Döntetlen a fehérvári rangadón

2010. augusztus. 21., 22:27   |    

Döntetlen a fehérvári rangadón

Az NB I 4. fordulójának szombati játéknapján négy döntetlen született: a Videoton a Ferencvárossal, a Siófok a Kaposvárral, a Paks a Zalaegerszeggel, míg az Újpest a Vasassal osztozott meg a pontokon. A játéknap egyetlen győzelmét a Kecskemét aratta hazai pályán a Szolnok felett.

Ellentétes félidők és pontosztozkodás Fehérváron

Videoton FC - Ferencvárosi TC 1-1 (0-1)
Vezette: Fábián Mihály (Kelemen Attila, Márkus Tamás)
Gólszerző: Nikolic a 63., illetve Andrezinho a 22. percben
Kiállítva: Rodenbücher a 77. percben

Az első negyedórában a Videoton próbálkozott többet, főleg távoli lövésekkel veszélyeztetett a fehérvári együttes. A 22. percben Sándor György vesztette el a labdát a ferencvárosi térfélen, a vendégek egy villámgyors kontrával eljutottak a hazai tizenhatoshoz, amely elől Andrezinho vállalkozott lövésre, a labda Lipták Zoltánon megpattanva került a jobb alsóba (0-1). A vezető gól után a Fradi átvette a meccs irányítását, a játék főként a hazai térfélen zajlott. Az első negyvenöt perc hajrájában a Videoton pörgette fel a ritmust, az eredmény azonban nem változott. A fordulás után egyenlíthetett volna a fehérvári csapat, Andre Alves három méterről lőhetett tisztán, de a visszavetődő Marko Ranilovic nagy bravúrral hárított. A 63. percben azonban már a ferencvárosi kapus is tehetetlen volt, a csereként beállt Nemanja Nikolic egy kényszerítő után az ötös sarkáról nagy erővel lőtt a léc alá (1-1). A 77. percben tíz főre csökkent a Fradi, Rodenbücher István rosszütemű becsúszása után azonnal piros lapot kapott. A hosszabbításban megszerezhette volna a győztes gólt a Videoton, de Ranilovic a helyén volt, így maradt a döntetlen.


Nem bírt egymással a Siófok és a Kaposvár

BFC Siófok - Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Vezette: Bognár Tamás (Huszár Balázs, Iványi István)

Az első játékrész elején egyik csapat sem találta saját ritmusát, az első negyedóra komoly helyzet nélkül telt el. A 23. percben egy megpattanó lövés okozott veszélyt a hazai kapu előtt, de Molnár Péter kapus nagy bravúrral védett, majd a duplázásnál is a labda útját állta. Az első játékrész második felében már a Siófok volt a kezdeményező, ugyanakkor a Balaton-partiak is csak néhány helyzet kidolgozásáig jutottak. A második félidőben sem változott a mérkőzés képe, sok hiba és szabálytalanság tette lehetetlenné a folyamatos játékot. A hazaiak ugyan többet támadtak, de komoly lehetőséget a Siófok sem dolgozott ki, míg a vendégek főként a védekezéssel voltak elfoglalva. A somogyi rangadón végül egyik csapat sem talált a kapuba, gól nélkül zárult az összecsapás.


Döntetlen Pakson

Paksi FC - ZTE FC 2-2 (2-1)

Vezette: Oláh Gábor (Viszokai László, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Montvai a 30., Kiss a 43., illetve Kamber a 13., Rajcomar a 68. percben

A Paks csapata a 4. fordulóban a ZTE-t fogadta, a vendégek a 13. percben szereztek vezetést. Magasföldi József végzett el szögletet, Djordje Kamber pedig tizenhárom méterről fejelt a paksiak kapujába (0-1). A 29. percig vezetett a ZTE, ekkor Montvai Tibor egy keresztpassz után kapásból lőtt a hálóba (1-1). Még az első félidőben újra betalált a Paks, a 43. percben Kiss Tamás góljával került előnybe a hazai gárda (2-1). A szünetben Csank János változtatott, beküldte Rajcomart, aki a 68. percben ki is egyenlített, Darko Pavicevic passza után nyolc méterről vette be a paksi kaput (2-2). A csapatok ezután kevés helyzetet alakítottak ki, egyik gárda sem kockáztatott a győzelemért.


Ponttal távozott Újpestről a Vasas

Újpest FC - Vasas 2-2 (1-1)
Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
Gólszerző: Rajczi a 13., Tisza a 62., illetve Arnaut a 45., Ferenczi a 46. percben

A forduló fővárosi rangadóján az Újpest fogadta a Vasast. A hazaiak a 13. percben kerültek előnybe, Simek Péter beadására a hosszú oldalon Rajczi Péter érkezett, és öt méterről talált a kapuba (1-0). A vendégek a 23. percben cserére kényszerültek, Cedomir Pavicevic sérülés miatt volt kénytelen elhagyni a pályát. A félidő utolsó percében egalizált a Vasas, Lázok János ívelt a tizenhatoson belülre, a kaputól nyolc méterre Goran Arnaut emelkedett, és csúsztatott a jobb sarokba (1-1). Az angyalföldi gárda a második félidőt ott kezdte, ahol az elsőt befejezte, rögtön a középkezdés után gólt szerzett a Vasas. A 46. percben Ferenczi István fejelhetett hét méterről, a labda Balajcza Szabolcs kapus hibájának köszönhetően került a hazai kapuba (1-2). Az Újpest a második félidőben rákapcsolt, és már a 62. percben sikerült egyenlítenie, Tisza Tibor tört be a tizenhatoson belülre, átjátszotta magát védőjén, majd tizenhárom méterről a jobb alsóba lőtt (2-2). Mindkét csapat igyekezett eldönteni a hátralévő időben a bajnoki találkozót, amely azonban végül pontosztozkodással zárult.


A Kecskemét első győzelmét aratta

Kecskeméti TE-Ereco - Szolnoki MÁV FC 4-2 (4-1)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Kis Zoltán)
Gólszerző: Simon (11-esből) a 2., Litsingi a 6., Balogh a 20., Litsingi a 44., illetve Alex a 17., Remili (11-esből) a 75. percben
Kiállítva: Molnár a 84. percben

Már a 2. percben vezetést szerzett a Kecskemét, Simon Attila büntetőből találta a kapuba (1-0). Négy perccel később pedig már meg is duplázta előnyét a hazai gárda, Francis Litsingi fejjel volt eredményes (2-0). A 17. percben szépíteni tudott a Szolnok, Alex egy kipattanót kotort közelről a kapuba (2-1). Azonban a Kecskemét maradt lendületben, a 20. percben Balogh Béla találatával újra két gól lett a különbség (3-1). A félidő végén negyedszer is betaláltak a hazaiak, a 44. percben újra Litsingi zörgette meg a hálót (4-1). A második félidő 30. percében újra szépített a MÁV, Mohamed Remili tizenegyest értékesített (4-2). A 84. percben Sindou Dossót buktatta a tizenhatoson belül Molnár Zoltán, aki piros lapot kapott, a megítélt büntetőt azonban a sértett kihagyta, de a Kecskemét így is otthon tartotta a három bajnoki pontot.



A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS