Debreceni derbi a Merkantil Bank Ligában, Békéscsabára látogat a Vasas

2020. augusztus. 04., 12:58   |    

Debreceni derbi a Merkantil Bank Ligában, Békéscsabára látogat a Vasas

Hétközi fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga 2020–2021-es idénye. A kuriózum a debreceni derbi, a DEAC és a DVSC mérkőzése.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–VASAS FC
(Békéscsaba, 14.45)
A két csapat közül feltétlenül a lila-fehérek zárták elégedettebben az első fordulót, 2-1-re nyertek a Szeged-Csanád ellen idegenben. A Vasas ezzel szemben nem bírt a Fáy utcában a Kazincbarcikával. A koronavírus miatti leállás előtt a piros-kékek október vége után minden vidéken játszott bajnokijukat megnyerték. Viszont egy hét különbséggel egy évvel ezelőtt (2019. augusztus 12.) kikaptak Békéscsabán.

DEBRECENI EAC–DEBRECENI VSC
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 17.00)
A derbi – így emlegetik a cívisvárosban a nagy mérkőzést, amelyet – annak ellenére, hogy hétköznap rendezik – egész napos program kísér. A DEAC, honlapjának információja szerint, hatvan év után játszik ismét a Nagyerdőn. A DVSC ezúttal vendégként szerepel a megszokott környezetben. Mind a két csapat egygólos mérkőzést vívott az első fordulóban, a hajrában esett góllal. A Loki nyert a Budaörs ellen otthon, ellenben a DEAC kikapott Soroksáron.

BUDAÖRS FC–BFC SIÓFOK
(Tatabánya, 17.30)
A budaörsiek 1-0-ra kikaptak vasárnap a nyár elején még az OTP Bank Ligában szereplő Lokitól, de szinte az utolsó percekig nagyon jól, nagyon szervezetten védekeztek. A Siófok gyenge rajtot vett, súlyos 5-1-es vereséget szenvedett a Haladástól. A Budaörs tavaly szeptember 19. óta csak az immár élvonalbeli MTK-tól és Budafoktól kapott ki a Merkantil Bank Ligában pályaválasztóként. Ugyanez a dátum óta a Siófok vendégként csak Győrben nyert. (Az ETO és a Gyirmót ellen is.)

SZENTLŐRINC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Kozármisleny, 17.30)
Az újonc Szentlőrinc 1-0-s vereséggel mutatkozott be Szolnokon. Az első hazai NB II-es mérkőzést Kozármislenyben játssza, abban a reményben, hogy szeptember második felétől már visszatérhet az igazi hazai pályára. A Gyirmót általában kiválóan szerepel az őszi idényekben a Merkantil Bank Ligában, most is kiválóan kezdett, 3-0-ra verte meg a Csákvárt.

DOROGI FC–SOROKSÁR SC
(Dorog, 17.30)
A dorogiak máris javításra kényszerülnek, nem sikerült a rajt: 4-0-ra kikaptak az újonc Pécsi MFC-től. A Buzánszky Jenőről elnevezett stadionjukban az eddigi kevés bajnoki meccsükből csak az utolsót, a Gyirmót ellenit nyerték meg, március 8-án. A Soroksár az újonc DEAC elleni 1-0-s győzelemmel nyitott. Az év elején veretlen maradt az idegenbeli NB II-es bajnokijain, sőt, a gyirmóti kivételével mindegyiket megnyerte, csak Nyíregyházán kapott gólt.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SZOLNOKI MÁV
(Szombathely, 19.00)
A Haladás, hívei legmerészebb reményeit teljesítve, 5-1-es idegenbeli győzelemmel kezdte a bajnoki szezont Siófokon. A Szolnok is győzött, ez lesz a második forduló egyik olyan párosítása (a másik: Nyíregyháza–PMFC), amelyet két hárompontos csapat vív. A 2019–2020-as idényben a két csapat le tudta játszani mind a két egymás elleni meccsét, a Tisza partján nem esett gól, Szombathelyen a hazaiak 3-0-ra nyertek.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZEGED CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Csákvár, 19.00)
A csákváriak 3-0-ra, a szegediek 2-1-re kaptak ki az első fordulóban. A gyirmóti kirándulást csalódottan záró hazaiak október 27. óta csak egyszer, március 8-án nyertek pályaválasztóként a Merkantil Bank Ligában. De éppen a Szeged-Csanád ellen. A vendégek a 2020–2021-es idény első fordulójában a Békéscsabától kaptak ki a Szent Gellért Fórumban.

FC AJKA–KOLORCITY KAZINCBARCIKA
(Ajka, 19.00)
A Veszprém megyei gárda az első fordulóban is otthon játszott, 2-1-re verte a Győri ETO-t. Február közepe óta tiszteletre méltó hazai mérleget produkál a csapat: győzelem az MTK, a Budafok és az ETO ellen! Mindhárom meccsen két gólt szerzett. A Kazincbarcika az első forduló utolsó mérkőzését játszotta, kitűnő védekezéssel győzelmi esélyt szalasztott el a Vasas otthonában, bár sokáig vezetett, a hajrában gólt kapott.

WKW ETO FC GYŐR–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Győr, 19.00)
Két zöld-fehér csapat, két korábbi élvonalbeli, két, az idényt vereséggel kezdő gárda. Az ETO Ajkán kapott ki 2-1-re, a Rákóczi saját pályáján 1-0-ra a Nyíregyházától. A két csapat egymás elleni mérlegét figyelve, az utóbbi időben (is) az ETO szerzett több pontot.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–PÉCSI MFC
(Nyíregyháza, 19.00)
A Szpari idegenbeli győzelemmel rajtolt, a 2020–2021-es idény nyitómérkőzésén 1-0-ra legyőzte a júniusban még az élvonalban szerepelt Kaposvárt. Gálhidi György együttese tavasszal gyenge idegenbeli mérleget produkált a Városi Stadionban, csupán a Kazincbarcikát győzte le. Az újonc PMFC, 3500 néző előtt, ugyancsak nagyszerű rajtot vett, otthon 4-0-ra kiütötte a Dorogot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS