Debrecenbe látogat a Fradi, a Kecskeméttel játszik az éllovas

2024. február. 10., 08:18   |    

Debrecenbe látogat a Fradi, a Kecskeméttel játszik az éllovas

A hétközi mérkőzések miatt csak szombaton és vasárnap játsszák az OTP Bank Liga következő fordulójának találkozóit. A listavezető Paks az első két tavaszi fordulóban szintén hatpontos KTE-t fogadja.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Várkerti Stadion, 12.30)
Biztos, hogy valamelyik csapat megszerzi az első „tavaszi” pontjait. A Kisvárda hazai pályán veszítette el az első két 2024-es bajnokiját, a Puskás Akadémia előbb Pakson, majd a ZTE ellen a Pancho Arénában kapott ki. A Kisvárda a legutóbbi négy bajnokiján kivétel nélkül szerzett gólt. A Puskás Akadémia az elmúlt egy évben minden idegenbeli bajnokiján legalább egyszer a kapuba talált. Ezek alapján a gól nélküli döntetlen felettébb valószínűtlen eredmény…

MTK BUDAPEST–FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Hidegkuti Stadion, 15.00)
Mind a két csapat három pontot szerzett eddig tavasszal, egyszer nyert, egyszer kikapott. Az MTK az Újpest elleni, magabiztos hazai győzelem után a Ferencváros ellen jól tartotta magát az első félidőben (1-1), de aztán súlyos vereséget szenvedett. A Fehérvár sorozatban harmadszor játszik idegenben, Zalaegerszegen kikapott, Kisvárdán győzött. A Vidi 2021 februárja óta veretlen az MTK ellen, öt bajnoki és egy Magyar Kupa-mérkőzésen.

DEBRECENI VSC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, Nagyerdei Stadion, 17.30)
Csak két hely, de tíz pont a különbség a két csapat között, a Ferencváros javára. A két csapat legutóbbi két mérkőzésén a Loki négy pontot szerzett, de nem otthon, hanem a Groupama Arénában. A Nagyerdőben legutóbb a Ferencváros nyert. A bajnokcsapat nyolc gólt szerzett az első két tavaszi mérkőzésén, hat pontot szerzett. A DVSC a Diósgyőr elleni hazai döntetlen után nyert a krízisben lévő Újpest ellen a Megyeri úton, 2-1-re.

PAKSI FC–KECSKEMÉTI TE
(Vasárnap, Városi Stadion, 12.30)
A Paks mind a két mérkőzését megnyerte eddig tavasszal, hazai pályán pedig még veretlen a 2023–2024-es idényben. A KTE ellen a lila-fehérek 2022 nyári feljutása óta otthon csak egyszer játszottak, az a mérkőzés 0-0-ra végződött, majdnem pontosan egy éve. A KTE is jól kezdte a 2024-es esztendőt, a múlt hétvégén 3-0-ra nyert Mezőkövesden, majd csütörtök este, a hétközi forduló záró mérkőzésén 2-1-re győzött a Diósgyőr ellen.

DIÓSGYŐRI VTK–ÚJPEST FC
(Vasárnap, DVTK Aréna, 14.45)
A DVTK két idegenbeli mérkőzéssel kezdte a tavaszt, Debrecenben és Kecskeméten is két gólt kapott, a két meccsen egy pontot szerzett. Pályaválasztóként, az utolsó 2023-as bajnokiján 3-3-ra végzett az MTK-val. A diósgyőriek közvetlenül a tavaszi rajt előtt váltottak edzőt, akkor került az ifjabb Kuznyecov Szergej helyére Simon Miklós. Az Újpest csütörtökön jelentette be, hogy Nebojsa Vignjevics távozik, s a helyére Mészöly Géza kerül.

ZTE FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, ZTE Aréna, 19.45)
Tűz és víz a két csapat eddigi tavaszi mérlege. A ZTE hat pontot szerzett, megverte otthon a Fehérvárt, majd Felcsúton a Puskás Akadémiát. A Mezőkövesd ellenben kétszer is kikapott, s még gólt sem szerzett a Kecskemét és a Paks ellen. A két csapat azonos pontszámmal állt a tavaszi rajt előtt, most már hat pont a különbség. 2021. augusztus 7. óta a ZTE veretlen a Mezőkövesd ellen, de idegenben jobb a mérlege, mint otthon, Zalában csak kétszer játszottak, mindkétszer döntetlent.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS