Debrecenben parádézott a Diósgyőr

2007. október. 31., 20:50   |    

Debrecenben parádézott a Diósgyőr

Szerdán játszották le a Liga Kupa elődöntőinek első mérkőzéseit. A ZTE a Fehérvárt fogadta, s egygólos előnyt szerzett, a Debrecen pedig meglepetésre hazai pályán 4-1-re kikapott a Diósgyőrtől, így a miskolciak jelentől lépéselőnybe kerültek.

Fordított és győzött a ZTE

Zalaegerszegen kiegyenlített játékot hozott az első félidő, amelynek finisében a vendégek szereztek vezetést. A 38. percben Sitku Illés a kapunak háttal állva levette a labdát, majd megfordult és 11 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). A második játékrészt nagy lendülettel kezdte a Zalaegerszeg, s az 54. percben egyenlített is. Vadász Viktor szabálytalankodott a 16-oson belül Roguy Meyével szemben, a megítélt büntetőt pedig Meye értékesítette is (1-1). A 70. percben fordított a ZTE, Milan Davidov beadása után Sorin Botis hat méterről a háló jobb oldalába fejelt (2-1).

A zalaegerszegiek így egygólos előnnyel várhatják a két hét múlva esedékes visszavágót.

Idegenben hengerelt DVTK

Debrecenben a házigazdák kezdtek aktívabban és veszélyesebben, ám a Diósgyőr szerzett vezetést. A 18. percben egy szabadrúgás után Katona Attila közelről fejelt a kapuba (0-1). A Loki tovább rohamozott, ám ennek ellenére a következő gólt is a vendégek szerezték: a 28. percben Simon Attila és Rassou Abass kényszerítőzése után előbbi hat méterről gurított a hálóba (0-2). A második félidő elején szépített a DVSC. A 49. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Sándor Tamás tálalt Ibrahima Sidibe elé, aki néhány lépésről a kapuba passzolt (1-2). A debreceniek azonban nem sokkal később ismét kétgólos hátrányba kerültek, az 58. percben Vitelki Zoltán átadása után Simon Attila öt méterről a kapu közelébe lőtt (1-3). És ezzel még nem volt vége a diósgyőri parádénak: a 68. percben Lipusz Norbert is a házigazdák kapujába talált (1-4).

Az eredmény azt jelenti, hogy a Debrecennek jelentős hátrányt kellene ledolgoznia a visszavágón, a Diósgyőr igen előnyös helyzetbe került.

Liga Kupa, elődöntő, első mérkőzések:

ZTE FC – FC Fehérvár 2-1 (0-1)
Gólszerző: Meye (11-esből) az 54., Botis a 70. illetve Sitku a 38. percben

DVSC-TEVA – Diósgyőr FC 1-4 (0-2)
Gólszerző: Sidibe a 49. illetve Katona a 18., Simon A. a 28., Simon A. az 58., Lupusz a 68. percben

A visszavágók programja:

November 14., szerda, 18. 00
Diósgyőr FC – DVSC-TEVA

November 14., szerda, 17. 00
FC Fehérvár – ZTE FC


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS