Diósgyőri pont Felcsútról, kövesdi és fehérvári sikerek

2023. november. 04., 20:51   |    

Diósgyőri pont Felcsútról, kövesdi és fehérvári sikerek

Az OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati mérkőzésein a Mezőkövesd legyőzte a DVSC, a Fehérvár pedig a hajrában fordított az Újpest FC ellen. A DVTK pontot szerzett a Puskás Akadémia otthonában.

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 2-1 (2-1)

Nem sokkal a kezdés előtt még esett az eső, de a negyedik percben született gyors hazai gól után kisütött a nap, csakhamar pedig annak is örülhettek a mezőkövesdi szurkolók, hogy már 2-0-ra vezetett a csapatuk. Előbb Cseke középről, majd Cseri a balösszekötő helyéről lőtt távolról szép gólt. Ezt követően eltelt egy kis idő, amíg a Debrecen összeszedte magát, de aztán egyre több támadást vezetett. Egy alkalommal Dzsudzsák szabadrúgásból a felső lécet találta el, majd Ferenczi bal oldali beadásánál Bárány kissé előre vetődve 12 méterről a hazai kapu bal felső sarkába fejelt. A vendégcsapat játszott fölényben, az egyenlítés azonban nem jött össze. A pihenőt követően a hazaiak több energiát fordítottak támadások szervezésére, mint az első játékrész második felében. Nem húzódtak teljesen vissza, ugyanakkor szervezettebbek voltak hátul, a debreceniek nem tudtak gólhelyzetet kialakítani. A félidő közepén nehézséget okozott a kövesdieknek a labda megtartása a középpályán, a 81. percben pedig emberhátrányba kerültek, mégis sikerült megőrizniük az előnyüket, és értékes győzelmet arattak. A kövesdiek múlt vasárnap nyertek először otthon, mostani sikerükkel pedig a 11.-ről a 10. helyre léptek előre. A DVSC ebben az idényben még nem tudott idegenben győzni a bajnokságban.

Puskás Akadémia FC-Diósgyőri VTK 0-0

Ellenkező előjellel várta a fontos - Marco Rossi szövetségi kapitány által is megtekintett - összecsapást a dobogóért harcoló Puskás Akadémia, valamint a hozzá képest három pont hátránnyal álló DVTK. Amíg a felcsútiak az NB I-ben már négy mérkőzés óta veretlenek voltak - igaz, szerdán drámai körülmények között búcsúztak a Magyar Kupában a Ferencvárossal szemben -, addig a vendégek éppen hogy sikerrel vették a Siófok elleni MK-csatát, ám az OTP Bank Ligában sorozatban három vereségnél jártak, és ebben a rossz szakaszban 1-8 volt a gólkülönbségük. Ebben az idényben egyszer találkoztak: július 29-én Diósgyőrben 1-0-ra diadalmaskodott a Puskás Akadémia. A nyitó negyedóra eseménytelensége után felélénkült a játék, a Diósgyőr előtt nagy helyzet is adódott, ám Edomwonyi lövését bravúrral tolta szögletre Markek. A hazaiak első komoly ziccerére közel fél órát kellett várni. Voltak ígéretes megugrások is mindkét oldalon, ám rossz passzok miatt nem forogtak veszélyben a kapuk. A szünetig egy-egy kaput eltaláló lövése volt mindkét alakulatnak. A fordulást követően egy szöglet után a Puskás Akadémia szerezhetett volna gólt, azonban közelről sem sikerült betalálnia. Ismét később ébredt a DVTK, ám az 56. percben Acolatse bal felső sarok felé tartó tekerését biztosan védte a hazai hálóőr. A 66-68. percben három, illetve két cserével próbáltak frissíteni a csapatok, és rögtön egy hazai helyzet adódott, ám Corbu kísérlete a kapu mellé gurult. Az utolsó negyedórában nőtt az iram, a védelmek viszont jól állták a rohamokat, így igazságos pontosztozkodás lett a vége.

Fehérvár FC - Újpest FC 2-1 (0-1)

Kihagyott fehérvári ziccerrel és újpesti góllal kezdődött a találkozó. Ezt követően a vendégek játszottak fölényben, majd fokozatosan átvette a játék irányítását a Fehérvár, de mezőnyfölényét a szünetig nem tudta kihasználni. A fordulást követően ismét jóval veszélyesebb volt az Újpest, egyszer a felső léc mentette meg a Vidit a góltól. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is a játékrész felétől kezdeményezőbbé vált a hazai gárda és Lirim Kastrati révén egyenlített. Nyílttá vált a meccs, mindkét együttes ment előre a győzelemért, amely a székesfehérváriaknak jött össze: Mamoudou Karamoko első labdaérintéséből bombázott a kapuba, három ponthoz juttatva ezzel csapatát.

OTP Bank Liga NB I. 12. forduló

Sorsolás
2023. 11. 04. 12:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 11. 04. 15:45
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 11. 04. 18:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 11. 05. 12:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 05. 14:45
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 11. 05. 18:30
Paksi FC Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS