Cseri Tamás az év játékosa, Babati Benjáminé az év gólja

2020. július. 03., 21:26   |    

Cseri Tamás az év játékosa, Babati Benjáminé az év gólja

A mezőkövesdi Cseri Tamás nyerte idén a legjobb NB I-es játékosnak járó RangaAdó-díjat, két ferencvárosi játékost megelőzve. A szurkolók szavazatai alapján az OTP Bank Liga legszebb gólját a zalaegerszegi Babati Benjámin szerezte az utolsó fordulóban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség idén is díjazta a múlt héten zárult labdarúgószezon kiemelkedő teljesítményt nyújtó szereplőit, akik ezúttal rendhagyó módon vették át RangAdó-díjaikat.

A szombaton véget ért 2019-2020-as szezon számtalan emlékezetes pillanatot hozott, a Ferencváros 24 év után ismét megvédte bajnoki címét a MOL Fehérvár FC-t és a Puskás Akadémiát megelőzve, míg a Honvéd 11 év után hódította el újra a Magyar Kupát. A nemzetközi szabályoknak megfelelően tehát a Ferencváros indulhat a Bajnokok Ligájában, a másik három említett csapat pedig az Európa-Ligában.

Idén 7 kategóriában hirdette ki az idény legjobbját az MLSZ (az év játékosa, az év felfedezettje, gólkirály, az OTP Bank Liga legjobb edzője, a legjobb játékvezető, a legszebb gól és Fair Play-díj). Három kategória végeredménye a klubok szavazatai alapján dől el: minden klub részéről a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott 3–3 játékosra kategóriánként.

Az idény legszebb góljára a szurkolók szavazhattak az M4 Sport honlapján, a gólkirályi elismerés adott volt az idény eredményei alapján, míg a Fair Play-díjat az elmúlt egy év sportszerűségi versenye alapján hirdették ki. A női kategóriákban idén nem osztanak díjakat, mivel a koronavírus-járvány miatt a Simple Női Ligában nem hirdettek végeredményt.

A díjakat rendhagyó módon az M4 Sport stúdiójában adta át Nyilasi Tibor, az MLSZ Elnökségének tagja, a Szakmai Bizottság vezetője.

Az egyes kategóriák győztesei és helyezettjei:

Az OTP Bank Liga legjobb edzője:

1. Szerhij Rebrov (Ferencváros)
2. Kuttor Attila (Mezőkövesd-Zsóry FC)
3. Márton Gábor (ZTE FC)

Az OTP Bank Liga felfedezettje:

1. Bolla Bendegúz (ZTE FC)
2. Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)
3. Demjén Patrik (ZTE FC)

Az OTP Bank Liga legjobb játékosa:

1. Cseri Tamás (Mezőkövesd-Zsóry FC)
2. Isael da Silva Barbosa (Ferencváros)
3. Miha Blazic (Ferencváros)

A legjobb játékvezető:

1. Berke Balázs
2. Bogár Gergő
3. Karakó Ferenc

Az OTP Bank Liga Fair Play-díja:

1. Ferencváros
2. Mezőkövesd-Zsóry
3. Újpest FC

Az OTP Bank Liga gólkirálya:

1. Radó András (ZTE FC)
2. Könyves Norbert (Paksi FC)
2. Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)
2. David Vanacek (Puskás Akadémia)

Az OTP Bank Liga legszebb gólja:

1. Babati Benjámin (ZTE FC)
2. Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
3. Olegszandr Zubkov (Ferencváros)


Az év gólja: 

A második helyezett találat:

A harmadik helyezett gól:


A győztesek nyilatkozatai:

Radó András, ZTE FC (gólkirály):

“Óriási dolog ez a cím a pályafutásomban. Szeretném megköszönni a csapattársaimnak, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre, az edzőknek és a klub minden dolgozójának. Nagyon remélem, hogy fogok még itt állni ilyen díjjal a kezemben. Volt már ennél gólerősebb szezonom, akkor  a góllövőlista 3. fokára fértem csak oda, most elég volt ennyi, de természetesen ugyanúgy örülök ennek a díjnak."

Babati Benjamin, ZTE FC (legszebb gól):

"Szeretném mindenkinek megköszönni, aki az én gólom mellett tette le a voksát. Nem gondoltam ott a meccs közben, hogy ilyen visszhangja lesz ennek a találatnak. Tavaly is jelölték az egyik gólom, akkor végül a negyedik lettem."

Cseri Tamás, Mezőkövesd-Zsóry (legjobb játékos):

“Szeretném megköszönni a családomnak, a csapattársaimnak, mert nélkülük nem sikerült volna megnyernem ezt az elismerést, valamint a klubnak, amely bízott bennem és mindenkinek, aki rám szavazott. Én ebben az évben éreztem azt, hogy teljes mértékben fel kell vállalnom, hogy a csapat húzóembere legyek, örülök neki, hogy ez sokszor sikerült. Ebben az évben a Kaposvárnak lőtt gólom, amely előtt több cselt is sikerült bemutatnom, a legkedvesebb számomra."


Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója (Fair Play-díj):

“Ez a siker rendkívüli öröm számunkra, mert a Ferencvárosnál különösen nagy hangsúlyt fektetünk a fair play-re. Óriási dolognak tartom, hogy  úgy sikerült bajnoknak lennünk, hogy közben a Fair Play-díjat is meg tudtuk nyerni. Azért is nagyon fontos számunkra a Fair Play, mert a legnépszerűbb magyar klubként kétmillió szimpatizánsunk van Magyarországon, ami nem csak nagy lehetőség, hanem hatalmas felelősség is."

Balla Bendegúz, ZTE FC (az év felfedezettje):

"Szeretném megköszönni a klubomnak, edzőimnek, a csapattársaimnak, hogy megnyerhettem ezt a díjat. Külön köszönet a ZTE tualjdonosának és sportigazgatójának, hogy megadták azt a lehetőséget, bizalmat és türelmet, amire minden fiatal játékos vágyik. Ez volt az első szezonom az élvonalban, ezért eleinte fel kellett vennem a ritmust, mert ehhez a játéksebességhez nem voltam hozzászokva, de miután ez megtörtént, sokat javult a teljesítményem."

Szerhij Rebrov, Ferencváros (az év edzője):

"Ez a második bajnoki évadom és a második bajnoki címünk, örülük, újra meg tudtuk nyerni az aranyérmet, és természetesen annak is, hogy elismerték a munkámat. Ami a saját szerepemet illeti, a legfontosabb talán az volt, hogy jól kommunikáltam a játékosokkal és a stábtagokkal, kölcsönös volt a bizalom. Persze, elsősorban a futballistákon múlt a siker, ők tettek bele rengeteg munkát, hogy bajnoki címet szerezhessünk"


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS