Csapatbemutató: Bulgária

2013. június. 19., 15:36   |    

Csapatbemutató: Bulgária

A bolgár válogatott Eb-szereplését előzetesen kevesen várták, de Aleksandar Dimitrov csapata az Eb-selejtező elitkörben a svéd, a cseh és az olasz válogatottat megelőzve biztosította a helyét a tornára.

A bolgár válogatott az Európa-bajnokság "sötét lova". Előzetesen bolgárokról állt rendelkezésre a legkevesebb információ, ebben a korosztályban még nem játszott ellenük a magyar válogatott. Az egy évvel idősebbek azonban 2012 őszén Magyarországon jártak U19-es Európa-bajnoki selejtezőn, és akkor nem bírtak velük a mieink, 1-1 lett a végeredmény (érdekesség, hogy válogatottunkban már akkor pályára lépett Kalmár Zsolt és Varga Szabolcs is, és Mészöly Géza irányította a csapatunkat).

Út az Eb-re:

Eredményei az őszi selejtező tornán:

Bulgária-Szlovákia 2-1
Bulgária-Görögország 1-1
Bulgária-Albánia 1-1

Eredményei az elitkörben:

Bulgária-Svédország 2-1
Bulgária-Csehország 2-0
Bulgária-Olaszország 1-1

Meghatározó játékos: Antonio Vutov

A Levszki Szófia együttesében 15 évesen és 307 napos korában mutatkozott be a felnőttek között tétmérkőzésen, ezzel lett a klub valaha volt legfiatalabb labdarúgója, aki szerepelt a bolgár első osztályban. Vutov idén januárban az olasz Udineséhez igazolt, és barátságos mérkőzésen be is mutatkozott az olasz együttes felnőtt csapatában. Gyors, dinamikus, gólerős játékos, aki bármelyik pillanatban képes váratlan húzásra. Bár egy évvel fiatalabb a többieknél (1996-os születésű), kulcsembere a bolgár U19-es válogatottnak.

Eddigi Eb-szereplés:

2008 - nem jutott tovább a csoportból

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS