Dárdai Pál: Ez egész Magyarország győzelme volt!

2014. november. 14., 23:41   |    

Dárdai Pál: Ez egész Magyarország győzelme volt!

A szövetségi kapitány külön köszönetet mondott a közönségnek a nagyszerű biztatásért a finnek elleni 1-0-ás győzelem után.

Dárdai Pál együttese Gera Zoltán találatával 1-0-ra legyőzte Finnországot, ezzel feljött az Európa-bajnoki selejtező csoport harmadik helyére. A szövetségi kapitány a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta: a mostani siker után a játékosok nyugodtan készülhetnek a selejtező sorozat márciusi folytatására.

- Le a kalappal a csapat, a közönség, a stáb és a média előtt - fogalmazott Dárdai Pál. - Ez az egy-nullás siker egész Magyarország győzelme, amely példás összefogás eredménye. Külön ki kell emelni, hogy egy ilyen klassz közönség óriási segítség a csapatnak, végig türelmesek voltak a szurkolók, ahogyan azt kértem tőlük, és a végén sokat számított a biztatásuk. Egy ilyen kulturált közönséggel sok mindent el tudunk érni a jövőben. Az utolsó tíz percben jöttek a beadások az akciók, jól szálltak be a cserék is. Hozzá kell tenni, hogy az első félidőben nem volt helyzetünk, sőt, a finneknek volt lehetőségük, de van egy Király Gabink, aki gondoskodott arról, hogy ne kapjunk gólt. A srácok ma mindent kiadtak magukból, Juhász Roland a második félidőben törött bordával is ki akart menni a pályára. Forró Gyula nagyon jól szállt be, újoncként hiba nélkül lehozta a mérkőzést, ugyanúgy jár neki a gratuláció, mint Gera Zoltánnak, aki nemcsak végigbírta, hanem el is döntötte a meccset. Ezen a mérkőzésen a vezérek és a szorgalmas játékosok is hozták magukat. Három selejtezőn hét pontot szereztünk, a játékosok ezek után nyugodtan várhatják a márciusi folytatást.



Mixu Paatelainen, a finnek szövetségi kapitánya a találkozót követően elmondta: a magyar válogatott fizikálisan jobb volt, mint amire számított.

- Azt vártam, hogy legalább a döntetlent el tudjuk érni, de a magyar válogatott meglepően jól futballozott, fizikálisan jobb volt, mint amire számítottunk. Gratulálok az ellenfélnek és Gera Zoltánnak is a góljához. Ilyen a futball, vannak meglepetések, a magyarok most megleptek minket
- így a finn kapitány.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS