Dárdai Pál: Jó úton jár a válogatott

2015. március. 29., 23:34   |    

Dárdai Pál: Jó úton jár a válogatott

A szövetségi kapitány a Görögország ellen 0-0-ra végződő Eb-selejtező után elmondta: egy nagyon jó görög válogatott ellen szereztünk pontot, amely még értékes lehet a végelszámolásnál.

- Az első félidő első tíz perce és a második félidő első húsz perce kevésbé sikerült jól, de utána feljavultunk, és mind a két félidőben megvoltak a helyzeteink, amiből akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést - mondta Dárdai Pál. - Nagyot dolgozott a csapat, a védelmünk végig jól működött, a most megszerzett egy pont pedig értékes lehet a végelszámolásnál. Labdabirtoklásban jobbak voltak a görögök, de ha megnézzük, hogy hány helyzetünk volt, és mennyi az ellenfélnek, akkor azt látjuk, hogy mi álltunk közelebb a gólszerzéshez. Jó úton járunk, de meg kell tanulnunk a lehetőségeinkből eldönteni a mérkőzést. Úgy érzem, egy görögök elleni döntetlen után nem kell magyarázkodnom, ott állunk a csoportban, ahol elterveztük, a harmadikok vagyunk és négy pont az előnyünk a finnekkel szemben. Egy nagyon jó görög válogatott ellen értünk el gólnélküli döntetlent, és az is sokat elmond a teljesítményünkről, hogy sorozatban harmadik selejtezőnket zártuk kapott gól nélkül.

Sergio Markarian szerint csapata két nagyon fontos pontot vesztett el a mérkőzésen. A görögök szövetségi kapitánya szerint a második félidőben 30 percig uralta a játékot csapata, de a hajrában kapkodva, nem elég szervezetten futballozott a görög válogatott.

- Elégedett vagyok a játékosaimmal, jól játszottunk, a második félidőben megmutattuk, mit tud ez a csapat - jelentette ki Markarian. - Összesen négy napot edzettünk együtt a meccs előtt, ilyen előzmények mellett nagy eredmény, hogy ilyen jól tudtunk játszani. A teljesítménnyel elégedett vagyok, gratulálok a játékosaimnak. A második hely távolodik tőlünk, de mindent megteszünk, hogy elérjük a célunkat. Úgy kell folytatnunk a selejtezőket, ahogy ma játszottunk, és ha az utolsó öt meccsen tudjuk hozni ezt a formát, eredményesebb lehet a csapat.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS