Dajka Lászlóval zárja a selejtezőket az U21-es válogatott

2014. augusztus. 12., 13:22   |    

Dajka Lászlóval zárja a selejtezőket az U21-es válogatott

A korosztályos csapat egy spanyolok és egy bosnyákok elleni mérkőzéssel zárja az Európa-bajnoki selejtezőket, szeptemberben. A két mérkőzésen – megbízott edzőként – a korábbi 24-szeres válogatott játékos, Dajka László vezeti a csapatot.

Az 55 esztendős szakember, aki játékosként részt vett az 1986-os világbajnokságon, és aki öt bajnoki címet szerzett a Budapesti Honvéd együttesével, nem először dolgozik az MLSZ megbízásából, hiszen Gellei Imre szövetségi kapitányt 2002 és 2004 között másodedzőként segítette. Emellett dolgozott a BKV Előre, a Békéscsabai EFC, a Matáv Sopron és a Debreceni VSC vezetőedzőjeként is.

A megbízott szakvezető feladata nem lesz egyszerű, hiszen a mieink szeptember 4-én, Felcsúton a várhatóan sztárjátékosokkal felálló, csoportgyőzelemre pályázó spanyol válogatottal találkoznak. Négy nappal később Szarajevóban Bosznia-Hercegovina ellen zárja a sorozatot a korosztályos válogatott, amely az eddigi hat mérkőzésen hat pontot gyűjtött.

- Nem ismeretlen számomra ez a feladat – nyilatkozta kinevezése kapcsán az mlsz.hu-nak a megbízott edző –, hiszen korábban, a 2000-es évek elején dolgoztam az U20-asok mellett, és egyébként is, ha az embert bármely válogatott mellé hívják, akkor nem mondhat nemet. A héten Telkiben egyeztetjük a stábbal a szükséges részleteket, és utána indulhat a munka.

A szakember elmondta, jól ismeri a korosztály játékosait, és nemcsak azért, mert a többségük már bemutatkozott az OTP Bank Liga valamely csapatában, hanem azért is, mert a válogatott több mérkőzését élőben tekintette meg.

- Két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de én senkitől nem féltem ezt a csapatot, ha a mentális felkészülés jól sikerül – tette hozzá Dajka László.

A szakember megbízatása két mérkőzésre szól.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS