Dárdai Pál: Háromesélyes meccsek következnek

2014. december. 12., 13:43   |    

Dárdai Pál: Háromesélyes meccsek következnek

Dárdai Pál sajtótájékoztatón beszélt kapitányi kinevezése körülményeiről, illetve a válogatott előtt álló feladatokról.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a héten megegyezett a Hertha BSC-vel, ezek után eldőlt, hogy az Eb-selejtező sorozat végéig, 2015 novemberéig Dárdai Pál irányítja a magyar válogatottat. A keddi bejelentés után Dárdai Pál hazautazott Berlinből, és sajtótájékoztatón állt a média rendelkezésére.

- Az elmúlt hetekben szerettem volna kiszakadni a hurráhangulatból, az ember megpróbál az eszére hallgatni egy ilyen döntés előtt - kezdte sajtótájékoztatóját Dárdai Pál. - Nem volt egyszerű a döntés, ezúton is szeretném megköszönni a Herthának, hogy lehetővé tette a folytatást, de a legvégső lökést a fiam adta meg egy beszélgetősünk során. Adott egy jó hangulat, és úgy érzem, akár egy vereség után is megmaradhat ez a kulturált hangnem. Nem félek a magyar közegtől, megvan az a tizennégy-tizenöt játékosom, akiben meg lehet bízni a folytatásban is. Az első közös edzőtáborok után a futballisták már megtapasztalták, mit hogyan csinálunk a válogatottnál, ebből a szempontból innen már kicsit könnyebb dolgom lesz, másrészt viszont nagyon nehéz feladatok előtt állunk.

Dárdai Pál elárulta: mindenképpen az eddigi stábbal szerette volna folytatni a munkáját, és mivel mindenki örült a közös folytatásnak, ő is szívesen vállalta a felkérést. A soros feladatok kapcsán a szövetségi kapitány úgy fogalmazott: eredmények, pontok tekintetében nem szeretne ígérgetni, azt viszont megígéri, hogy minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy az őszi eredményekhez hasonló legyen a folytatás is.

- Ki kell elemezni az elmúlt két hónapot, megünnepeljük a karácsonyt, és meg kell majd nézni, hogy tavasszal milyen állapotban állnak rendelkezésre a játékosok, csak ezt követően tudok esélyekről, számokról beszélni
- tette hozzá a szövetségi kapitány. - Azt gondolom, a két soron következő meccsünk, a görögök és a finnek elleni összecsapás egyaránt háromesélyes. Szeretnék mindig csak a következő mérkőzésben gondolkozni, ezért helyezésekről sincs értelme beszélni. Az első háromba van esélyünk bekerülni, de többen is pályázunk ezekre a helyekre, ezért nem lesz könnyű dolgunk. Elsősorban abba tudunk kapaszkodni, hogy összefogott mindenki a siker érdekében, a játékosok partnerek a munkában, keményen dolgoznak, hajtanak a meccseken. A futballisták is érzik az esélyt, hogy összefogással lehet jó eredményeket elérni.

A teljes sajtótájékoztató itt megtekinthető:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS