Csalódott csapatok csatája

2008. május. 28., 10:56   |    

Csalódott csapatok csatája

A 68. alkalommal kiírt Magyar Kupa döntője tulajdonképpen a tavalyi finálé visszavágója. Egy évvel ezelőtt (az akkor egymeccses döntőben) 2-2-es végeredmény után a Honvéd tizenegyesekkel hódította el a trófeát. Az idén két meccsen dől el, melyik csapat szerzi meg a kupát, az első találkozóra ma 18 órakor kerül sor a Bozsik-stadionban.

A Honvéd megszépítheti tavaszát

A kispestiek parádésan szerepeltek az ősszel a bajnokságban, a második helyen teleltek, négy pont hátrányban az MTK mögött. Akkor mindenki bajnokesélyesként tartotta számon őket, ám formájukat nem sikerült átmenteni a tavaszra, s a csapat egyre lejjebb csúszott a tabellán - a bajnoki finisre Supka Attila vezetőedző le is mondott. Jelenleg a nyolcadik helyen áll a gárda, s már nem is léphet előrébb. A piros-feketék a kupagyőzelemmel azonban minden bizonnyal feledtethetnék a balul sikerült tavaszt, s ha sikerülne megvédeniük kupagyőztesi címüket, ismét kiléphetnének a nemzetközi porondra.

A Lokinak csak a kupa maradt

A Debrecen néhány nappal ezelőtt még három trófeáért állt harcban: a bajnoki cím, a Liga Kupa és a Magyar Kupa is elérhető volt a Loki számára. Az MTK azonban az elmúlt hétvégén megszerezte a bajnoki aranyérmet, a Liga Kupa döntőjében a Fehérvár nyert a DVSC ellen - így a hajdúságiak számára az idén már csak az MK-győzelem maradt. A piros-fehérek nyilván csalódottak, és vélhetően mindent megtesznek majd a trófea megszerzéséért, ráadásul a tavalyi döntő miatt van is törlesztenivalójuk a Honvéddal szemben. A finálé két meccse tehát mindenképpen izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Kupa, döntő, első mérkőzés

Budapest Honvéd - DVSC-TEVA
Bozsik-stadion, 18 óra


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS