Dobogósok csatája az OTP Bank Ligában

2024. április. 12., 13:53   |    

Dobogósok csatája az OTP Bank Ligában

A második és a harmadik helyezett játssza az OTP Bank Liga 28. fordulójának rangadóját. Győzelmi kényszerben fogadja ellenfelét a Kisvárda és a Mezőkövesd. A Ferencváros Zalaegerszegen lép pályára.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC

(Szombat, Várkerti Stadion, 14.30)

Talán nincs túlzás abban, hogy ez a mérkőzés a Kisvárda utolsó esélye a bennmaradásért vívott harcban. E találkozón kívül még 15 pontot szerezhet matematikailag, most 13 a hátránya az Újpesttel és a KTE-vel szemben. A két lila-fehér rivális közül a fővárosi ellen csökkentheti a hátrányát. A szabolcsi piros-fehérek pályaválasztóként a legutóbbi hat bajnoki meccsükből csak egyet nyertek meg, ugyanakkor a Magyar Kupában, ugyancsak otthon, megverték az MTK-t. Az Újpest a múlt héten súlyos vereséget szenvedett a Megyeri úton, de idegenben a legutóbbi két alkalommal nyert.

DEBRECENI VSC–KECSKEMÉTI TE

(Szombat, Nagyerdei Stadion, 17.00)

A Debrecen Székesfehérváron, az előző fordulóban lezárt egy három meccsből álló veretlenségi sorozatot. Pályaválasztóként a február eleji, DVTK elleni döntetlen óta felváltva kikap és nyer. A KTE négy hellyel és öt ponttal áll a DVSC mögött, a legutóbbi három fordulóban csupán egy pontot gyűjtött. Idegenben február 4. óta mindössze egy pontot szerzett, de azt legutóbb, az MTK ellen.

PAKSI FC–FEHÉRVÁR FC

(Szombat, Paksi Stadion, 19.30)

Négy pont van a második és a harmadik között, ami nem kevés – de ez szombat este, vendéggyőzelem esetén, egyre fogy. A hazai győzelem ellenben alkalmasint eldöntené, hogy a két csapat közül melyik végez majd előbb a 2023–2023-es idényben. A legutóbbi három fordulóban a Paks pont nélkül maradt, ez idő alatt a Fehérvár hat pontot faragott a zöld-fehérekkel szembeni tekintélyes hátrányából.

MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐRI VTK

(Vasárnap, Hidegkuti Stadion, 14.00)

Az MTK a hatodik, a DVTK a hetedik, immár azonos mérkőzésszámmal. A kék-fehérek a legutóbbi négy bajnoki meccsükön nyolc pontot szereztek, pályaválasztóként február 10. óta csak a Pakstól kaptak ki, négy mérkőzésen hét pontot szereztek. A DVTK szeszélyesen szerepel, az edzőváltás fellendülést hozott, de a legutóbbi három fordulóban csak egy pontot szerzett.

ZTE FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB

(Vasárnap, ZTE Aréna, 16.30)

A ZTE nagyon látványos győzelmet aratott az előző fordulóban Újpesten, s mivel a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett (10-2-es gólkülönbséggel!), ha nem is matematikailag, de szinte biztossá tette a bennmaradását. A Ferencváros ellen így nyugodtabban játszhat, noha a tavasszal eddig minden idegenbeli bajnokiját megnyerő címvédő ellen nem feltétlenül esélyes. Igaz, tavaly márciusban a ZTE meg tudta lepni a bajnokot!

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC

(Vasárnap, Városi Stadion, 18.45)

Az utolsó helyezett mezőkövesdi csapat számára csak a győzelem adhat még némi reményt. Tizennégy pont a hátránya a már bennmaradó helyen álló Újpesttel és Kecskeméttel szemben, s még 18-at lehet szerezni – az esély valóban matematikai. Ráadásul gyenge a csapat hazai mérlege, a legutóbbi hét bajnokiját kivétel nélkül elveszítette. A Puskás Akadémia hosszabb szünet után ismét nyert a legutóbbi fordulóban, ha megszerzi a három pontot, versenybe szállhat a harmadik helyért. Vendégként február 4. óta csak egyszer kapott ki, öt mérkőzésen hat pontot szerzett.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS