Csúcsrangadót rendeznek a Merkantil Bank Ligában

2021. augusztus. 07., 22:18   |    

Csúcsrangadót rendeznek a Merkantil Bank Ligában
Fotó: dvtk.eu

Kilenc mérkőzést vasárnap rendeznek a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában, míg a Diósgyőri VTK–Vasas rangadó hétfőre marad.

BUDAÖRS FC–SZOLNOKI MÁV FC
(Vasárnap, Budaörs, 17.30)
A Budaörs idegenbeli győzelemmel kezdte a szezont, 3-2-re verte az NB III-ból felkerült Kecskeméti TE-t. A gárda a 2021–2022 előtt költözött haza otthonába, közel hatéves várakozás után. az előző idényben még többnyire Tatabányán játszotta „hazai” mérkőzéseit. Az új stadiont két hónappal ezelőtt, a Pest Megyei Kupanap alkalmából avatták fel. A Szolnok 1-1-es döntetlennel nyitotta az idényt a Tisza partján a Szentlőrinc ellen. A gárda az előző teljes szezonban csak kétszer nyert idegenben, de viszonylag sokszor, kilencszer egy pontot szerezni tudott.

SZENTLŐRINC SE–PÉCSI MECSEK FC
(Vasárnap, Kaposvár, 17.30)
A két baranyai gárda derbijére Somogyország fővárosában, Kaposváron került sor. A Szentlőrinc az első fordulóban döntetlent játszott Szolnokon. A Pécsi MFC vereséggel rajtolt, kikapott mumusától, a Haladástól. Január 31. óta csupán egy vereséget szenvedett idegenben, mégpedig a Vasas ellen. A 2020–2021-es idényben a két csapat egymás elleni bajnokijain a Szentlőrinc nem szerzett gólt. A PMFC négy pontot gyűjtött.

DOROGI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FC
(Vasárnap, Tatabánya, 17.30)
A Dorog Nyíregyházán, a Békéscsaba otthon a Szeged-Csanád ellen kezdett egygólos vereséggel. A dorogiak már a tavasz egy részében is albérletben játszottak a stadion felújítása miatt, így lesz ez ősszel is. A békési lila-fehérek tavasszal nagyon gyengén szerepeltek idegenben, február 7. után mind a hét mérkőzésüket elveszítették, 650 játékperc alatt mindössze egy gólt szereztek.

FC AJKA–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Ajka, 19.00)
Az ajkaiak az első fordulóban 2-1re kikaptak a Vasastól. Ugyanakkor pályaválasztóként tavasszal – az utolsó, a Nyíregyháza elleni meccset leszámítva – veretlen maradt a Merkantil Bank Ligában. A Siófok a Soroksár ellen az NB II-es nyitány egyetlen gól nélküli mérkőzését játszotta. Tavasszal hullámzó teljesítményt nyújtott, akadtak gyenge és nagyon jó periódusai is. Idegenben március 3. óta veretlen, sőt, a legutóbbi három mérkőzését megnyerte.

KECSKEMÉTI TE-HUFBAU–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Kecskemét, 19.00)
Az újonc KTE gólokban gazdag mérkőzésen mutatkozott be a Merkantil Liga új idényében, de vereséget szenvedett (2-3) a Budaörstől. A második fordulóban is pályaválasztóként szerepel. A Soroksár ezzel szemben másodszor is vendégként játszik, az első fordulóban Siófokon ért el gól nélküli döntetlent. A fővárosi csapat a legutóbbi három idegenbeli bajnoki mérkőzésén öt pontot szerzett.

SZOMBATHELYI HALADÁS FC–ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Szombathely, 19.00)
A Haladás az első fordulóban a PMFC ellen aratott 1-0-s idegenbeli győzelme után újra olyan mérkőzést játszik, amelyen egy korábbi nagy múltú élvonalbeli ellenféllel kell szembe nézni. A Haladás egyébként március 7. óta csupán a tavaszi utolsó hazai mérkőzésüket nyerték meg a Rohonci úton. Az ETO a Tiszakécske elleni 1-0-s sikernek köszönhetően ugyancsak három ponttal áll. A kisalföldi zöld-fehérek tavasszal nagyon gyengén szerepeltek idegenben, egyetlen mérkőzésüket sem tudták megnyerni.

TISZAKÉCSKEI LC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Tiszakécske, 19.00)
Az egyéves kihagyás után a Merkantil Bank Ligába visszatérő újonc Győrben – bár a játék képe alapján talán rászolgált volna egy pontra – 1-0-ra kikapott az ETO-tól, így vereséggel kezdte a szezont. A nyírségiek ellenben győzelemmel, miután 3-2-re verték a Dorogot. Idegenben most játszanak majd először a piros-kékek a 2021–2022-es idényben, március közepe óta csupán egyszer győztek vendégként, mégpedig legutóbbi, május 16-i meccsükön, Ajkán.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–III. KERÜLETI TVE
(Vasárnap, Szeged, 19.00)
A szegediek egy hosszú, rossz sorozatot legyőzve 1-0-ra győztek az első fordulóban a Békéscsaba otthonában. Másfelől jó sorozatban vannak: a legutóbbi hat NB II-es mérkőzését megnyerte. Pályaválasztóként, a Szent Gellért Fórumban a legutóbbi négy meccsükön százszázalékos mérleget értek el. A Merkantil Bank Ligában újonc III. Kerületi TVE vereséggel kezdet, hazai pályán 4-0-ra kikapott a Budafoktól.

BUDAFOKI MTE–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Budafok, 19.00)
A tavasszal még az élvonalban szereplő, ám a kiesés után alaposan átalakuló BMTE a jelek szerint máris összeállt, nagyon magabiztos játékkal, az egész mezőnyt tekintve a legfölényesebb sikerrel kezdte a Merkantil Bank Liga 2021–2022-es idényét. Az új szerzemények közül kitettek magukért a fiatalok: a 18 éves Zuigeber Ákos, valamint az egyaránt csereként beálló, 19 éves László Dávid és a 20 esztendős Papp Marcell is góllal kezdte a szezont. A Csákvár elveszítette az első mérkőzését otthon a Diósgyőr ellen, nem nevezhető szerencsésnek a sorsolása, az első két fordulóban az OTP Bank Ligából kiesett két csapattal játszik.

DIÓSGYŐRI VTK–VASAS FC
(Hétfő, Diósgyőr, 20.00)
A forduló hétfői rangadójára mind a két csapat hárompontos rajt után készülhet. A Diósgyőr 1-0-ra nyert idegenben a Csákvár ellen, Kondás Elemér együttese, azt követően, hogy a tavaszi idényben nem egyszer nyolc-kilenc külföldi játékossal állt ki, ezúttal csak magyar futballistákat vetett be. A Vasas hazai sikerrel rajtolt, 2-1-re verte az Ajkát. A piros-kékek az utolsó két tavaszi idegenbeli meccsükön összesen egy pontot szereztek, s ez a botlás – különösen a Nyíregyháza elleni vereség – a feljutásukba került.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS