Csapatként volt erősebb az ETO-nál a Berettyóújfalu

2014. május. 26., 19:36   |    

Csapatként volt erősebb az ETO-nál a Berettyóújfalu

Az MVFC Berettyóújfalu a döntő negyedik mérkőzésén, pénteken, hazai pályán szerezte meg a bajnoki címet a Rába ETO ellen. A friss bajnok játékosai szerint mentális tényezőkben és csapatjátékban múlták felül riválisukat.

A futsal NB I bajnoki döntőjében a címvédő Rába ETO számított esélyesebbnek, ennek ellenére az első találkozón nagy meglepetésre Győrben verte a tavalyi aranyérmest a Berettyóújfalu. Rábl János négy, Trencsényi János két gólt vállalt a hatból, a győriek négyszer találtak a kapuba, így a hajdú-bihariak előnnyel fogadhatták a második mérkőzésen az ETO-t.

A második mérkőzés felettébb izgalmasra sikerült. Az ETO Lódi és Alvaro góljaival kétgólos előnyben játszott, azonban a második félidő végén Trencsényi és Lovas kiegyenlítette a találkozó állását, amelyet végül büntetőkkel a hazaiak nyertek.

Két győzelemmel a zsebében már "csak" fel kellett tennie az i-re a pontot a "Berinek", azonban az ETO nem adta könnyen a bajnoki címet. A harmadik mérkőzésen ismét 2-2-re végeztek a felek, a hosszabbításban azonban Fabio és Dróth Zoltán góljaival 4-2-re nyertek a győriek. A vereség nem törte le a Berettyóújfalu játékosait, és hazai pályán nem is engedték ki a kezükből az aranyat: az utolsó meccsen Rábl és Trencsényi voltak a gólfelelősök, előbbi háromszor is a kapuba talált, ezzel a Berettyó 4-2-re megnyerte a negyedik mérkőzést és a futsal NB I 2013/14-es szezonjának bajnoka lett.

- Az elmúlt négy-öt évben alig-alig tudtunk nyerni az ETO ellen. A Magyar Kupa döntőjében sem sikerült őket legyőzni, így óriási elismerést jelent nekünk, hogy most sikerült – mondta Lovas Norbert a Berettyóújfalu játékosa az mlsz.hu-nak. - Úgy érzem, hogy akaratban, küzdeni tudásban teljesítettünk főként jobban, mint az ETO, valamint abban, hogy végig csapatként harcoltunk egymásért. Nagyon örülök, hogy az elmúlt évek döntőbeli vereségei után megtörtük az átkot, csodálatos érzés bajnoknak lenni. A második mérkőzés után hittük el először, hogy ha tudunk egymásért küzdeni, bajnokok lehetünk. Ezúton is szeretném megköszönni szurkolóinknak azt, hogy segítettek minket egész évben

- A döntőben mind a négy mérkőzés nagyon nehéz volt – tette hozzá Szabó Péter, a Berettyóújfalu fiatal támadója -Színvonalas, jó hangulatú találkozókat játszottunk a Győrrel, szerintem a döntő első meccsén játszottunk a legjobban. Itt felszabadultan futsaloztunk, hiszen mindenki minket tartott az esélytelenebb csapatnak, így teher nélkül léptünk pályára. A kulcs a győzelemhez szerintem a kemény munka, a küzdeni tudásunk, a győzni akarásunk volt. Hazai pályán csodás élmény volt bajnokságot nyerni. Telt ház volt, és mindenki, aki kijött megnézni a mérkőzést, támogatott minket, remek hangulatot teremtett. Örülünk, hogy így tudtuk meghálálni nekik. Egyelőre nem beszéltünk a jövőről. A siker bennünket is meglepett, most próbáljuk kiélvezni, megünnepelni azt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS