Döntetlen a debreceni rangadón, idegenben nyert az MTK és a DVTK

2014. április. 05., 22:10   |    

Döntetlen a debreceni rangadón, idegenben nyert az MTK és a DVTK

Az OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján a Győri ETO 2-2-es döntetlent játszott Debrecenben, az MTK kiesési rangadót nyert Pakson.

Budapest Honvéd - DVTK 1-2
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Zsivanovics a 9., ill. Futács a 21., Kosztics a 60. percbe

A Honvédnak 10 perc sem kellett a vezetés megszerzéséhez, egy jobb oldali szabadrúgás után Emiliano Bonazzoli csúsztatott kapura, a labda kijött a kapufáról, Boris Zivanovic pedig közelről a hálóba fejelt (1-0). A 21. percben egyenlített a DVTK, Gosztonyi András labdájával Bacsa Patrik tört kapura két védő között, majd Futács Márkót hozta játékba, aki 7 méterről a kapuba lőtt (1-1). A félidő hátralévő időszaka a hazaiaké volt, de csak helyzetekig jutottak el, a vezetést nem tudták visszavenni. A 60. percben a DVTK szerzett gólt, Gosztonyi András szabadrúgásból a lécet találta el, a kipattanó a pillanatokkal korábban beálló Zoran Kosticről pattant a kapuba (1-2). Két perccel később a Honvéd is lőtt egy kapufát, majd kialakított jó pár helyzetet, ezekből azonban nem tudott eredményes lenni, győzött a Diósgyőr.



MVM Paks - MTK Budapest 1-3 (0-1)
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Heffler a 67., ill. Vass P. a 16., Torghelle a 37., Torghelle a 61. percben

Enyhe hazai mezőnyfölénnyel kezdődött a forduló kiesési rangadója, majd a 16. percben vezetést szerzett az MTK, Vass Patrik lőtt 16 méterről a kapuba (0-1). Az MTK a gól után átvette az irányítást, és a 37. percben növelte az előnyét, Horváth Zsolt beadása után Torghelle Sándor fejelt 8 méterről a hálóba (0-2). A fordulás után sem tudott újítani a Paks, az MTK pedig ügyesen kontrázott, és a 61. percben Torghelle tört kapura, majd 20 méterről a hálóba emelt (0-3). Nem sokkal később szépíteni tudott a Paks, Szabó János fejesét követően Heffler Tibor az öt és feles sarkától a bal alsó sarokba lőtt (1-3). Ennél közelebb már nem tudtak kerülni a hazaiak az MTK-hoz, a kék-fehérek fontos győzelmet arattak, és elkerültek a kieső helyről, éppen a Paks kárára.



Lombard Pápa - PMFC-Matias 1-0 (1-0)
Vezette:
Fábián Mihály
Gólszerző: Nagy a 29. percben

A pápaiak veszélyesebbek voltak az első félidőben, és a 29. percben megszerezték a vezetést is, Lazar Arsic szabadrúgása után Nagy Tamás 6 méterről a bal alsó sarokba passzolt (1-0). A pécsiek hátrányban elkezdtek támadni, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. A második félidőben a Pápa az eredmény tartására törekedett, és igyekezetét siker koronázta, sikerült megtartani az előnyt, és otthon tartani a három pontot.

KTE-Phoenix Mecano - Videoton FC 3-1 (1-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Eninful a 43., Bebeto a 63., Szécsi a 88., ill. Nikolics a 65. percben

Fehérvári helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, de ezek kimaradtak, és az első percek nehézségei után rendezte a sorokat a Kecskemét. A félidő végén meg is szerezte a vezetést a hazai együttes, egy nagy védelmi hibát követően Henriste Eninful volt eredményes (1-0), majd a szünetig még egy ziccert is elpuskázott. A második félidőben sem ment a Vidinek, csak az első cserék hoztak valamelyest színt a vendégek támadójátékába. Gólt azonban a KTE szerzett, Szécsi Márk passzát követően Bebeto került helyzetbe, elhúzta a labdát a kapus mellett, majd 15 méterről a hálóba gurított (2-0). Két perccel később szépített a Vidi, egy bal oldali beadás után Nikolics Nemanja továbbított a kapuba (2-1). A 87. percben a hazaiak eldöntötték a meccset, Bebeto ugratta ki Szécsit, aki 10 méterről a jobb sarokba lőtt (3-1).



DVSC-Teva - Győri ETO 2-2 (1-2)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Lázár a 22., Mihelic a 60., ill. Pátkai a 11., Strestik a 25. percben

Az első félidő remek iramú, fordulatos, helyzetekben gazdag 45 percet hozott. A vezetést a győriek szerezték meg, Kalmár Zsolt bal oldali beadását követően az üresen érkező Pátkai Máté közelről az üres kapuba passzolt (0-1). A hazaiak nem sokkal később egyenlítettek, egy kapu elé ívelt szabadrúgás után Lázár Pál csúsztatott a kapu jobb oldalába (1-1). Nagyon rövid ideig volt döntetlen az eredmény, hamarosan ismét vezetést szerzett az ETO, Marko Dinjar bal oldali beadása után Korhut Mihály hibázott nagyot, Marek Strestik pedig 7 méterről a kapu közepébe lőtt (1-2). A folytatásban is maradt a magas iram, óriási volt a küzdelem, ez néhány sárga lapot is eredményezett, Pátkainál mindjárt kettőt is, így a győriek középpályása még az első félidőben a kiállítás sorsára jutott. A győriek a második félidőben a biztonságra helyezték a hangsúlyt, emberhátrányban próbálták tartani az előnyt. Ez egy ideig sikerült is, de a 60. percben René Mihelic egy 21 méteres szabadrúgásból a jobb sarokba csavart (2-2). Az utolsó félórában fölényben játszott a DVSC, de a győztes gólt nem tudta megszerezni, döntetlennel ért véget a rangadó.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS