Derbi-győzelemmel második helyen a Fradi

2015. április. 12., 20:32   |    

Derbi-győzelemmel második helyen a Fradi

A Ferencváros 2-0-ra legyőzte az Újpestet a fővárosi derbin, az OTP Bank Liga 23. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A Videoton FC kiütéses győzelemmel került közelebb a bajnoki cím megszerzéséhez.

Ferencváros-Újpest FC 2-0 (0-0)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Hajnal a 61., Varga a 71. percben

A telt ház, 21 ezer néző előtt rendezett összecsapáson a Ferencváros nagy elánnal kezdett, kialakított egy-két ígéretes lehetőséget is, de a félidő legnagyobb helyzeteit mégis az Újpest hagyta ki. A lila-fehérek az első negyedóra után váltak aktívabbá, és a hazaiak főképp a nagyszerűen védő Dibusz Dénesnek köszönhették, hogy mezőnyfölényük ellenére nem kerültek hátrányba. A második félidő elejét is megnyomta a Fradi, futószalagon alakította ki a helyzeteket, és ezúttal már fenn is tudta tartani a fölényét, de Balajcza Szabolcs bravúrjaival egy ideig még tartotta a lelket övéiben. A 61. percben aztán Lamah kapott jó labdát Bödétől a balösszekötő helyén, lövését Balajcza csak kiütni tudta, az érkező Hajnal Tamás pedig kissé jobbról, 7 méterről a bal sarokba lőtt (1-0). A 70. percben Kim Ojo kis híján egyenlített, de Dibusz földöntúli bravúrt bemutatva mentett a gólvonal előtt. Az ellentámadás végén Böde vezethette tisztán kapura a labdát, csak Asmir Suljic tartotta vele a lépést, aki utolérte és lerántotta a csatárt. Suljic piros lapot kapott, a megítélt 20 méteres szabadrúgásból pedig Varga Roland védhetetlenül tekert a bal felső sarokba (2-0), végleg eldöntve a mérkőzést. Győzelmével a Ferencváros feljött a második helyre a tabellán.

Videoton FC - Haladás 7-0 (1-0)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Nikolics a 23., Feczesin a 52., Feczesin a 62., Trebotic a 69., Trebotic a 73., Oliveira a 86., Fehér (öngól) a 88. percben

A Vidi már az első 20 percben több ízben is vezetést szerezhetett volna, de a Haladás - némi szerencsével - megúszta ezeket a gólhelyzeteket. A 23. percben már nem jött a szerencse, Gyurcsó Ádám pontos jobb oldali beadása után Nikolics Nemanja 5 méterről fejelt a jobb fölső sarokba (1–0). A 37. percben Martinez rossz ütemű belépőjét piros lappal büntette a játékvezető, ezzel teljesen kilátástalan helyzetbe került a Haladás. A Vidi a második félidőben jókora fölényben játszott, támadói nem egyszer zavartalanul passzolgattak a vendégek 16-osa előtt, vagy a 16-osán belül. A piros-kékek az 52. percben növelték előnyüket, a jobb oldalon az alapvonalig futó Oliveira használta ki, hogy Branescu kapus kimozdult kapujából, középre passzolt, Feczesin Róbert pedig a védők között, 7 méterről az üres kapuba passzolt (2-0). A 62. percben egy kis szögletről lemaradtak a vendégek, Oliveira ívelt középre, Feczesin pedig 7 méterről a kapuba fejelt, Branescu már csak a gólvonal mögé tudta segíteni a labdát (3-0). A fehérváriak a 69. percben ismét kihasználták a Haladás tragikus védekezését, Trebotic egy kényszerítő után a visszakapott labdával tört kapura, és egy csel után, 7 méterről a hálóba passzolt (4-0). A 73. percben jött az ötödik hazai gólt, egy kontra végén Nikolics lövését kiütötte Branescu, de az érkező Trebotic a hálóba lőtte a kipattanót (5-0). A Vidi a hajrában nem erőltette a támadásokat, mégis sikerült megszereznie hatodik gólját, Ivanovski játszotta tisztára magát a jobb oldalon, pontosan adott középre, Oliveira pedig közelről a kapuba passzolt (6-0). És ezzel még nem volt vége, a 88. percben Nikolics a bal oldalról próbált középre adni, de a felszabadítani igyekvő Fehér Zoltánt találta el, akiről a hálóba pattant a labda (7-0), így alakult ki a végeredmény.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS