyeretlenségi sorozatát megszakító MOL Fehérvár gyűjtötte be a három pontot.

ZTE FC-Puskás Akadémia FC 0-0
ZTE: Demjén - Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi - Sankovic, Halilovic (Posztobányi, 82.) - Bedi (Spoljaric, 72.), Tajti, Meshack (Milovanovikj, 79.) - Koszta
Puskás Akadémia: Tóth B. - Favorov, Joao Nunes, Spandler, Szolnoki (Gera D., a szünetben) - van Nieff, Stronati, Corbu (Skribek, 65.), Nagy Zs. - Baluta (Bakti, 65.), Kozák (Zahedi, 70.)

Lendületesen kezdett a Zalaegerszeg, amely idén csak a címvédő és listavezető Ferencvárostól kapott ki hazai pályán: letámadta ellenfelét és néhány veszélyes lehetőséget is kidolgozott. A kezdeti ZTE-rohamokat átvészelte a Puskás Akadémia, igaz, riválisa kapujára szinte egyáltalán nem volt veszélyes. A fordulást követően a 71. percig kellett várni az első komoly lehetőségre, ekkor a felcsútiaktól egy gyönyörű, sokpasszos támadás végén a csereként pályára lépő Gera került helyzetbe, de lapos lövése nem sokkal célt tévesztett. Három perccel később ismét a vendégek előtt adódott gólszerzési lehetőség, Stronati fejese azonban mellé szállt. A hajrá a Zalaegerszegé volt, a rendes játékidő utolsó percében Sankovic "forgácsolta szét" a felső lécet, ennél közelebb viszont egyik csapat sem járt már a gólszerzéshez. A zalai gárda öt forduló óta veretlen, ezeken a találkozókon még gólt sem kapott, közel 500 perce érintetlen a hálója.

Gyirmót FC Győr-MOL Fehérvár FC 0-2 (0-2)
Gólszerző: Nikolics (2., 30.)
Gyirmót: Rusák - Major (Szegi, a szünetben), Ene, Hajdú, Zeke - Radics - Hasani (Van Kessel, 77.), Klimovic (Ventúra, 77.), Nagy P. (Cvetanoski, a szünetben), Medgyes Z. - Simon An.
Fehérvár: Kovács D. - Rus (Bese, 43.), Stopira, Sabanov - Nego, Dárdai (Lednev, 86.), Fiola, Makarenko, Hangya - Nikolics (Bamgboye, 86.), Kodro (Szendrei, 74.)

Az első félidőben egyértelműen jobban futballozó Fehérvár már a második percben előnybe került Nikolics szépen kivitelezett kapáslövésével. A hazaiak ezután sem tudtak igazán komoly helyzetbe kerülni, félóra elteltével viszont Nikolics duplázott, így a vendégek kétgólos vezetés birtokában vonulhattak szünetre. Fordulás után visszaesett a színvonal, a némi mezőnyfölénybe kerülő Gyirmót játékában ugyanis nem volt meg a szükséges átütő erő a szépítéshez, a Fehérvár pedig a kényelmes előny birtokában elsősorban az eredmény megtartására törekedett. A mérkőzés második fele kevés izgalmat hozott, de a vendégek összességében megérdemelten vitték el a három pontot az enerváltan futballozó hazaiaktól. A székesfehérvári együttes sorozatban hét elveszített bajnoki összecsapás után diadalmaskodott ismét, a Gyirmót pedig egymást követő ötödik élvonalbeli találkozóján maradt nyeretlen.

MTK Budapest-Kisvárda Master Good 0-0
MTK: Mijatovic - Várkonyi, Szépe, Nagy Zsombor, Sluka - Mezei (Spirovski, 67.), Ramadani (Futács, a szünetben), Kata - Szakály D. (Kovácsréti, a szünetben), Grozav (Palincsár, 75.), Stieber (Miovski, a szünetben)
Kisvárda: Dombó - Hej, Prenga, Cirkovic, Peteleu - Melnyik (Karabeljov, 65.), Zlicic (Camaj, 75.) - Navratil (Asani, 65.), Makowski (Ötvös, 8.), Bumba - Mesanovic
 
A küzdelmes, de alacsony iramú első félidőben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A játékrész derekán ígéretes helyzetből Stieber lőtt a léc fölé, majd a túloldalon hasonló szituációban Mesanovic már a kapuba talált. Videóbírós visszajátszást követően azonban - les miatt - mégsem került előnybe a vendégcsapat. A szünetben három helyen változott a hazaiak összeállítása, és a fordulás után próbálta fokozni a tempót az MTK, idővel azonban erre a Kisvárda is reagált. Bár ígéretes helyzeteket továbbra sem dolgoztak ki a csapatok, mindehhez már jobb tempó párosult. Miután a védelmek a lefújásig jól zártak, a támadókban pedig nem volt kellő átütőerő és pontosság, nem született gól. A Kisvárda a legutóbbi 13 bajnoki összecsapását tekintve - öt győzelem és egy vereség mellett - hetedszer ért el döntetlent.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS