Dárdai Pál lett az NB II válogatott kapitánya

2011. december. 02., 13:49   |    

Dárdai Pál lett az NB II válogatott kapitánya

Idén már harmadik alkalommal rendezi meg az MLSZ NB II Bizottsága Telkiben az NB II Kelet-Nyugat gálamérkőzést, amelyen a másodosztály fiatal tehetségei bemutatkozhatnak az élvonalbeli csapatok vezetői, a menedzserek és a média képviselői előtt.

A Kelet válogatottját idén Arany László, a Balmazújváros vezetőedzője irányítja, míg a Nyugat válogatott szakvezetője Vincze István, a Tatabánya szakmai igazgatója lesz. Segítőik az elmúlt két évben győztes válogatottak edzői, Horváth Ferenc és Mátyus János lesznek, kapusedzőként Kövesfalvi István és Brockhauser István dolgozik a csapatok mellett, míg a technikai igazgató a legutóbbi két alkalomhoz hasonlóan Bucsik István lesz. A gálamérkőzés után kerülnek kiválasztásra azok a játékosok, akik január 20-29. között Törökországban edzőtáboroznak, és három nemzetközi mérkőzést játszanak. Az NB II válogatottat ezeken a mérkőzéseken már Dárdai Pál irányítja.

 

- Azt gondolom, az NB II válogatott életre hívása, menedzselése jó ötlet volt, hiszen az elmúlt években fiatal, pályakezdő edzők igazolták rátermettségüket, valamint olyan játékosok mutatkoztak be az NB II válogatottjában, akik ma már az élvonal legjobbjai közé tartoznak – mondta Kutasi Róbert, az NB II Bizottság elnöke. - Nagy siker volt májusban, hogy az NB II válogatott első hivatalos nemzetek közötti mérkőzésén 5-1-re legyőzte Szerbia válogatottját. A visszavágót tavasszal rendezzük meg, ezen a mérkőzésen  nagy örömömre Dárdai Pál irányítja a válogatottat, akinek edzőként ez lesz az első munkája. Reméljük egyszer majd, sikeres mesterként, örömmel emlékszik vissza erre az időszakra. Itt szeretném megemlíteni, hogy az NB II válogatott költségeit a bajnokság szponzorai állják. Köszönetet mondunk érte, és mindenki másnak is, aki a válogatott mellett dolgozik társadalmi munkában, és nagy megtiszteltetésnek tekintve teszi a dolgát. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nyugodtan kijelenthetem, hálás feladat a válogatott mellett tevékenykedni, hiszen olyan játékosokkal dolgozhatunk együtt, akik minden szempontból megérdemlik, hogy címeres mezben bizonyíthassák tehetségüket.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS