Csak egy csapat tudott győzni idegenben

2006. augusztus. 19., 23:55   |    

Csak egy csapat tudott győzni idegenben

Szombaton öt találkozót játszottak le a Borsodi Liga harmadik fordulójából. Az öt mérkőzésen két hazai győzelem, egy vendégsiker, valamint két döntetlen született.

Tatabánya - Paks 3-0 (2-0)
Paks, 2000 néző
Vezette: Szabó Zsolt (dr. Kovács Péter, Takács Gábor)
Gólszerző: Csopaki a 19., Kouemaha a 44., Kouemaha a 73. percben
Sárga lap: Necas a 22., Gulyás a 91. illetve Ambrus a 45., Barics a 68., Horváth a 89., Báló a 95., Tamási a 95. percben

A hazai csapat kezdett határozottabban, a kék-fehérek egymás után alakítottak ki helyzeteiket, s még a félidő előtt vezetést is szereztek. A gól után a hátrányba került vendégeknek támadniuk kellett, ezt is tették, de - bár voltak lehetőségeik, nem tudtak gólt szerezni. A házigazdák azonban egy ellentámadásból még a szünet előtt megduplázták előnyüket. A második játékrészben rohamozott a Paks, de a nagy lelkesedés és a kemény játék csak sárga lapokat eredményezett, gólt nem. A helyzeteivel sokkal jobban gazdálkodó Tatabánya azonban a második félidőben is a kapuba talált, s megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Dunakanyar-Vác - Kaposvári Rákóczi 0-1 (0-0)
Vác, 1500 néző
Vezette: Solymosi Péter (Vámos Tibor, Kis Zoltán)
Gólszerző: Szakály a 47. percben
Sárga lap: Zahorecz a 19., Grúz az 50. illetve Palásthy a 30., Kovács P. a 32. percben

A Kaposvár kezdett jobban de a hazaiak is fokozatosan játékba lendültek, s a két csapat felváltva alakította ki a helyzeteket. A vendégek nagyobb rutinja érettebb játékban mutatkozott meg, s bár az első negyvenöt percben nem született gól, a második félidő elején a kaposváriak értékesítették egyik lehetőségüket. A gólt követően a vendégek visszaálltak, a váciak nagy rohamokba kezdtek, de nem tudtak egyenlíteni. A mérkőzés érdekessége, hogy a Vác kapuját az eredetileg kapusedzőnek szerződtetett Hámori István védte.

MTK Budapest - FC Sopron 4-1 (2-1)
Hungária körút, 2000 néző
Vezette: Szabó Sándor (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
Gólszerző: Hrepka a 27., Hrepka a 31., Kanta (11-esből) a 47., Németh K. a 88. illetve Radu a 8. percben
Sárga lap: Lambulics a 19. illetve Ibric a 47., Horváth A. a 85. percben

Gyorsan vezetést szerzett a Sopron, a vendégek egy szöglet után fejesből voltak eredményesek. A hazaiak látszólag nehezen vették fel a játék ritmusát - de amikor ez sikerült nekik, két gyors Hrepka-góllal gyorsan megfordították az eredményt. A második játékrészben aztán már nem is engedték érvényesülni a vendégcsapatot, a játékrész első perceiben, és a finisben is újra a kapuba találtak, fölényessé téve sikerüket. A soproniak góljuk után igyekeztek ugyan, de a hazaiak fiataljai mellett ezúttal nem volt esélyük.

Budapest Honvéd - Újpest FC 1-1 (0-1)
Csepel, 3500 néző
Vezette: Fábián Mihály (Márkus Tamás, Kispál Róbert)
Gólszerző: Dobos (11-esből) az 51. illetve Erős K a 17. percben
Sárga lap: Budovinszky a 24., Pomper a 43., Dobos az 53.Takács Z. a 83. illetve Erős K. az 50. percben
Kiálltva: Dancs a 87. percben

Újpesti fölényben telt az első félidő, a lila-fehérek a 17. percben vezetést szereztek és ezután is kezükben tartották a játék irányítását. A vendégek ötletesebben futballoztak, határozottabbak voltak, a kispestiek pedig csak a második félidőben tudtak felnőni melléjük. Ekkor azonban (11-eből) egyenlítettek, s a döntetlent annak ellenére is megőrizték, hogy a meccs finisében Dancs piros lapot kapott. Igaz, a lila-fehérek is tíz emberrel fejezték be a mérkőzést, Füzi ugyanis akkor sérült meg, s hagyta el a pályát, amikor az újpestiek már mindhárom cserelehetőségüket kihasználták. A döntetlen igazságosnak mondható.

Fehérvár FC - PMFC-Pécs Plaza 2-2 (0-2)
Székesfehérvár, 1500 néző
Vezette: Gergely Sándor (Szalai Zsolt, Deutsch Szabolcs)
Gólszerző: Farkas B. a 47., Sitku a 82. illetve Pest K. a 15., Nógrádi a 45. percben
Sárga lap: Szekeres Zs. a 37., Pavicsevics az 57., Herbert a 81. percben

A Fehérvár bátran kezdett, sorra alakította ki a helyzeteket, de a kontrákra építő pécsiek találtak a kapuba. A gól nem változtatott a játékon, lendületben maradt a hazai együttes, de nem volt szerencséje - a játékrész vége előtt ismét a Pécs szerzett gólt. A piros-kékek lendületét nem törte meg a szünet, és mivel a második félidő elején gyorsan szépítettek, s még támadóbbá váltak, izgalmas volt a játék. A finisben a fehérváriak egyenlítettek, s nem érdemtelenül szereztek egy pontot. A vendégek bánhatják, hogy szinte minden erejüket az eredmény tartására fordították.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS