Derbi vár a Fehérvárra, Újpestre látogat a listavezető

2023. december. 01., 20:45   |    

Derbi vár a Fehérvárra, Újpestre látogat a listavezető

Három mérkőzést játszanak szombaton és hármat vasárnap az OTP Bank Liga 15. fordulójában. A listavezető Paks Újpestre látogat, a Fehérvárra megyei derbi vár.

KECSKEMÉTI TE–MTK BUDAPEST
(Szombat, Széktói Stadion, 13.00)
A KTE a jelek szerint kilábolt a hullámvölgyből, a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsét megnyerte. Az MTK mindössze két ponttal áll a lila-fehérek mögött, a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg. Idegenben a legutóbbi négy alkalommal összesen egy pontot szerzett.

FEHÉRVÁR FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Sóstói Stadion, 15.30)
A Fehérvár – ahogyan a KTE – tíz pontot szerzett a legutóbbi négy mérkőzésén, gyenge rajtja az oka, hogy csak az ötödik helyen áll. Pályaválasztóként a Ferencváros elleni vereség óta hét mérkőzésen 17 pontot gyűjtött. A Puskás Akadémia kiemelkedően a legtöbb döntetlent játszotta eddig a tizenkét csapat közül, a legutóbbi négy bajnoki találkozójából három is „ikszre” végződött. Idegenben kitűnő a mérlege, szeptember eleje óta négy meccsen tíz pontot gyűjtött. A Vidi több mint három éve nem tudta otthon megverni vármegyei riválisát.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szombat, Várkerti Stadion, 19.30)
A Kisvárda egy hete nyerni tudott pályaválasztóként, de még mindig az utolsó helyen áll. Három vereség után szerzett ismét három pontot. A DVSC a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerezve javított helyzetén, fellépett a negyedik helyre. Vendégként legutóbb győzött Zalaegerszegen, az volt az első sikere idegenben a 2023–2024-es OTP Bank Liga-idényben.

ÚJPEST FC–PAKSI FC
(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 12.45)
A lila-fehérek nagyon rossz sorozatban vannak, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésüket kivétel nélkül elveszítették, a tabellán visszacsúsztak a nyolcadik helyre. Újpesten legutóbbi kikaptak a Puskás Akadémiától, az volt a második hazai vereségük a szezonban. A Paks legutóbb győzött, de az előző két fordulóban csak egy pontot szerzett. Vendégként kétszer győztek eddig az idényben, egyszer Felcsúton, egyszer pedig Zalaegerszegen. A két csapat legutóbbi három újpesti mérkőzése mindig legalább öt gólt hozott.

DIÓSGYŐRI VTK–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, DVTK Stadion, 15.15)
Mind a két csapat egyszer győzött a legutóbbi öt fordulóban, a DVTK a hetedik, a ZTE a tizenegyedik helyen áll. A borsodi piros-fehérek pályaválasztóként augusztus közepe óta minden mérkőzésüket megnyerték, a Ferencváros elleni, teltházas csatát leszámítva. A ZTE szeptember eleje óta idegenben csak kétszer kapott ki.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 17.45)
Viszonylag rövid idő alatt kétszer is játszik egymással a két csapat. Vasárnap a Ferencvárosban, majd december 6-án, szerdán, Mezőkövesden találkozik a két csapat, utóbbi találkozó az elhalasztott nyári bajnoki pótlása. A Ferencváros a megszerzett pontokat tekintve a második, a Mezőkövesd a tizedik, de Kuttor Attila csapata a legutóbbi három fordulóban öt ponttal többet szerzett, mint a címvédő. A Ferencváros – amely csütörtökön Szerbiában nemzetközi kupamérkőzést játszott – elveszítette a legutóbbi hazai bajnokiját, mégpedig a Fehérvár ellen. A Mezőkövesd vendégként a legutóbbi három alkalommal veszített.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS