Debreceni és újpesti sikerrel zárult a forduló

2022. február. 27., 19:54   |    

Debreceni és újpesti sikerrel zárult a forduló

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi játéknapján az Újpest FC 3-1-re nyert a Mezőkövesd ellen, a DVSC pedig 1-0-ra legyőzte az MTK-t.

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Zivzivadze (36., 53.), Bjelos (85.), illetve Cseri (45., 11-esből)
Újpest FC: Banai - Pauljevic, Kutrumpisz, Kuusk, Antonov - Csongvai, Onovo - Croizet (Yahaya, 92.), Mitrovic (Bjelos, 78.), Beridze (Boumal, 88.) - Zivzivadze
Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Farkas D., Lukic, Bilali, Vadnai - Besirovic (Ikenne-King, a szünetben), Qaka (Granecny, 73.), Karnyickij - Cseri, Drazic (Vutov, 86.), Babati (Kis, a szünetben)

A találkozó előtt a lila-fehérek egykori játékosára, a négy évvel ezelőtt fiatalon elhunyt Lázár Bencére emlékeztek a csapatok. Az első félidőben - ahogy a lelátón helyet foglaló Marco Rossi szövetségi kapitány is láthatta - az Újpest játszott fölényben és egy szép támadás végén a 36. percben előnybe került. A lila-fehérek színeiben második fellépésén másodszor volt eredményes Budu Zivzivadze, aki két korábbi magyar csapata, legutóbb a Fehérvár, most pedig a Mezőkövesd ellen is betalált. Az első játékrész utolsó percében egyenlített a Mezőkövesd, az egyik újpesti védő teljesen feleslegesen, viszont a VAR-nak köszönhetően tökéletesen láthatóan taszította hátba Drazicot, a büntetőt pedig Cseri értékesítette. A fordulást követően támadásban maradt az Újpest, Zivzivadze pedig néhány perc után újra betalált. A csatár formáját látva talán neki kellett volna vállalnia a Croizet által kiharcolt büntetőt is, a labdához azonban Beridze állt oda, Tordai viszont hárította a gyenge próbálkozást. Az Újpest nem állt vissza őrizni az eredményt, hajtott az újabb gólért, amely végül a 85. percben a csereként pályára lépő Bjelos szépségdíjas megmozdulása révén érkezett meg, amivel eldöntötte a három pont sorsát. A lila-fehérek három mérkőzés óta veretlenek, legutóbbi két találkozójukon begyűjtötték a három pontot, így elmozdultak a kiesőzónából.

Debreceni VSC-MTK Budapest 1-0 (1-0)
Gólszerző: Pávkovics (26.)
Debreceni VSC: Gróf - Poór (Baranyai, 86.), Pávkovics, Deslandes, Ferenczi - Bódi, Da. Babunski (Ugrai, 86.), Baráth, Szécsi (Sós, 67.) - Do. Babunski (Rácz, 94.), Dzsudzsák (Bényei, 67.)
MTK Budapest: Mijatovic - Kadlec, Rajkovic, Szépe, Sluka - Kata, Ramadani - Miknyóczki (Spirovski, a szünetben), Stieber (Kovácsréti, 78.), Palincsár (Miovski, a szünetben) - Futács (Herrera, 78.)

Óvatosan kezdtek a csapatok, elsősorban a stabilitásra törekedtek, kevés kockázatot vállaltak, így az első húsz percben nem alakult ki helyzet. A félidő közepén több támadást vezetett az MTK, amely ígéretes fejesek és lövések mellett Futács révén lesgólig jutott. Nem sokkal később mégis a Debrecen szerzett vezetést: rövid időn belül több beadás is érkezett a vendégkapu elé mindkét oldalról, végül Pávkovics fejelt pontosan. A hátralévő időben a hazai csapat kontrollálta a játékot. A szünetben kettős cseréről döntött Márton Gábor, az MTK vezetőedzője, csapata pedig lendületesen kezdte a második félidőt, többször veszélyeztette lövéssel a hazai kaput. A DVSC negyedóra elteltével jött ki a szorításból és sikerült helyzetet is kialakítania. A 74. percben a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiaknak, mert a vendégek kapusa egy kilépésnél "elütötte" Dorian Babinskit. Bódi állt a labda mögé, de a videóelemzésnél kiderült, hogy az akció lesről indult, így szabadrúgás következett kifelé. A folytatásban igyekezett az MTK, de nem járt sikerrel, így az eddiginél is nehezebb helyzetbe került a bajnokság második körének zárultával. Sikerével a DVSC a hetedik helyre lépett előre, míg a tabella alján álló MTK hátránya négy pont a 10. helyezett Újpesttel és a 11. Gyirmóttal szemben.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS