Debreceni siker a forduló rangadóján

2011. október. 15., 21:00   |    

Debreceni siker a forduló rangadóján

Az OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján az éllovas DVSC 2-0-ra legyőzte a második helyen álló Győri ETO-t.

Növelte előnyét az éllovas

 

DVSC-TEVA - Győri ETO 2-0 (1-0)

Vezette: Bognár Tamás (Erős Gábor, Lémon Oszkár)

Gólszerző: Simac a 21., Kulcsár az 55. percben

 

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, az első lehetőség a vendégek előtt adódott, majd a házigazdák kerültek fölénybe. A 21. percben megszerezte a vezetést a DVSC, Bouadia bal oldali szögletrúgását követően Dajan Simac fejelt a léc alá (1-0). A játékrész második felében az ETO volt aktívabb, és többször is egyenlíthetett volna, ám Nenad Novakovic kapusnak jól látta el feladatát, így egygólos hazai vezetésnél ért véget a játékrész. Az 52. percben is a debreceni kapus védett nagyot, majd három perccel később növelte előnyét a hazai együttes: Korhut Mihály balról adott középre, visszakapta a labdát Bódi Ádámtól, majd az üresen érkező Kulcsár Tamáshoz játszott, aki magabiztosan értékesítette a ziccert (2-0). A hajrában az ETO már nem tudott újítani, a listavezető győzött, és négy pontra növelte előnyét a győriek előtt.

 

 

Elvesztette hazai veretlenségét a Videoton

 

Videoton FC - Kecskeméti TE 0-2 (0-0)

Vezette: Vad II István (Albert István, ifj. Tóth Vencel)

Gólszerző: Radanovic az 56., Savic a 67. percben

 

A címvédő Videoton eddig magabiztosan gyűjtögette hazai pályán a pontjait, a Kecskemét azonban elvette a fehérváriak otthoni veretlenségét. Az első félidő alacsony színvonalú játékot hozott, sok volt a pontatlanság a pályán, alacsony volt az iram. A fordulás után csak a Kecskemét tért magához, és az 56. percben megszerezte a vezetést: egy bal oldali szöglet után Sinisa Radanovic közelről a bal sarokba csúsztatott (0-1). A Videotont nem rázta fel a gól, a 67. percben megduplázta előnyét a KTE, Mohl Dávid beadására Vladan Savic érkezett jó ütemben, és 8 méterről, kapásból a bal alsó sarokba lőtt (0-2). A hátralévő időben a fehérváriak erejéből a szépítésre sem futotta, a Kecskemét megérdemelten szerezte meg a három pontot.

 

 

Ötgólos meccset nyert a Paks

 

MVM Paks - Haladás Sopron Bank 3-2 (1-0)

Vezette: Radványi Ádám (Berettyán Péter, Horváth Róbert)

Gólszerző: Hrepka a 35., Böde az 53., Sifter az 55., ill. Vujovics a 48., Nagy G. a 68. percben

 

A paksiak első helyzete még nem hozott gólt, a második viszont már igen: a 35. percben Böde Dániel indult meg a jobbösszekötő helyén, jól vette észre középen Hrepka Ádámot, aki 10 méterről a jobb sarokba helyezett (1-0). A Haladás első lehetőségére a második félidő elejéig kellett várni, és mindjárt gólt is szerzett: Kovács István Ádám bal oldali beadása után Goran Vujovics 8 méterről fejelt a kapu jobb oldalába (1-1). Öt perccel később visszaszerezte a vezetést a Paks, Vayer Gábor adott balról középre, Böde a kapunak háttal vette át a labdát, majd lefordult védőjéről és a kapu közepébe lőtt (2-1). Újabb két perc elteltével megszerezte harmadik gólját is a Paks, egy jobb oldali szöglet után Sifter Tamás 3 méterről lőtt a léc alá (3-1). A Haladás a 68. percben szépített, Kenesei Krisztián szabadrúgása után Kovács fejelt kapura, Csernyánszki Norbert csak kiöklözni tudta a labdát, Nagy Gábor érkezett, és közelről a hálóba fejelt, beállítva a 3-2-es végeredményt.

 

 

Kétgólos előnyt adott el a Honvéd

 

Kaposvári Rákóczi - Budapest Honvéd 2-2 (1-2)

Vezette: Solymosi Péter (Vámos Tibor, Kispál Róbert)

Gólszerző: Peric (11-esből) a 43., Pavlovic az 55., ill. Danilo a 8., Danilo a 35. percben

 

A Honvéd már a 9. percben vezetéshez jutott, Ivancsics Gellért jobb oldali szögletét követően Danilo 8 méterről fejelt a bal sarokba (0-1). A 35. percben Ivancsics ívelt a kapu elé, Torghelle Sándor ütközött Hajduch kapussal, így Danilónak már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát (0-2). A 43. percben Danilo saját 16-osán belül fellökte Bojan Pavlovicot, a megítélt büntetőt Milan Petric váltotta gólra (1-2). A fordulás után 9 percet kellett várni a hazaiak egyenlítő találatára, egy nagy bedobás után Peric csúsztatta meg a labdát, Pavlovic pedig 8 méterről a hálóba fejelt (2-2). A 80. percben a győztes gólt is megszerezhette volna a Kaposvár, de Pedro 13 méteres fejese után a labda a keresztlécről pattant ki. Az eredmény így nem változott, egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

 

 

Fölényes DVTK-siker az újoncok rangadóján

 

Diósgyőri VTK – Pécsi MFC 4–0 (2-0)

Vezette: Veizer Roland (Kelemen Attila, Tóth István)

Gólszerző: Budovinszky a 26., Tisza a 36., Gallardo az 51., Tisza a 74. percben

 

A két újonc összecsapásán a házigazdák a 21. percben szerezték meg a vezetést, Luque szögletét követően Budovinszky Krisztián érkezett lendületből, és közelről a bal felső sarokba fejelt (1-0). A 36. percben röviden szabadítottak fel a vendég védők, Tisza Tibor 19 méterről kapura lőtt, a labda egy védőről a kapuba pattant (2-0). Az 51. percben Leon Francisco Gallardo indult meg a kapu felé, majd 22 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (3-0). A folytatásban is támadásban maradt a DVTK, és a 74. percben újabb gólt szerzett, Tisza 24 méterről lőtt a bal sarokba (4-0). A hajrában Dibusz Dénes védései akadályozták meg a még nagyobb különbségű hazai sikert, a diósgyőriek jó játékkal, megérdemelten tartották otthon a három pontot.

 

 

Kevés helyzet, gól nélküli döntetlen

 

FGSZ Siófok - Vasas-Híd 0-0

Vezette: Oláh Gábor (Butkai Zsolt, Iványi István)

 

A Vasas támadott többet az első félidőben, de akcióiban nem volt nagy lendület, így az első 45 percben kevés említésre méltó pillanat akadt, az alacsony színvonalú játék során szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk. A szünet után sem változott sokat a játék képe, ebben a játékrészben a Siófoknak volt egy-két helyzete, de ezekből sem született gól, így döntetlennel zárult az összecsapás.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS