Csercseszov bemutatkozik otthon, Carrillo visszatér Fehérvárra

2022. február. 04., 17:10   |    

Csercseszov bemutatkozik otthon, Carrillo visszatér Fehérvárra

Egy mérkőzést pénteken, hármat szombaton, majd kettőt vasárnap rendeznek az OTP Bank Liga 19. fordulójában. Joan Carrillo visszatér Székesfehérvárra, Nebojsa Vignjevics pedig az OTP Bank Ligába. Sztanyiszlav Csercseszov bemutatkozik a Groupama Arénában.

MTK BUDAPEST–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Péntek, Józsefváros, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 20.00)

A két kék-fehér csapat közül egyik sem tudott nyerni a tavaszi nyitányon. Az MTK pontot szerzett ugyan Mezőkövesden, de csak egyet, így a győzelemmel rajtoló Gyirmót eléje került, az utolsó helyre szorítva Márton Gábor együttesét. Az MTK pályaválasztóként a legutóbbi négy hazai bajnoki találkozójából hármat elveszített. A ZTE egy héttel korábban is idegenben játszott, szerzett ugyan két gólt Pakson Zimonyi Dávid révén, de kikapott. Vendégként október 16., a Groupama Arénában aratott sikere óta nyeretlen.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Kisvárda, Várkerti Stadion, 14.55)

Erős Gábor irányításával még veretlen a Kisvárda, de az utolsó őszi és az első tavaszi mérkőzésén is „csak” döntetlent játszott. Pályaválasztóként október 17. óta minden, jelenleg mögötte álló ellenfelét legyőzte azok közül, akiket Kisvárdára vezényelt a sorsolás. A Honvéd ellen 2018 novembere óta, éppen a legutóbbi, októberi, kispesti mérkőzést leszámítva, veretlen. A Honvéd edzőt váltott az elmúlt napokban, Horváth Ferenc helyére a korábbi újpesti edző, Nebojsa Vignjevics került. A csapat a legutóbbi két mérkőzését elveszítette, idegenben a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből négyet elveszített.

GYIRMÓT FC GYŐR–ÚJPEST FC
(Szombat, Gyirmót, Alcufer Stadion, 17.00)

A Gyirmót az előző fordulóban Kispesten aratott győzelmével megelőzte az MTK-t, most pedig, ha nyer az Újpest ellen, még egyet lép előre. (Sőt, akár a Debrecent is megelőzheti.) Csertői Aurél együttese eddig több pontot szerzett idegenben, mint otthon. Az Alcufer Stadionban a legutóbbi négy hazai mérkőzésén győzelem nélkül maradt, sőt, ezek közül három találkozón nem szerzett gólt. A lila-fehérek 1-0-ra kikaptak a Szusza Ferenc Stadionban a Ferencvárostól az első tavaszi fordulóban, s nem túl jó az idegenbeli mérlege sem: a legutóbbi két meccsét vendégként elveszítette.

MOL FEHÉRVÁR FC–DEBRECENI VSC
(Szombat, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 19.30)

Joan Carrillo, a Vidi egykori bajnok edzője ezúttal ellenfélként tér vissza Székesfehérvárra. Irányításával egy győzelem, három döntetlen és két vereség a Loki mérlege, legnagyobb érdeme, hogy rendbe rakta a csapat védekezését, hiszen a piros-fehérek a legutóbbi három mérkőzésükön nem kaptak gólt. A DVSC az első fordulóban Kispesten aratott győzelme óta nyeretlen vendégként. A MOL Fehérvár 1-0-ra kikapott Felcsúton az előző fordulóban. Ugyanakkor parádés a hazai mérlege az elmúlt hónapokban: a legutóbbi öt bajnoki találkozóját kivétel nélkül megnyerte.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Mezőkövesd, Városi Stadion, 14.15)

Hornyák Zsolt csapata két rangadón is túl van már 2022-ben, mindkettőt pályaválasztóként, Felcsúton játszotta. S mindkettőt 1-0-ra megnyerte előbb a Ferencváros, majd a MOL Fehérvár ellen. Ugyanakkor idegenben az ősz végén nem volt ennyire sikeres, három mérkőzésen is nyeretlen maradt egymás után. A Mezőkövesd az MTK elleni döntetlennel rajtolt, a legutóbbi hat bajnokijából csak egyet, a gyirmótit nyerte meg. Otthon augusztus 7. óta csak kétszer győzött az OTP Bank Ligában.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PAKSI FC
(Vasárnap, Ferencváros, Groupama Aréna, 17.15)

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros a téli szünetben kinevezett vezetőedzője először vezeti a Fradit tétmérkőzésen a Groupama Arénában, várhatóan jelentős számú közönség előtt. Idén egy 1-0-s vereség (a Pancho Arénában), majd egy 1-0-s győzelem (Újpesten) áll a címvédő neve mellett. A csapat az első két mérkőzésén nélkülözte az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepelt játékosait. Laidouni és a Mmaee fivérek lassan visszatérnek, ugyanakkor nincs már a keretben a Spanyolországba szerződött Myrto Uzuni. Különös módon a hét elején a Paks is elveszített egy játékost, a karmester, Bognár István személyében. Csapata így a Ciprusra igazolt középpályás nélkül áll ki az Üllői úton. A két csapat legutóbbi hét (!) egymás elleni tétmérkőzésén mindig legalább négy gól esett.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS