Détáriék a Margitszigeten vághatnak vissza az ukránoknak

2017. október. 06., 14:59   |    

Détáriék a Margitszigeten vághatnak vissza az ukránoknak

A Gellei Imre vezette magyar öregfiúk-válogatott október 11-én, szerdán 17.00 órakor az ukránokat fogadja az Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrumban.

A szerdai mérkőzés közvetlen előzménye a május végén, Ungváron megrendezett ukrán-magyar jublieumi mérkőzés volt, amelyen a jóval fiatalabb átlagéletkorú házigazdák 3-1-re nyerni tudtak. Azt a meccset az 1992-es ukrán-magyar A-válogatott összecsapás 25. évfordulója alkalmából rendezték meg, a negyed évszázaddal ezelőtti mérkőzés ugyanis történelmi jelentőségű volt az ukránok számára: a mieink ellen játszotta első nemzetközi meccsét a szomszédos ország nemzeti csapata. Negyed évszázaddal ezelőtt a mieink Kiprich József duplájával és Sallói István góljával 3-1-re nyerni tudtak, majd négy hónappal később, Nyíregyházán ismét legyőzték Ukrajnát, akkor 2-1-re. 

Az ukránok a jubileumi mérkőzésen, közel 6000 néző előtt visszavágtak ugyan, de akárcsak 25 évvel ezelőtt, most is lesz egy második mérkőzés, miután a két szövetség vezetői még májusban, Ungváron megállapodtak abban, hogy hamarosan megrendezik a magyarországi visszavágót, amit október 11-én, szerdán játszanak le a csapatok a Margitszigeten. 

A magyar öregfiúk-válogatott tagjai, köztük Détári Lajos, Véber György, Vincze Ottó, Mészöly Géza, Sallói István, Halmai Gábor vagy Tököli Attila nagy örömmel vállalták az újabb megmérettetést, egyrészt a visszavágás lehetősége miatt, másrészt azért, mert nagyszerű társaság jött össze májusban, mindenki nagyszerűen érezte magát az ungvári túrán. Néhány új játékos is csatlakozik a csapathoz, így Illés Béla, Szélesi Zoltán vagy Lisztes Krisztián is pályára lép szerdán, de részt vesz a mérkőzésen Pintér Attila, Szabics Imre és Bódog Tamás is. 

- Nagyon örülök, hogy ismét összeáll az öregfiúkcsapat, és nemcsak én, hanem a játékosok is nagyon várják a margitszigeti visszavágót. Szeretnének revánsot venni az ungvári vereségért, de ennél is fontosabb, hogy két napig ismét együtt lehet a társaság, és tovább ápolhatjuk a régi barátságokat - mondta Gellei Imre, korábbi szövetségi kapitány, az öregfiúk-válogatott szakvezetője. 

A szerdai mérkőzést megelőzően kedden találkoznak a játékosok, a közös programban egy délutáni edzés szerepel, majd a csapat este közösen kilátogat a Groupama Arénába, a Magyarország-Feröer-szigetek vb-selejtező mérkőzésre. 

A szerdán, 17.00 órakor kezdődő magyar-ukrán öregfiúk-mérkőzésre ingyenes a belépés. 

Az öregfiúk-válogatott kerete: 

Kapusok 

BROCKHAUSER ISTVÁN
VLASZÁK GÉZA

Védők

FEHÉR CSABA
SZÉLESI ZOLTÁN
MÉSZÖLY GÉZA
TELEK ANDRÁS
BÓDOG TAMÁS
KOZMA ISTVÁN
KELLER JÓZSEF

Középpályások 

PINTÉR ATTILA
MÁRTON GÁBOR
HALMAI GÁBOR 
SALLÓI ISTVÁN
JENEI SÁNDOR
VINCZE OTTÓ
ILLÉS BÉLA
DÉTÁRI LAJOS
VÉBER GYÖRGY
LISZTES KRISZTIÁN

Támadók 

TÖKÖLI ATTILA
PREISINGER SÁNDOR
SZABICS IMRE


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS