Doll: Beleszerettem a csapatba, Vignjevics: Egy momentum dönthet

2016. május. 05., 14:00   |    

Doll: Beleszerettem a csapatba, Vignjevics: Egy momentum dönthet

Csütörtökön kora délután a Groupama Arénában rendezték meg a szombati Magyar Kupa-döntő hivatalos sajtótájékoztatóját.

A sajtóeseményen elsőként az edzőket faggathatták az újságírók. Az esélyekről szólva Nebojsa Vignjevics és Thomas Doll is kiemelte: hiába játszik saját pályáján a Fradi, 50-50 százalék esélye van mindkét együttesnek a kupagyőzelemre.

- Óriási a várakozás a döntő előtt, hiszen hosszú múltra tekint vissza a két klub egymás elleni rivalizálása - fogalmazott a Ferencváros szakvezetője. - Úgy gondolom, mindenki örül, hogy a kupadöntőben az Újpest és a Ferencváros játszik egymással, mert amit a labdarúgás érzelmi szinten fel tud mutatni, ezek a derbik mindig felmutatják, és rendre magas színvonalúak ezek a mérkőzések. Az esélyek teljesen kiegyenlítettek, ötven-ötven százalékot adok a győzelemre mindkét együttesnek.

Arra kérdésre, hogy mi okozhatta a tavaszi szezon egyes mérkőzésein a Ferencváros visszaeső harci szellemét, Thomas Doll így válaszolt:

- Amikor hat fordulóval a bajnokság vége előtt egy csapat megnyeri a bajnokságot, az étvágy kicsit lecsökken a játékosokban. Kedden kezdtük el az edzéseket a kupadöntőre, és nagyon boldog vagyok, mert az előző napokban olyan csapatot láttam a tréningeken, akik nagyszerűen edzettek. Az elmúlt napok alapján újra beleszerettem a csapatomba, ez jó jel a döntő előtt. A két csapat jól ismeri egymást, tisztában vagyunk a rivális erényeivel, de a gyengéivel is, és ezzel az Újpest is ugyanígy van.

Nebojsa Vingjevics, az újpestiek szakvezetője azt emelte ki, hogy apró dolgok döntenek majd a találkozón, egy-egy hiba, vagy a koncentráció visszaesése végzetes lehet mindkét fél számára:

- Kilencven percen keresztül kell koncentrálnunk, mert egy-egy pillanat fog dönteni a győzelemről. Aki jobban használja ki ezeket a pillanatokat, az emelheti magasba a végén a trófeát. Mindent tudunk egymásról, ezért nem taktikai szinten dől el a találkozó, hanem azon, hogy ki lesz motiváltabb, a játékosok az adott pillanatokban éppen milyen megoldást választanak. A kupaelődöntőt követően nálunk sok játékos fejben már a szombati fináléra készült, talán emiatt nem sikerültek jól az utolsó bajnokijaink - fogalmazott az Újpest szakvezetője.

mkjatekos

Az edzők után a két csapatkapitány, Balajcza Szabolcs és Gyömbér Gábor került sorra a sajtótájékoztatón.

- Két éve megnyertük a kupát, ugyanazt az érzést szeretnénk átélni szombaton is. A két évvel ezelőtti egy remek hangulatú, szenvedélyes kupadöntő volt, de szombaton még szenvedélyesebb összecsapásra számítok. A bajnokságban mindhárom egymás elleni összecsapás magas színvonalú volt, a döntő ismét a futball ünnepe lesz, remélem, a hazai csapat győzelmével - így Balajcza Szabolcs, utalva arra, hogy a sorsolás szeszélye folytán az Újpest a pályaválasztó a Groupama Arénában. - Minden a Fradi mellett szól, hiszen hazai pályán játszik, több szurkolója lesz, de éppen ezek a meccsek szoktak fordítva elsülni. Volt egy egész hetünk felkészülni az összecsapásra, ezért frissebb lesz a csapat, mint az idény hajrájában rendezett bajnoki mérkőzéseken.

- Szerencséseknek érezzük magunkat, hogy részesei lehetünk egy Újpest-Ferencváros kupadöntőnek, hiszen az elmúlt évtizedekben rengeteg nagyszerű játékosnak nem volt lehetősége derbit játszani a kupadöntőn - tette hozzá Gyömbér Gábor. - Természetesen nagyon várjuk a szombat estét, kiélezett, szoros meccset várok, ahol nüanszok dönthetnek egyik vagy másik csapat javára.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS