Dárdai Pál: Nem lesz szép mérkőzés a finnek elleni

2014. november. 10., 17:56   |    

Dárdai Pál: Nem lesz szép mérkőzés a finnek elleni

A finnek elleni Eb-selejtezőre készülő A-válogatott vasárnap óta Telkiben edzőtáborozik.

A válogatott hétfő délelőtti programjában videózás szerepelt, Dárdai Pál az előző két Eb-selejtező mérkőzés elemzése mellett bemutatta a játékosoknak a finn válogatott várható játékát. A múlt héten nyilvánosságra hozott keretből egyedül Pintér Ádám nem áll a szakmai stáb rendelkezésére, ő egy sérülés miatt nem tudott csatlakozni a társakhoz.

A délutáni edzés előtt a sajtó rendelkezésére álltak a kerettagok, és a szövetségi kapitány is válaszolt az újságírók kérdéseire.

Dárdai Pál elmondta: továbbra is hisz benne, hogy amennyiben a közönség a csapat mellé áll, a játékosok pedig türelmesen, fegyelmezetten játszanak, akkor jó eredmény ér el pénteken a válogatott.

- A csapat mentalitásával, a közönség biztatásával és türelmes játékkal meg lehet nyerni ezt a mérkőzést - fogalmazott a szövetségi kapitány. - Ehhez szükség van arra, hogy a szurkolók végig mellettünk álljanak, és legyenek türelemmel, ha esetleg a nyolcvanadik percben is még döntetlen lesz az állás. Azt garantálhatom, hogy nem lesz szép mérkőzés a pénteki, hiszen két hasonló kaliberű csapat játszik egymással, a finnek emellett általában hatvan százalékban birtokolni szokták a labdát. Ha így lesz, nekünk gyorsan kell váltanunk, a döntő pillanatokban jó döntéseket hoznunk, és ezzel megnyerhetjük a mérkőzést.

Dárdai Pál hozzátette: rövidebb felkészülési idő áll a csapat rendelkezésére, mint az októberi selejtezők előtt, ezúttal csak kedden tud intenzív edzést vezényelni a játékosoknak.

- Fontos, hogy mindenki péntek este legyen a topon, ezt figyelembe véve kellett összeállítani a munkát. Továbbra is tartom, hogy van karakter a csapatban, mentálisan mindenki rendben van, ez bizakodásra ad okot - tette hozzá a kapitány, aki elárulta: fejben már kezd összeállni a pénteki kezdőcsapat, de egy-két poszton még nem döntötte el, hogy kiket küldjön pályára.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS