Diósgyőri siker a ZTE ellen, döntetlen Felcsúton

2023. augusztus. 18., 22:30   |    

Diósgyőri siker a ZTE ellen, döntetlen Felcsúton

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának pénteki játéknapján a DVTK 3-1-re nyert Zalaegerszegen, míg a Fehérvár FC a 95. percben szerzett találattal szerzett pontot a Puskás Akadémia otthonában.

ZTE FC-Diósgyőri VTK 1-3 (0-1)

A találkozó első negyedórájában az egy győzelemnél és két vereségnél tartó zalaiak voltak aktívabbak, az amerikai-nigériai Eduvie Ikoba előtt több gólszerzési lehetőség is adódott, Tajti Mátyás pedig távolról eresztett meg egy szép lövést. A vezetést mégis az élvonalba 12-edszer feljutott vendégek szerezték meg, miután egy váratlan kontra végén Gera Dániel középre gurításából a felfutó Godfrey Stephen lőtt laposan a kapuba, a labda Senkó Zsombor kapus alatt pattant a hálóba. A kapott gól magasabb tempóra sarkallta a Magyar Kupa-címvédő hazaiakat, akik formás támadásokat vezettek - így viszont kinyílt a védelmük, és a miskolciak további helyzeteket tudtak teremteni, Lukács Dániel bombáját jó reflexszel tolta a léc fölé Senkó. Térfélcsere után a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, remekül járatták a labdát a két 16-os között, majd Gera lőtt nagy helyzetben a kapusba, néhány perccel később pedig Stephen találta el a kapufát. A mezőnyfölény a második félidő derekán érett újabb góllá, Lukács egy lapos beadást hét méterről vágott a kapuba. A Konferencia-liga selejtezőjének a második fordulójában búcsúzott ZTE védelme "összehozott" még néhány diósgyőri helyzetet, aztán a hajrában Szendrei Norbert 20 méterről remek lövéssel szépített, de a feléledő zalai reményeket Pernambuco fejese végképp szertefoszlatta.

Puskás Akadémia FC-Fehérvár FC 2-2 (1-1)

Lendületesebben kezdte a mérkőzést a Fehérvár, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni, ezzel szemben Colley nagyszerű egyéni teljesítménye után - a gambiai csatár Spandlert és Fiolát cselezte ki a beadása előtt - a hazai csapat az első lehetőségét gólra váltotta. A meccs képe később sem változott, többet volt a labda a vendégeknél, mégis a hazaiak növelhették volna az előnyüket, de Corbu rosszul találta el a labdát ziccerben, míg Colley próbálkozását Tóth védte bravúrral. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, mert a szünet előtt teljesen váratlanul egyenlített a Fehérvár: Kalmár szabadrúgása után Kodro csúsztatott a keresztlécre, onnan éppen a gólvonal mögé pattant a labda. A második félidő veszélyes felcsúti támadásokkal és egy nagy helyzettel indult, de Tóth védte Slagveer nem túl jó lövését. A hazai kontrák rendre létszámfölényes helyzet kialakításával zárultak, Colley pedig a fizikális fölényét kihasználva tarthatatlannak bizonyult a fehérvári védőknek, ennek ellenére a Puskás Akadémia sokáig nem tudta újra megszerezni a vezetést, mert a befejezésekbe mindig hiba csúszott, mígnem Plsek megpattanó lövése utat talált a kapuba. A piros-kékek a hajrában sem tudtak újítani, de egy ugyancsak megpattanó lövéssel egyenlítettek, amivel megszerezték első pontjukat az új idényben. A székesfehérvári együttes 2020 szeptembere óta nyeretlen a felcsúti csapattal szemben, amely a két gárda elmúlt tíz meccséből négyszer diadalmaskodott, hatszor döntetlent ért el.

OTP Bank Liga NB I. 4. forduló

Sorsolás
2023. 08. 18. 18:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 08. 18. 20:15
ZTE Aréna
2023. 08. 19. 17:45
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 08. 19. 20:00
Paksi FC Stadion
2023. 08. 21. 20:15
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 12. 06. 19:30
Mezőkövesd Városi Stadion

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos fehérvári sikerrel indult a 31. forduló
Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS