Domináns csapatok találkoznak Fehérváron

2021. szeptember. 21., 19:53   |    

Domináns csapatok találkoznak Fehérváron

Szerdán este pótolják az OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott MOL Fehérvár-Ferencváros bajnoki rangadót. A Wyscout statisztikáiból kiderül, hogy mindkét együttes domináns futballra törekszik, labdabirtoklásban és a passzok számában is megelőzik a mezőny többi tagját.

Az előző idény bronzérmese az aranyérmest fogadja, a jelenlegi negyedik helyezett a jelenlegi harmadikat. A MOL Fehérvár a mezőny egyetlen veretlen csapata, viszont öt meccséből már háromszor is vesztett pontokat, míg a Ferencváros a Kisvárdától elszenvedett vereségén kívül a többi három bajnokiját megnyerte.

A statisztikákat tanulmányozva az látszik, hogy eddig egyik csapat sem fektetett hangsúlyt a gyors előnyszerzésre, a fehérváriak az idény során egyetlen gólt sem szereztek a meccseik első 30 percében (viszont nem is kaptak ekkor), de a Ferencváros is csak egyszer talált be ebben a periódusban. A Vidi szerezte eddig a második legtöbb gólt távoli lövésből (3), míg kapott góljai harmadát rögzített szituációt követően érték el riválisai.

A fehérvári kapura érkezett eddig a legkevesebb lövés (meccsenkénti átlagban 8,35), ami a csapat védekezésének hatékonyságát mutatja, viszont a saját lövési kísérleteik a ligaátlag alatt vannak (9,46/meccs). A Fradi áll a legjobban a labdavesztések terén, meccsenként 83,54-es átlaggal, ráadásul ennek mindössze 17 százaléka történt a védőharmadban. Labdaszerzésekben ugyanakkor csak a DVSC és a Gyirmót rendelkezik alacsonyabb mérkőzésenkénti átlaggal, mint a Fradi (a zöld-fehérek meccsenként 69 labdát szereztek, míg a Paks 96,64-et).

A liga két legjobban passzoló csapata találkozik egymással, a Fehérvár átlagosan 443,69 átadást jegyez mérkőzésenként (ennek 85%-a pontos), a Ferencváros 425,31-et (ennek 86%-a pontos). Labdabirtoklásban sem előzi meg a mezőnyből senki a szerdai rangadó résztvevőit, a fővárosiaknál átlagban 57,5%-ban, a fehérváriaknál 55,8%-ban volt a labda az eddigi mérkőzéseken.

A támadóharmadba indított passzokban a Fehérvár a második a mezőnyben 62,52-es átlaggal, míg a Ferencváros a mélységi passzokban a második (8,08-as meccsenkénti átlaggal), érdekesség, hogy mindkét mutatóban a Paks áll az élen.

A Fradi hatékony támadójátékát mutatja, hogy dobogós a beadásokban, cselekben, a 16-oson belüli labdaérintésekben, a megnyert támadópárharcokban, és a legtöbb szabálytalanságot is a zöld-fehérek ellen követték el eddig az ellenfelek (átlagban 17,08-at). A Vidi más szempontból emelkedik ki a szabálytalansági statisztikákat vizsgálva: a legkevesebb elkövetett szabálytalanság fűződik a nevéhez (mérkőzésenként 11,3). A MOL Fehérvár végezte el eddig a legkevesebb szögletet a mezőnyben (20), a Fradi lőhette a második legtöbb büntetőt (4-et, ebből 3 lett gól).

Szeptember 22., szerda:
MOL Fehérvár-Ferencváros, 20.00

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS