Diósgyőrben az őszi elsőség a tét

2013. november. 24., 12:11   |    

Diósgyőrben az őszi elsőség a tét

Két mérkőzéssel zárul ma a 2013–2014-es OTP Bank Liga első fele. Diósgyőrben a második és a harmadik találkozik, a Videoton FC számára a találkozó tétje az őszi elsőség.

DIÓSGYŐRI VTK–VIDEOTON FC
(November 24., vasárnap, 16.30)

A sorozatban hét bajnoki mérkőzését kapott gól nélkül megnyerő DVTK lendülete kissé megtört az utóbbi hetekben, Tomiszlav Szivics csapata a legutóbbi három fordulóban mindössze két pontot szerzet. Hét gólt kapott, s ez rengeteg ahhoz képest, hogy az első 11 fordulóban csak nyolcat szedett be. Hazai pályán a Ferencváros elleni 1-4 nagy pofon volt. A Videoton FC a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, Kaposváron kikapott a sereghajtótól. Igaz, ez volt az egyetlen olyan bajnoki találkozója 2013 eleje óta, amelyen nem szerzett gólt. Jelzi a megtorpanást, hogy a legutóbbi 270 játékpercben csak két gólt szerzett a Vidi. A diósgyőrieknél két olyan futballista (Elek Ákos és Gosztonyi András) is kerettag, aki tagja volt a Videoton FC történetének eddigi egyetlen bajnokcsapatának, de a válogatott középpályáshoz hasonlóan Vadász Viktor is a fehérvári klubban kezdte élvonalbeli pályafutását. 2007 októbere és 2013 áprilisa között a Diósgyőr nem tudott mérkőzést nyerni a Vidi ellen, de a két csapat legutóbbi borsodi bajnokiját a piros-fehérek nyerték meg. Az volt José Gomes első bajnoki veresége Magyarországon. A két együttes a mai találkozón kívül még kétszer találkozik egymással tétmérkőzésen, szerdán a Sóstói Stadionban, majd december 4-én ismét Diósgyőrben Magyar Kupa-összecsapásuk következik.

MVM PAKS–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(November 24., vasárnap, 18.30)

A két zöld-fehér alakulat egyaránt sajnálhatja, hogy gyorsan elmúlt az idény eleje, akkor mindketten jobban szerepeltek. A Paks szeptember 13. óta nem tudott nyerni, azóta a megszerezhető 21-ből két pontot gyűjtött be. A Fradi szeptember 22. óta szintén csak egy bajnokit nyert, igaz, azt pazar teljesítménnyel, 4-1-re Diósgyőrben. Az Újpest elleni derbi óta Ricardo Moniz együttese csak Diósgyőrben tudott egynél több bajnoki gólt szerezni. A paksi játékosok közül Tököli Attila és Bartha László korábban a Ferencváros játékosa is volt, sőt, Horváth Ferenc edző is játszott a zöld-fehéreknél. (Nem is akárhogyan: két szezon alatt 27 bajnoki gólt szerzett.). A fradisták közül a leggólerősebb játékos, Böde Dániel 2006 és 2012 között az atomváros csapatának színeiben játszott az élvonalban. Ami a két csapat egymás elleni paksi összecsapásait illeti, 2013 tavaszán ugyan a Ferencváros nyert, de előtte két bajnokin, összesen 7-4-es gólkülönbséggel, a hazaiak nyertek.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS