Dárdai Pál: párhuzamos feladatok, jó úton a válogatott

2015. február. 09., 16:07   |    

Dárdai Pál: párhuzamos feladatok, jó úton a válogatott

Dárdai Pál, hétfőn délelőtt az MLSZ székházában tartott videókonferenciát, amelyen az újságírók kérdéseire válaszolt berlini kinevezéséről, valamint arról, hogy milyen feladatok várnak rá a közeljövőben.

Dárdai Pál elmondta, hogy egyelőre nem tekint hosszú távra előre, jelenleg az a legfőbb feladata, hogy a lehető legjobban felkészítse a Herthát a hétvégi, Freiburg elleni hazai bajnokira. A szövetségi kapitány ugyanakkor megerősítette, hogy a válogatott következő mérkőzéseit biztosan nem befolyásolja berlini munkája, klubja és az MLSZ közti megállapodásnak megfelelően párhuzamosan végezheti a két feladatot.

A Hertha kispadján töltött első meccse előtt feszültebb volt, mint a magyar válogatott bukaresti fellépésén, mert mint mondta, a válogatottnál volt idő felkészülni és elvégezni az eltervezett munkát, Berlinben viszont erre nagyon kevés ideje maradt. Kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a játékosok motiválása, lelkesítése hasonló mindkét helyen, mégis más, a hanghordozás némileg eltérő.

A március 29-i, görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőről Dárdai Pál elmondta: a válogatott elindult egy jó úton, ezt kell folytatni a következő mérkőzéseken is. Egyelőre azt tartja a legfontosabbnak, hogy a görög meccs előtt legyen mindenki fitt a keretből, legyen mindenki rendben, hogy elkezdhessük a munkát.

- Tudjuk a görögökről, hogy jó csapat, de azt nem, hogy milyen játékrendszerben fognak játszani, vagy mi lesz a keretük ellenünk - fogalmazott a szövetségi kapitány. - Elmondtam a stábnak, hogy mihelyst kijön a bő görög keret, a videósok vágnak, én pedig elemzek, de nem csapatjátékot, hanem egyéneket. Ezt követően leülünk, összerakunk egy csapatot, és ki találjuk, hogy mit kell játszanunk ellenük. Nem fogjuk tudni kielemezni őket, ezért a játékosok nem csapatszinten kapják az információkat, hanem megmutatjuk nekik, ki lehet az ellenfelük a pályán, milyen mire készüljön, hogy a mérkőzésen ne érhesse nagy meglepetés.

Dárdai Pál azt is hozzátette: a Hertha vezetőedzőjeként több ideje van, mint az utánpótlásfutballban, ezért lesz lehetősége kiemelten figyelni a válogatott keretnél számításba vett játékosokat, és mindenkiről pontosan tudni fogja, milyen állapotban várja az év első tétmérkőzését.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS