Csiszár Henrietta: csillagos ötös!

2012. október. 08., 10:07   |    

Csiszár Henrietta: csillagos ötös!

A női élvonal 8. fordulójának rangadóján, a Csepelen vendégeskedő MTK Hungária háromgólos különbséggel győzte le az Astrát.

Az MTK Hungária a hét közepén még Svédországban játszott BL-visszavágót, vasárnap pedig az Astra-Bíró-Kert FC vendégeként szállt csatába százszázalékos mérlege megőrzéséért. Turtóczki Sándor dolgát nehezítette, hogy nélkülöznie kellett két válogatottját, Demeter Rékát és Vágó Fannyt – a bajnokcsapat ennek ellenére, tekintélyes különbséggel gyűjtötte be az újabb három pontot. Pedig, a találkozó sokáig „ikszesnek” látszott, a 79. percig főként a két tizenhatos között folyt a nem túl magas színvonalú játék. A hajrához érve előbb Zágor Bernadett (képünkön, kék mezben) használta ki, hogy a hazai védők hibáztak a lesreállításnál, majd négy perccel később Pincze hibája nyomán Pádár Anita lőtte Kovács Klaudia hálójába idei 20. (!) gólját. A lefújás előtt Méry Rita állította be a végeredményt.

Az otthon Szombathelyen az Astra elleni, múlt heti találkozója (2-2) kivételével sziporkázó Viktória Trend Optika FC tucatnyi góllal terhelte meg az újonc Hegyvidék hálóját – pedig a vendégek legjobbja a kapus, Novotny Gréta volt. A játék minden elemében nagyságrendekkel jobb Viktória góljait Sipos Lilla (3), Jakab Réka (3), Tálosi Szabina (3), Marsai Nikolett (2) és Széles Viktória szerezték.

A bajnokságot jól kezdő, a legerősebb három csapat ellen is „vállalható” meccset játszó UTE váratlan vereséget szenvedett Csepelen, a BNLC vendégeként. Bubcsó Norbert csapatának sikerében főszerepet játszott Csiszár Henrietta, aki csapata hat góljából egymaga ötöt szerzett. (A hatodik találatot Nagy-Peti Kitti jegyzi, míg a lilák góljait Dencz Orsolya és Gálik Ágnes szerezte.) Érdekesség, hogy az UTE az utóbbi hetekben most állt fel a legkomplettebb tizeneggyel, Oroszi Sándor alapcsapatából csak a sérült Nagy Szabina hiányzott.

A BNLC-UTE mérkőzéshez hasonló dramaturgiát láthattak a nézők Vasboldogasszonyban, a Nagypáli – Szegedi AK találkozón is. A Péter Zoltán által irányított hazai csapat 4-0-ra győzött – itt is igaz, hogy, ha a győzelem ténye nem is, a különbség feltétlenül meglepetés. Igaz, a szegedi fiaskóra magyarázatot ad, hogy a „Boszorkányok” tartalékosan, sérült kulcsjátékosokat nélkülözve álltak ki a meccsre, majd bő negyedórányi játék után, 1-0-s hazai vezetésnél, Horváth Hanna egy ártatlan szituációban súlyos sérülést, szárkapocscsonttörést szenvedett. Félórát állt a játék, mire a mentők elszállították a sérült középpályást – alkalmasint érthető, hogy utána társai nem tudtak teljes figyelemmel a mérkőzésre koncentrálni. Természetesen, mindez semmit sem von le a múlt heti, nyíregyházi győzelmével úgy tűnik kissé magára találó Nagypáli érdeméből. A hazaiak góljait a múlt héten is duplázó Végh Renáta (2), valamint Vörös Viktória és Gáspár Krisztina lőtték.

Húszperces késéssel kezdődött az 1. FC Femina – Nyíregyháza Spartacus mérkőzés, mert az egyik asszisztens nem érkezett meg időben. A váratlan pauza a tartalékos, az első hat mérkőzésen öt sárgalapot gyűjtő Bölömi Ibolyát, valamint Szilágyi Mariannt nélkülöző „Szparit” viselte meg jobban, a Femina húsz perc alatt háromgólos előnyt szerzett. Kósa János, a vendégek edzője – nem ok nélkül – kapusát, Gyüre Dorinát hibáztatta, cserélt is, és ettől valóban kiegyenlítettebb lett a meccs. A második félidőben a vendégeknek is voltak helyzetei, talán több is, mint a rákospalotaiaknak, de a Femina győzelme nem forgott veszélyben, annak „jogossága” megkérdőjelezhetetlen.

Női labdarúgó NB I, 8. forduló

Páter Fit-Well Nagypáli – Szegedi AK Boszorkányok 4-0
1. FC Femina – Nyíregyháza Spartacus 4-1
Viktória Trend Optika FC – Hegyvidék SE 12-0
Astra-Bíró-Kert FC - MTK Hungária FC 0-3
BNLC-Csepel – Újpesti TE 6-2


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS