Csütörtökön kezdik kupaszereplésüket az EL-csapatok

2016. június. 29., 18:12   |    

Csütörtökön kezdik kupaszereplésüket az EL-csapatok

A válogatott Európa-bajnoki szereplését követően mindössze néhány napot kellett várni, hogy ismét magyar csapatért szoríthassunk a nemzetközi porondon.

Az Európa Ligában érdekelt három csapatunk ugyanis csütörtökön megkezdi szereplését a sorozatban, amelynek első selejtezőkörét rendezik meg. Az OTP Bank Liga ezüstérmese, a Videoton FC hazai pályán kezd, ellenfele 18.00 órától a moldáv kupagyőztes FC Zaria Balti lesz a Pancho Arénában.

- Jelenleg még nem elvárható az, hogy 100%-os állapotban legyen a csapat, hiszen az majd egy hosszú folyamat eredménye lesz. A csütörtöki mérkőzésen azonban lemérhetjük, hogy hol is tartunk ebben a folyamatban - nyilatkozta a fehérváriak nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Henning Berg a meccset felvezető sajtótájékoztatón.

A Vidiben ezen a mérkőzésen még nem játszik az Eb-t megjárt két labdarúgó, Lang Ádám és Juhász Roland, akik néhány nap szabadságot kaptak a szakmai stábtól.

A bajnokság harmadik helyezettje, a DVSC-Teva San Marinóban, a La Fiorita otthonában lép pályára. A csütörtöki házigazdák a San Marinó-i bajnokságban ezüstérmet szereztek az előző kiírásban, illetve megnyerték a kupát, és ezzel szereztek jogot az El-indulásra. Érdekesség, hogy a San Marinó-iaknál pályára léphet egy korábbi olasz válogatott játékos, a 42 éves Damiano Tommasi is.

- Próbálják játszani a futballt, az olasz csapatokra jellemző taktikát alkalmaznak, vagyis szervezetten védekeznek, és abból próbálnak kontrákat indítani, ezért mindig résen kell lennünk. Döntő lesz, hogy labdaszerzés után milyen gyorsan tudunk a kapujuk elé érni. Ebből a párharcból mindenképpen szeretnénk továbbjutni, addig nem foglalkozunk a következő ellenféllel. Bízom abban, hogy kellően frissek leszünk, és jó teljesítményt tudunk nyújtani - nyilatkozta Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője a találkozót megelőzően a csapat hivatalos honlapján.

Várhatóan az MTK-nak lesz a legnehezebb dolga, a kék-fehérek 3000 kilométert utaztak, csütörtökön a kazah Aktobe otthonában lépnek pályára. Az Aktobe jelenleg a 8. helyen áll a kazah bajnokságban, előző négy meccsét kivétel nélkül elveszítette, ugyanakkor jelentősebb nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, az elmúlt években rendszeres résztvevő volt az európai kupákban.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS