Dobogón a Ferencváros

2010. október. 31., 00:00   |    

Dobogón a Ferencváros

Újpesten nyert a Paks, a Hidegkúti Stadionban győzött a Zete míg a Ferencváros otthon múlta felül a Szolnokot – a Monicomp Liga 12. fordulójának összefoglalója.

Paksi siker Újpesten
A 16. percben Vayer Gábor végzett el szögletet, a beívelés után Éger László a rövid oldalon csúsztatott a kapuba (0-1). A 32. percben megduplázta előnyét a Paks: Sipeki István bal oldali beadása után Böde Dániel hét méterről lőtt a hazai hálóba (0-2). Még az első játékrészben szépített az Újpest, Tisza Tibor 22 méterről, szabadrúgásból volt eredményes, a labda a kapu bal sarkában kötött ki (1-2). Rögtön a fordulás után egyenlítettek a házigazdák, a 49. percben Simek Péter beadása után Tisza előtt még elsuhant a labda, a hosszú oldalon érkező Böőr Zoltán azonban lecsapott rá, és hat méterről a kapuba lőtt (2-2). A 60. percben azonban újra vezetést szerzett a Paks, Vayer szöglete után Bartha László az ötös sarkáról fejelt, a labda a kapufa segítségével jutott a hálóba (2-3). Az Újpest a hajrában már nem tudott újítani, a Paks mindhárom pontot megszerezte.

Újpest FC - Paksi FC 2-3 (1-2)
Vezette: Alvaro Garcia Miquel (ifj. Tóth Vencel, Medovarszki János)
Gólszerző: Tisza a 44., Böőr a 49., illetve Éger a 16., Böde a 32., Bartha a 60. percben


Győzelmével már dobogós az FTC
A csapatok feledhető produkciót nyújtottak az első negyvenöt percben, a szünetig figyelemre méltó helyzet is alig akadt. A 16. percben Rósa Dénes távolról veszélyeztetett, de Rézsó Péter kapus hárítani tudott, majd a szünet előtt ismét a hazaiak jártak közelebb a gólszerzéshez. A Ferencváros vezető találatára a 63. percig kellett várni, ekkor Tóth Bence szabadrúgása után Rodenbücher István fejjel vette be a szolnokiak kapuját (1-0). A gól nem változtatott sokat a játék képén, továbbra is a Ferencváros játszott fölényben, de helyzeteivel nem gazdálkodott jól. Petar Stanisic kiállítása miatt a vendégek emberhátrányban fejezték be a mérkőzést.

Ferencvárosi TC - Szolnoki MÁV FC 1-0 (0-0)
Vezette: Berger József (Vámos Tibor, Forgács Attila)
Gólszerző: Rodenbücher a 63. percben
Kiállítva: Stanisic a 90. percben


0-3-ról állt fel az MTK, de nyert a ZTE
Bár az MTK kezdeményezett többet, mégis a ZTE került előnybe a 11. percben, egy bedobás után Balázs Zsolt góljával szerezte meg a vezetést a vendég együttes (0-1). A találat után is a fővárosi együttes maradt aktívabb, ám gólt ismét a Zalaegerszeg szerzett, a 33. percben Djordje Kamber passzolt Simon Attila elé, aki 18 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-2). Még az első játékrészben háromra növelte előnyét a vendégcsapat, a 43. percben Rajcomar tizenegyesből vette be a kaput (0-3). A fordulás után magára talált az MTK, az 54. percben egy remek kényszerítőzés után Könyves Norbert elé került a labda, aki 10 méterről gurított a hálóba (1-3). A 65. percben egy gólra feljött az MTK, egy szöglet után a ZTE védelme röviden szabadított fel, Ladányi Tibor pedig 22 méterről hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba (2-3). A 85. percben az egyenlítés is összejött az MTK-nak (3-3), azonban Eppel Márton góljára négy perc múlva válaszolt a ZTE, amely Leon Panikvar találatával végül 4-3-ra nyerni tudott.

MTK Budapest FC - ZTE FC 3-4 (0-3)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Kelemen Attila, Márkus Tamás)
Gólszerző: Könyves az 54., Ladányi a 65., Eppel a 85., illetve Balázs a 10., Simon a 36., Rajcomar (11-esből) a 44., Panikvar a 89. percben


A hajrában nyert a Vasas
Az első percekben mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, gól azonban ekkor még nem született. A 23. percben Sipos Norbert távoli lövése után talált utat a kapuba a labda (0-1), azonban mindössze két percig örülhettek a vendégek, ekkor Vakhtang Pantkhava egy előreívelés után a tizenhatos előterében lövőhelyzetet alakított ki, majd higgadtan a bal alsó sarokba lőtt (1-1). Az első félidőben még egy említésre méltó helyzetet láthattak a szurkolók, Gáspár József fejesénél azonban Rózsa Dániel bravúrral védett. A szünet után Oross Márton szerezhetett volna vezetést, de nem tudta gólra váltani a hazai védelem megingását. A Haladás a 72. percben újabb nagy lehetőséget puskázott el, ezúttal Kenesei Krisztián rontott. A vendég helyzetek ellenére a három pontot végül a Vasas szerezte meg, a 90. percben Lázok János beadása után Németh Norbert csapott le a labdára, majd a jobb alsóba helyezett, beállítva a 2-1-es végeredményt.

Vasas - Szombathelyi Haladás FC 2-1 (1-1)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Demeter János)
Gólszerző: Pantkhava a 25., Németh a 90., illetve Sipos a 23. percben


Maric gólja döntött
A 12. percben Bárányos Zsolt irányította a vendégek támadását, majd Abwo elé tálalt, aki túlbonyolította a helyzetet, elmaradt a gólt. Az első félidőben felváltva alakították ki helyzeteiket a csapatok, a siófokiaknál Sowunmi Thomas, míg a pápaiaknál Bárányos és Heffler Norbert volt aktív, de erőfeszítésüket nem koronázta siker. A szünet után hét perccel került előnybe a Lombard, Tóth Norbert szöglete után Tóth Gábor csúsztatott, a hosszú oldalon érkező Goran Maric pedig a kapuba juttatta a labdát (0-1). A gól után lendületben maradt a Pápa, és Maric révén növelhette volna előnyét, a második gól azonban már elmaradt, s bár a siófokiak a hajrában keményen harcoltak az egyenlítésért, a Pápa három ponttal távozott a Balaton partjáról.

BFC Siófok - Lombard Pápa Termál FC 0-1 (0-0)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Maric az 52. percben


Az első félidőben kialakult a végeredmény
Rögtön a mérkőzés elején hatalmas helyzetet hagyott ki a Győr, Fouad Bouguerra már túljárt Ladislav Rybansky eszén is, ám végül kiszorított szögből nem tudta bevenni a kaput. A 18. percben mégis sikerült megszereznie a vezetést a Győrnek, Némedi Norbert szabálytalankodott a tizenhatoson belül Nicola Trajkovic ellen, a megítélt büntetőt Linas Pilibaitis váltotta gólra (1-0). A 38. percben egy jobb oldalról érkező beadásra Bouguerra érkezett az ötösnél, majd 4 méterről a hálóba lőtt (2-0). Még az első játékrészben szépített a Kecskemét, ezúttal Pilibaitis a kezét is használta a Tököli Attila elleni védekezés során, így a vendégek is tizenegyeshez jutottak, a büntetőből Némedi talált a kapuba (2-1). A második játékrész elején a hazaiak újabb gólokat szerezhettek volna, míg a 64. percben a vendégek előtt is adódott nagy lehetőség, utóbbinál a csereként beállt Christian Ebala hibázott. A kecskemétiek derekasan harcoltak a pontszerzés reményében, de újabb gól már nem esett, a Győr otthon a három pontot.

Győri ETO FC - Kecskeméti TE-Ereco 2-1 (2-1)
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Lémon Oszkár, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Pilibaitis (11-esből) a 18., Bouguerra a 38., illetve Némedi (11-esből) a 45. percben
 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS