Diósgyőrben sem lassított a Vidi

2015. április. 19., 21:31   |    

Diósgyőrben sem lassított a Vidi

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának vasárnapi játéknapján az Újpest négy góllal verte a Pápát, a Videoton FC pedig Miskolcról hozta el a három pontot.

Újpest FC - Lombard Pápa 4-0 (2-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Litauszki a 36., Balogh a 40., Ojo a 71., Nego a 75. percben

Az idei évben még nyeretlen újpestiek az első félórában többször is vezetéshez juthattak volna, de elhibázták a helyzeteiket. A 36. percben már Szűcs Lajos sem tudta megmenteni a vendégeket, a Litauszki Róbert 17 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (1-0). Négy perccel később Nemanja Andrics beadása után nem tudtak felszabadítani a védők, Balogh Balázs 16 méterről a jobb felső sarokba lőtt (2-0). A pápaiak nem tudtak újítani kétgólos hátrányban, az Újpest tovább támadott, és a 71. percben az Andrics ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Kim Ojo váltotta gólra (3-0). A 75. percben Loic Nego állította be a végeredményt, 16 méterről lőtt a hálóba (4-0).

DVTK - Videoton FC 1-2 (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Griffiths 92., ill. F. Oliveira a 47., Feczesin a 48. percben

A tavasz kezdete előtt hazai pályán félelmetes ellenfél hírében álló diósgyőriek az első félidőben játékban nem tudták felvenni a versenyt a Vidivel, a vendégek csak azért nem jutottak előnyhöz a szünet előtt, mert Antal Botond nagyszerűen védett, és több bravúrt is bemutatott. A fordulás után csak két percet kellett várni a fehérváriak első góljára, Feczesin Róbert lövése után a labda kipattant Antal Botondról, az érkező Filipe Oliveira pedig közelről nem hibázott (0-1). Egy perccel később ismét középkezdéshez készülődhettek a hazaiak, Gyurcsó Ádám nagyszerű passzából Feczesin volt eredményes (0-2). A kétgólos vezetés tudatában visszaállt a Vidi, a DVTK-nak több nagy helyzete is volt, ezek közül egyet Georges Henri Griffiths ki is használt a 92. percben, aki Julian Jenner jobb oldali beadása után lőtt közelről a hálóba (1-2).

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS