Döntetlen a derbin, csak a Paks örülhetett győzelemnek

2018. március. 31., 18:58   |    

Döntetlen a derbin, csak a Paks örülhetett győzelemnek

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának mérkőzésein öt döntetlen született, csak a Mezőkövesden diadalmaskodó Paks tudott nyerni. A Ferencváros az Újpest, a Videoton FC a Puskás Akadémia otthonában szerzett egy-egy pontot.

Újpest FC-Ferencváros 0-0
Újpest: Pajovic - Pauljevic (Zsótér, 78.), Litauszki, Bojovic, Burekovic - Diallo, Balázs - Onovo, Nagy D. (Sankovic, 85.), Nwobodo - Novothny (Tischler, 87.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Marquinhos - Szpirovszki (Nagy D., 72.), Leandro, Gorriarán - Varga R. (Priskin, 62.), Böde, Moutari (Lovrencsics B., 85.)

A két együttes szezonbeli első mérkőzésén 2-2-es döntetlen született a Szusza Ferenc Stadionban, míg a Groupama Arénában Böde Dániel hajrábeli találatával nyert a Ferencváros. A szakadó esőben rendezett 223. derbi első húsz perce eseménytelenül telt, az újpesti mezőnyfölény csak szögletekben nyilvánult meg. A vendégszurkolók hangot is adtak elégedetlenségüknek, mivel előbb Balázs Benjámin lövésénél kellett Dibusz Dénesnek védenie, majd Nwobodo és Bojovic nem találta el a kaput ígéretes helyzetből. A második játékrész elején néhány percig állt a játék, mert előbb a ferencvárosi, majd a hazai szurkolók miatt füstfelhő borította be a pályát. Ekkor sem teljesítettek jól a mérkőző felek, a játékosok nem tudtak gólhelyzetet kialakítani, elhibázott távoli lövésekkel és beadásokkal próbálkoztak. A hajrában sem változott a játék képe, a listavezető ferencvárosiak a hosszabbítás utolsó pillanataiban egy kezezés miatt még tizenegyest reklamáltak, ám a játékvezető nem ítélte meg.

Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Joannidisz (30., 11-esből), illetve Eppel (47.)
Diósgyőri VTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela (Óvári, 82.), Busai, Sesztakov (Hasani, 61.) - Bacsa (Szarka, 70.), Ugrai, Joannidisz
Budapest Honvéd: Gróf - Heffler, Lovric, Baráth, Kukoc (Holender, 32.) - Ikenne-King (Danilo, 77.), Gazdag, Nagy G., Banó-Szabó (Májer, 86.) - Eppel, Lanzafame

A Diósgyőr kezdte jobban a mérkőzést, ugyanis néhány perc elteltével büntetőhöz jutott, azonban a válogatott Ugrai 11-esét Gróf hárította. Ezt követően a kispestiek birtokolták többet a labdát, azonban helyzete inkább a miskolciaknak volt, Gróf újabb bravúrokkal mentette meg csapatát a góltól. A 30. percben azonban már ő sem tudott segíteni, ugyanis a DVTK második 11-esét - ezúttal is Lovric szabálytalankodott - Joannidisz már értékesítette. A szünet előtti hajrában magára talált a Honvéd, ekkor viszont a hazai kapus, Antal remekelt. A folytatás a Honvéd számára indult tökéletesen, ugyanis a tavalyi gólkirály Eppel talált a kapuba. A második félidőben a fővárosiak elsősorban Ikenne-King jobb oldali megindulásaival próbálkoztak, míg a hazaiaknál Joannidisz veszélyeztetett. A játékrész közepén kissé visszaesett az iram, aztán a hajrában ismét győzelemre törően futballozott mindkét gárda. A Honvéd les miatt nem tudta megszerezni második gólját, míg a Diósgyőrt Gróf újabb nagy védése fosztotta meg a vezető találattól, így maradt a pontosztozkodás.

Puskás Akadémia FC - Videoton FC 0-0
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Osváth, Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski - Knezevic (Latifi 86.), Zsidai, Balogh B. - Perosevic (Madarász 78.), Radó (Diallo 46.)
Videoton FC: Kovácsik - Nego, Fiola, Juhász R., Stopira - Huszti, Hadzic (Pátkai 59.), Kovács I. (Nikolov 80.) - Lazovics - M. Scepovic, S. Scepovic

Az első félidőben a vendégek voltak aktívabbak, de igazi gólhelyzetük nem akadt. A Puskásnak láthatóan egyetlen célja volt, hogy megóvja kapuját a góltól. Ennek megfelelően megszállták kapujuk előterét és a kontratámadásokra rendezkedtek be, de azokból helyzetbe nem kerültek.  Fordulást követően sem sokat változott a mérkőzés képe: a fehérváriak birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult. A lassan csordogáló találkozó a vége előtt húsz perccel élénkült meg, előbb Trajkovski ziccerét védte bravúrral Kovácsik, majd Stopira lőtt alig mellé a másik oldalon. A győzelemért elkeseredetten küzdő fehérváriak a meccs végén egykapuztak, de legnagyobb helyzetük Poór saját felső lécére fejelt labdája volt.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Vasas FC 1-1 (1-0)
Gólszerző: Andric (29.), illetve Vida (64.)
Balmazújváros: Horváth L. - Habovda, Póti, Tamás L., Uzoma - Vajda S., Sigér, Kamarás (Rácz, 56.), Maisuradze - Sindagoridze (Batarelo, 67.), Andric (Harsányi, 87.)
Vasas: Nagy G. - Burmeister, Benes, Egerszegi, Ristevski - James (Pavlov, 59.), Vida, Berecz, Barczi - Remili, Ádám (Vaskó, 92.)

Kevés helyzet alakult ki az első félidőben, sok volt a hiba, a pontatlanság a játékban mindkét oldalon, és bár a Vasas futballozott némi mezőnyfölényben, egy pontos akcióval a hazaiak szereztek vezetést szűk félóra elteltével. A fordulást követően a fővárosi csapat aktívabbá vált, ettől azonban nem lett veszélyesebb a hazai kapura, sőt, azzal, hogy nagyobb területek nyíltak, a balmazújvárosiak vezettek ígéretesebb ellentámadásokat. Aztán mégis egyenlített a Vasas, mégpedig egy nagyszerű távoli lövéssel. A hátralévő időben, az egyre jobban zuhogó esőben nem változott a játék képe és az eredmény sem, melynek a kiesés elkerüléséért küzdő csapatok egyike sem örülhetett igazán.

Mezőkövesd-Paksi FC 2-3 (0-2)
Gólszerzők: Drazic (81., 94.), illetve Hahn (13.), Bertus (22.), Bartha (68.)   
Mezőkövesd: Dombó - Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai - Cseri, Mlinar (Novák 62.), Iszlai, Misák (Drazic 62.) - Koszta, Bognár
Paks: Verpecz - Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó - Simon Á. - Haraszti (Kulcsár 84.), Papp, Bertus, Bartha (Koltai 90.) - Hahn (Simon A. 76.)

Csendes, visszafogott iramban kezdődött a mérkőzés, melyen a 13. percig semmi érdemleges nem történt, ekkor azonban váratlanul a vendégek jutottak előnyhöz. A gól megnyugtatta a Paksot, a folytatásban magabiztossá vált az együttes, s a játékrész derekán kettőre növelte előnyét. A hazaiak a szünetig nem nagyon tértek magukhoz, az ellenfél kapuját nem veszélyeztették, így komoly hátrányban vonultak pihenőre. A fordulás után elszántan kezdett a hazai együttes, a szakadó esőben azonban kevés helyzetet dolgozott ki, ráadásul a félidő közepén már háromgólos hátrányba került. A meccs ekkor már eldőlt, s ugyan a hajrában kétszer még eredményes volt a vendéglátó, az egyenlítésre nem volt esélye, így kiváló, nyolcmeccses veretlenségi sorozata megszakadt.

Swietelsky-Haladás - Debreceni VSC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Rabusic (60.), illetve Könyves (23.)
Swietelsky Haladás: Király - Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak - Jagodics, Kovács L. (Jancsó, 74.) - Mészáros, Rácz, Németh Má. (Grumic, 63.) - Rabusic (Williams, 77.)
DVSC: Nagy S. - Bényei, Szatmári, Mészáros, Barna - Varga K. (Tisza, 77.), Jovanovic, Tőzsér, Bódi - Tabakovic (Takács T., 57.), Könyves (Filip, 91.) 
    
Hazai helyzetekkel indult a találkozó, az első félidő derekán mégis a vendégek szereztek vezetést: amíg az elalvó szombathelyi védelem lest reklamált, a kiugró Könyves elvitte a labdát Király mellett, s a kapuba helyezett. A gól kissé megzavarta a házigazdákat, de aztán rendezték a soraikat, sorra dolgozták ki a helyzeteket, a szünetig azonban nem tudtak egyenlíteni. A fordulást követően egy ideig a küzdelem dominált, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, aztán a 60. percben góllá érett a Haladás fölénye. Az egyenlítés után is a hazai csapat irányított, de nem tudott ismét betalálni. A hajrában egyre jobban kinyílt a védelme, a Debrecen több veszélyes kontratámadást is vezetett, de ezekből sem született gól, így maradt a döntetlen.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS