Dobogósok egymás ellen a Merkantil Bank Ligában

2022. október. 29., 16:48   |    

Dobogósok egymás ellen a Merkantil Bank Ligában

Budapesti derbi és az első és a harmadik helyezett rangadója is szerepel a Merkantil Bank Liga 14. fordulójában. Kilenc mérkőzést vasárnap, egyet hétfőn játszanak.

SOROKSÁR SC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Soroksár, 13.00)
A hatodik helyen álló Soroksár legutóbb döntetlent játszott. Pályaválasztóként még veretlen a mostani bajnoki idényben, hét mérkőzéséből négyet megnyert, három döntetlenre végződött. Az MTK-nál az edzőváltás mellett döntöttek a legutóbbi kudarc után, ismét Horváth Dávid vezeti majd a csapatot. A kék-fehérek a legutóbbi hat fordulóban mindössze két pontot szereztek. Augusztus 28. óta minden idegenbeli bajnoki mérkőzésüket elveszítették.

BFC SIÓFOK–SZENTLŐRINC
(Vasárnap, Siófok, 13.00)
A Siófok jól szerepelt az idény első szakaszában, de a legutóbbi öt fordulóban mindössze egyszer tudott nyerni. A legutóbbi négy hazai mérkőzésén nyeretlen maradt, igaz, csak a Gyirmóttól kapott ki. A Szentlőrinc a legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtött, s ezzel felnyomult a hetedik helyre. Idegenben viszont csak egyszer, Kozármislenyben tudott győzni.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Sényő, 13.00)
A továbbra is albérletben játszó Nyíregyháza egy jó, vagy jobb periódus után ismét gyengén teljesít, a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot. Viszont augusztus 7. óta csak egyszer, a Dorog ellen kapott ki pályaválasztóként. Éppen a legutóbbi alkalommal. A Budafok azonos pontszámmal áll a Nyíregyházával. Másképpen: beérte a Nyíregyházát, a legutóbbi három fordulóban négy pontot hozott a mostani riválison. Viszont a budafokiak mindössze négy pontot szereztek eddig vendégként az idényben.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Vasárnap, Csákvár, 13.00)
A Csákvár ugyan „csupán” a középmezőnyben áll (tizedik), de a mezőny egyik legjobb formában lévő csapata. A legutóbbi öt fordulóban tizenegy pontot gyűjtött. A kardvívó olimpiai bajnokról elnevezett sporttelepén a legutóbbi két hazai meccsüket megnyerték. A Mosonmagyaróvár ugyan kikapott a legutóbbi fordulóban a Diósgyőrtől, mégpedig pályaválasztóként, de elképesztő az idegenbeli mérlege: a legutóbbi három mérkőzését kapott gól nélkül megnyerte.

FC AJKA–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Ajka, 15.00)
Az Ajka az elmúlt hetekben egyre lejjebb csúszott, mindössze egy pontot szerzett legutóbbi négy mérkőzésén. Korábbi remek hazai mérlege is már a múlté, augusztus 21. óta mindössze egy meccset nyert pályaválasztóként. A Kazincbarcika picivel jobban áll, de tényleg nem sokkal, hetek óta nyeretlen, mindössze két ponttal gyűjtött többet vasárnapi ellenfelénél. Idegenben augusztus 17. óta nem tudott pontot szerezni.

TISZAKÉCSKEI LC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Tiszakécske, 15.00)
A Tiszakécske a legutóbbi négy fordulóban összesen két pontot szerzett, a hazai mérlege a gyengébb, a legutóbbi két találkozóját elveszítette. A Gyirmót kicsit szeszélyesen szerepel, de kétségtelenül a legszűkebb elithez tartozik a Merkantil Bank Liga 2022–2023-as idényében. Idegenben sikeres, még nem veszített mérkőzést, sőt a legutóbbi négy találkozóját megnyerte.

SZOMBATHELYI HALADÁS–DOROGI FC
(Vasárnap, Szombathely, 15.00)
A Haladás három győztes mérkőzés után a múlt hét végén kikapott Szentlőrincen. Ezzel a kilencedik helyen áll. Pályaválasztóként a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén győzött. A Dorog egy kis fellendülés után újra vereséget szenvedett, ezzel sereghajtó. Idegenben jobb a mérlege, mint a táblázaton elfoglalt helye sugall, a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet veszített el.

ETO FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Győr, 15.00)
Az ETO a múlt vasárnap, Dorogon, megtörte nyeretlenségi sorozatát, s ezzel a nyolcadik helyre lépett előre a szoros mezőnyben. Pályaválasztóként viszont két hónapja nyeretlen. A Békéscsaba fordulatos mérkőzésen 4-3-ra megverte legutóbb a Nyíregyházát, s ezzel két csapatot is megelőzve már nem utolsó. Idegenben a legutóbbi három meccsét szerzett gól nélkül elveszítette.

DIÓSGYŐRI VTK–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Vasárnap, Diósgyőr, 15.00)
A Diósgyőr jó formába lendült, a legutóbbi négy fordulóban csak nyert, s ezzel a második helyen áll. A mezőny egyetlen csapata, amely még nem játszott döntetlent a mostani bajnoki idényben. Érdekes, hogy mostani ellenfele, a Kozármisleny neve mellett áll a második legkevesebb döntetlen, mindössze egy. A Diósgyőr a legutóbbi öt hazai mérkőzésén 15 pontot szerzett. A Kozármisleny a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt.

PÉCSI MFC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Hétfő, Pécs, 20.00)
A forduló a rangadójával zárul, az első helyezett, s még veretlen Pécsi MFC a harmadik helyen álló Szeged-Csanádot fogadja. A hazaiak 13, a vendégek 12 pontot szereztek a legutóbbi öt fordulóban. A Pécs pályaválasztóként az eddigi hét, idénybeli mérkőzéséből hatot megnyert, egy döntetlen mellett. A Szeged idegenben augusztus 14. óta veretlen, azóta három mérkőzést megnyert, kettőn döntetlent játszott.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS