Csehországi tornán az U18-as válogatott

2013. augusztus. 19., 12:00   |    

Csehországi tornán az U18-as válogatott

Pisont István együttese az ukránokkal és a törökökkel került egy csoportba a Jezek-tornán.

Már-már hagyománynak tekinthető, hogy U18-as válogatottunk az idény első erőpróbájaként részt vesz a csehországi Václav Ježek emléktornán. Nem lesz ez másképp idén sem, Pisont István együttese kedden kezdi meg szereplését a viadalon, az első ellenfél az ukrán válogatott lesz, majd szerdán a törökök következnek. A csoportban elért helyezéstől függően szombaton a cseh-román-japán trió egyik tagjával játszik helyosztót az együttes.

Az 1996-os születésű játékosokból álló válogatott az előző idényben veretlenül vívta meg az Eb-selejtezőket, de a hazai rendezésű elitkör utolsó, svédek elleni meccsén (1-1) a hajrá pillanataiban kapott góllal miatt lemaradt a szlovákiai Eb-döntőről. A csapat azóta most először készül együtt, időközben a keretből több játékos is felkerült egy korosztállyal feljebb, így Pisont István néhány új futballistát is kipróbálhat a helyükön.

- A tavaszi Eb-elitkörrel lezárult egy fejezet ebben a korosztályban, azóta mindenki feljebb került, legtöbben vagy az NB III-ban, vagy az U21-es bajnokságban szerepelnek - mondta az mlsz.hu-nak Pisont István. - A keret néhány tagja már a hazai rendezésű Európa-bajnoki döntőre készülő U19-es válogatott keretéhez tartozik, és vannak néhányan, akiknek a következő hónapokban ugyanúgy esélyük lehet feljebb lépni Mészöly Géza csapatába. Az U18-as válogatott a következő egy évben nem játszik tétmeccseket, vagyis egy felkészítő idény áll előttünk, az egyik feladatunk az utóbbi hónapokban felfedezett játékosok beépítése lesz. Őket az ilyen felkészülési tornákon dobjuk be a mélyvízbe, a nemzetközi meccseken derül ki, hogy számíthatunk-e rájuk a jövőben. A csehországi viadalon kettős a cél: az említett csapatépítés és az egyéni fejlődés mellett eredményesen akarunk szerepelni, az ukránok és a törökök elleni meccsek után szeretnénk döntőt játszani szombaton.

Az U18-as válogatott kerete:

Kapusok:

Ordasi Gergő (FTC)
Horváth Dániel (Győri ETO)

Védők:

Hegedűs János (Illés Akadémia)
Kecskés Ákos (Atalanta)
Nagy Ádám (Győri ETO)
Spandler Csaba (Puskás Akadémia)
Gubacsi Zoltán (Novara)
Tóth Martin (Illés Akadémia)

Középpályások:

Gazdag Dániel (Honvéd-MFA)
Vida Máté (Vasas)
Szántó Tamás (Rapid Wien)
Murai Márk (FTC)
Rácz Barnabás (Illés Akadémia)
Koszta Márk (Honvéd-MFA)

Támadók:

Bölcsföldi Milán (Illés Akadémia)
Sejben Viktor (Videoton FC)
Sallói Dániel (UTE)
Németh Erik (PFLA)
Grabant Bence (Illés Akadémia)
Takács Krisztofer (MTK Budapest)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS