Csákváron a listavezető, ETO-Vasas az NB II-ben

2019. augusztus. 31., 15:32   |    

Csákváron a listavezető, ETO-Vasas az NB II-ben
Fotó: vasasfc.hu

Nyolc mérkőzést vasárnap, egyet hétfőn rendeznek a Merkantil Bank Liga 7. fordulójában. A Soroksár a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő kizárása miatt szabadnapos.

DOROGI FC–SZOMBATHELYI HALADÁS FC
(Vasárnap, Dorog, 16.30)

A dorogiak kitűnően, két győzelemmel kezdték az idényt, utána háromszor kikaptak. Hiába javítottak szerdán Balmazújvárosban, azt a három pontot az ellenfél kizárása miatt „elveszítették”. Így a tizenötödik helyen állnak, a riválisaik többségéhez képest egy mérkőzéssel kevesebbet játszva. A Haladás az első hat fordulóban csak egyszer nyert, szerdán döntetlent játszott otthon a Budaörssel. Vendégként két döntetlen és egy vereség a mérlege, pozitívum, hogy mindig szerzett gólt.

KAZINCBARCIKA BSC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Putnok, 16.30)

Két vereség, aztán két győzelem, majd két döntetlen a Kazincbarcika eddigi mérlege, ez egy középcsapat teljesítménye, a nyolcadik helyre elég egyelőre. Pályaválasztóként harmadszor játszik majd, egyszer nyert, egyszer kikapott eddig. A Nyíregyháza is öt mérkőzéssel áll, az ajkai félbeszakadt meccs miatt, tizennegyedik, a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített. Vendégként kétszer játszott eddig, mind a kétszer két gólt szerzett. Ez a Budaörs ellen elég volt a három ponthoz, ellenben Soroksáron vereséget szenvedett a csapat.

DUNA ASZFALT TLC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Tiszakécske, 16.30)

A tiszakécskei csapat szerdán győzött Nyíregyházán, s így kilenc ponttal áll, méghozzá az előkelő hatodik helyen, a mérlege három győzelem, három vereség. Otthon kétszer játszott eddig, az Ajkát legyőzte, a Vasassal nem bírt. Az MTK gyengébb rajtot vett, mint azt a papírforma ígérte, háromszor is döntetlent játszott, ezért csak hetedik, pedig mindössze egyszer kapott ki, még az első fordulóban. Vendégként egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlege, de figyelemre méltó, hogy a szerzett góljainak átlaga nagyon magas, három!

FC AJKA–VÁC FC
(Vasárnap, Ajka, 17.00)

A tizenhatodik Vác három, a tizenkilencedik Ajka két pontot szerzett eddig, utóbbi csak öt mérkőzésen van túl. Az újonc ajkai csapat hazai pályán még nem szerzett pontot. A Vác ellenben idegenben kapott ki háromból háromszor, így biztosan megszakad legalább az egyik rossz sorozat.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Békéscsaba, 17.00)

A Békéscsaba az ötödik helyen áll, két vereséggel, pályaválasztóként három mérkőzésen négy pontot szerzett, a Vasast győzte le. A Budafok feljutó helyen áll, második, négy győzelem és két vereség a mérlege. Vendégként Csákváron kikapott, de Gyulán és Dorogon győzött. A BMTE kétszer játszott eddig Békéscsabán a Merkantil Bank Ligában, egyszer nyert, egyszer vereséget szenvedett.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)

A forduló rangadója, a vesztett pontok alapján legjobban álló két csapat találkozója. A Siófok jól járt azzal, hogy a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő eredményei törlésre kerültek, csupán két vesztett ponttal áll a tabellán, vendégként két mérkőzésen négy pontot szerzett. A Csákvár szerdáig százszázalékos volt, de akkor kikapott Gyirmóton, a vesztett pontokat tekintve így is második. Pályaválasztóként még hibátlan az idényben.

SZOLNOKI MÁV FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Szolnok, 17.00)

A tizenhetedik fogadja a tizennyolcadikat, mindkét csapat csak öt mérkőzéssel szerepel a táblázatban. A Szolnok otthon legyőzte a Vácot, de kikapott a Gyirmóttól, az akadémisták idegenben Gyirmóton is szállították a szokásos döntetlent. A mezőny vendégként legsűrűbben „remiző” csapata vendégként.

GYIRMÓT FC GYŐR–BUDAÖRS
(Vasárnap, Gyirmót, 19.00)

A jelek szerint a rossz kezdés után magára talált a sárga-kék alakulat, négy nyeretlen mérkőzés után a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett. Így is csak a tizenegyedik helyen áll, pedig hat mérkőzésen van túl. A Budaörs éppen úgy hét pontot szerzett a legutóbbi három mérkőzésén, mint a Gyirmót, ugyanúgy nyolc pontnál tart, ugyanúgy 8–6 a gólkülönbsége, de csak öt mérkőzésből. Nem számít a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő elleni veresége.

WKW ETO FC GYŐR–VASAS FC
(Hétfő, Győr, 20.00)

A forduló záró mérkőzésén a negyedik helyezett látja vendégül a kilencediket. A Győr remekül kezdett, de a legutóbbi három fordulóban csak két pontot gyűjtött. Otthon két győzelem után legutóbb döntetlent játszott a Kazincbarcikával. A Vasas mérlege két győzelem, két döntetlen, két vereség, az első három meccs három pontja után a második hármon ötöt szerzett. Idegenben két vereséget követett a Duna Aszfalt elleni győzelem.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS