Csütörtökön Fradi-MTK a bajnoki címért

2018. május. 16., 12:09   |    

Csütörtökön Fradi-MTK a bajnoki címért

Sorozatban negyedik évben rendezik a Ferencváros és az MTK Hungária részvételével a női NB I, a Jet-Sol Liga döntőjét. A két nyert meccsig tartó páahrc első felvonásán, csütörtökön 16.00 órától a Kocsis Sándor Sportközpontban találkozik a két csapat. A döntő mindhárom mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport csatorna.

Az MTK Hungária és a Ferencváros először 2015-ben találkozott a döntőben, zsinórban negyedszer játsszák ők a női NB I aranyéremről döntő párharcát. Az eddigi három párharcukból kettő meglepetést hozott, 2015-ben kevesen számítottak a Fradi trónfosztására, majd a zöld-fehérek 2016-os aranyérmét követően váratlan volt a tavalyi MTK-siker is: egy éve a kék-fehérek két 1-0-ás győzelemmel biztosították be bajnoki aranyérmüket. A három évvel ezelőtti csapatokból a zöldeknél kilenc (Bognár Enikő, Fenyvesi Evelin Horváth Zsófia, Mosdóczi Evelin, Nagypál Fatima Németh Júlia, Samu Anna, Szabó Viktória, Inna Zlidnis), a kék-fehéreknél szintén kilenc játékos tagja a mostani keretnek (Csányi Diana, Demeter Réka, Méry Rita, Nagy Alexandra, Nagy Lilla, Palkovics Nóra, Szabó Zsuzsanna, Szőcs Réka, Varga Luca). Az idei kupadöntőben két gólt szerző, de a soros meccsekről sérülés miatt hiányzó Diószegi Fanni az első aranycsatában még az MTK-t erősítette.

Mind a három említett párharc két mérkőzésen dőlt el, de a hatból három meccsen büntetőpárbaj döntött, egyedül a 2016-os döntő második találkozóján volt egynél több gólos a különbség. A Fradi és az MTK a 2018-as naptári évben háromszor csapott össze a Jet-Sol Ligában, és mind a 3 mérkőzésen más volt a kimenetel: egy-egy Fradi- és MTK-siker, valamint egy döntetlen született.

– Az egészséges játékosaink kiváló állapotban vannak. Két sérültünkre, Diószegi Fannira, illetve Marija Aleksicre sajnos hosszabb ideig nem számíthatunk, így 16 játékossal készülünk a döntő mérkőzéseire - mondta Dörnyei Balázs, a Ferencváros vezetőedzője az első mérkőzés előtt. – Az edzéseken komoly terhelést már nem kap a csapat, igazából már csak némi finomhangolást végzünk, és átismétlünk néhány olyan dolgot, amelyek hangsúlyosan hasznosak lehetnek a döntőben, és amelyeket talán még nem a megfelelő szinten tudtunk egy évvel ezelőtt. Meggyőző, jó játékot, irányítást és győzelmeket várok. Számunkra kulcsfontosságú, hogy agresszívek, mégis türelmesek legyünk és az első pillanattól ragaszkodjunk az edzéseken tanultakhoz. Fontos, hogy következetesen az erősségeinkre építkezzünk. Ebben kell egyértelmű javulást felmutatnunk a tavalyi mérkőzésekhez képest, és akkor sikeresek leszünk. Folyamatosan nyomás alatt kell tartanunk az MTK-t, míg bele nem fáradnak az állandó koncentrációba.

Az MTK-nak több kulcsembere is hiányzik, Lauren Berman, Méry Rita, Nagy Alexandra, Nagy Ágnes, Oláh Adrienn és Palkovics Nóra sem bevethető a párharcban, és Papp Dóra is kisebb sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban.

Érdekesség, hogy az MTK zsinórban tizenötödik (!) évben végez dobogón, idáig 7 arany, 5 ezüst és 2 bronz került az éremgyűjteményébe. A Ferencváros Dörnyei Balázs vezetésével 2013-ban került vissza az élvonalba, azóta mindig a dobogón zárt, két arany-, egy ezüst és egy bronzérmet begyűjtve.

Az öt évvel ezelőtti állapotokhoz képest hatalmas az előrelépés a körítésben: a Ferencváros nem egy népligeti edzőpályán, hanem saját női labdarúgóközpontjában, fedett lelátók előtt játszik, ráadásul az MTK "vándorélete" is a múlté, immár az Új Hidegkuti Stadionban lépnek pályára Szabados György tanítványai. A mérkőzéseket az M4 Sport televíziós csatorna élőben közvetíti.

A Jet-Sol Liga döntőjének időpontjai:

1. mérkőzés:

Ferencváros-MTK Hungária
Május 17., 16.00, Kocsis Sándor Sportközpont

2. mérkőzés:

MTK Hungária-Ferencváros
Május 24., 20.30, Új Hidegkuti Nándor Stadion,

3. mérkőzés (ha szükséges):

Ferencváros-MTK Hungária
Június 1., 16.00, Kocsis Sándor Sportközpont


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS