Debreceni győzelem az OTP Bank Liga rangadóján

2011. július. 31., 21:00   |    

Debreceni győzelem az OTP Bank Liga rangadóján

A DVSC-TEVA hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost az OTP Bank Liga 3. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Kapushiba döntötte el a rangadót

 

DVSC-TEVA - Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)

Vezette: Iványi Zoltán (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)

Gólszerző: Bódi a 45. percben

 

A mérkőzés első nagy helyzete a Ferencváros előtt adódott, de Oláh Lóránt rossz megoldást választott a kapu előtt. Jó iramú, kiegyenlített volt a találkozó, de csak helyzetekig jutottak a csapatok, gól nem született a játékrész hajrájáig. A szünet előtt azonban vezetéshez jutottak a hazaiak, Bódi Ádám bal oldali szabadrúgását követően a labda a későn eszmélő ferencvárosi kapus mellett a rövid sarokban kötött ki (1-0). A második félidőben a DVSC jól tartotta előnyét, s bár a Ferencváros szerezhetett volna gólt, elpuskázta a lehetőségeket, így pont nélkül zárta a találkozót. Három forduló után a debreceniek hibátlanok, a zöld-fehérek pedig továbbra is nyeretlenek.

 

 

Veretlen maradt a Pápa

 

MVM Paks - Lombard Pápa Termál FC 1-1 (0-1)

Vezette: Böcskei Balázs (Medovarszki János, Péter Tamás)

Gólszerző: Vayer az 53., ill. Maric a 29. percben

 

Az első negyedórában a házigazda paksiak játszottak veszélyesebben, majd a Pápa átvette a meccs irányítását, és a 29. percben megszerezte a vezetést is: Fiola Attila hibáját kihasználva Lovrencsics Gergő szerzett labdát, beadása után Goran Maric 8 méterről továbbított a hálóba (0-1). A Paks a szünet után gyorsan egyenlített, az 53. percben Heffler Norbert lövését követően Szűcs Lajos kiütötte a labdát, a kipattanót pedig Vayer Gábor lőtte a kapuba (1-1). A folytatásban lehetőségekig mindkét oldalon eljutottak a játékosok, de a gólszerzés elmaradt, döntetlennel zárult a találkozó.

 

 

A DVTK elszenvedte első vereségét

 

DVTK - Kecskeméti TE-Ereco 1-2 (1-1)

Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Tóth István)

Gólszerző: Budovinszky a 28., ill. Tököli a 30., Dosso a 89. percben

Kiállítva: Gohér a 44. percben

 

A találkozó első 20 percében sok szabálytalanság tördelte a játékot, majd a 28. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, Budovinszky Krisztián szabadrúgásból a jobb felső sarokba csavart (1-0). A Kecskemétnek mindössze két percre volt szüksége az egyenlítéshez, ekkor Kethevoama Foxi szabadrúgása után Tököli Attila vette le a labdát az öt és feles sarkánál, majd a védők gyűrűjében kilőtte a jobb sarkot (1-1). A szünet előtt emberhátrányba kerültek a hazaiak, Gohér Gergő utolsó emberként szabálytalankodott Gyurcsó Ádámmal, a játékvezető piros lapot mutatott fel a vétkesnek. A szabadrúgás után Tököli kapufát lőtt, de az eredmény a játékrész végéig nem változott. A második játékrészben a DVTK emberhátránya ellenére is veszélyesen játszott, igaz, a kecskemétiek támadója, az ex-diósgyőri Foxi is lőtt egy kapufát. A három pont sorsa a 89. percben dőlt el, akkor Foxi szabadrúgását követően Sindou Dosso fejelt gólt, beállítva az 1-2-es végeredményt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS