Döntetlen a fehérvári rangadón, ötöt lőtt a Paks, hármat a DVSC

2022. november. 06., 22:18   |    

Döntetlen a fehérvári rangadón, ötöt lőtt a Paks, hármat a DVSC

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának vasárnapi játéknapján a Ferencváros kétszer szerzett vezetést a MOL Fehérvár ellen, de a hazaiak mindkétszer egyenlítettek, és megszerezték az egyik pontot. A DVSC Angyalföldön nyert simán, a Paks a Honvédot győzte le fölényesen.

Vasas FC-Debreceni VSC 0-3 (0-3)
Gólszerző: Dzsudzsák (10.), Szécsi (17.), Do. Babunski (38.)
Vasas: Jova - Szivacski (Cipf 87.), Iyinbor, Hidi P., Silye - Márkvárt (Feczesin 73.), Berecz, Vida M. (Baráth a félidőben) - Radó (Hinura a félidőben), Novothny (Ihrig-Farkas 87.), Holender
Debrecen: Megyeri - Kusnyír (Bévárdi 61.), Romancsuk (Lagator 67.), Dreskovic, Ferenczi - Varga J. - Bódi (Sós 83.), Manrique, Dzsudzsák (Horváth K. 83.), Szécsi - Do. Babunski (Bárány 61.)

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést és bő negyedóra alatt két gólt is szereztek: előbb Dzsudzsák szabadrúgásból szépen tekert a bal felső sarokba, majd Szécsi fejelt az ötösről a hálóba. Utóbbi akciónál négy hazai védő jutott a két támadóra. Fél óra kellett, hogy magára találjon a Vasas, amit két helyzet is jelzett, de gólt újra a DVSC lőtt, Dorian Babunski volt szemfüles és talált közelről a kapuba. Kondás Elemér, a Vasas vezetőedzője, aki a Debrecennel bajnokságot és kupát is nyert, a félidőben kettős cserével próbálta felrázni a piros-kékeket. Többet támadott az angyalföldi együttes, de a vendégek biztosan őrizték előnyüket. A DVSC - főleg az első félidőben - gyorsabban és elszántabban játszott, mint a Vasas, így megérdemelt győzelmet aratott, első idegenbeli sikerét aratva a bajnoki idényben.

Paksi FC-Budapest Honvéd 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Papp (19.), Szélpál (40.), Szabó B. (52.), Varga B. (55., 68.)
Paksi FC: Nagy G. - Osváth, Szélpál, Kádár, Szabó J. (Tamás O., 71.) - Papp, Balogh (Volter, 77.) - Sajbán, Szabó B., Bőle (Hahn, a szünetben) - Varga B.
Budapest Honvéd: Tujvel - Szabó A., Prenga, Klemenz, Doka, Capan (Gomis, a szünetben), Mitrovic (Jónsson, 66.), Zsótér, Kocsis D. (Traoré, 77.), Lukic (Keresztes, 67.), Kerezsi (Ennin, a szünetben)

A kispestiek két nagy helyzetet is elrontottak a találkozó elején, ez pedig meg is bosszulta magát, a Paks ugyanis két rögzített szituációt követően magabiztos előnyre tett szert a szünetre. A hazaiak egy bedobás és egy szöglet után találtak a vendégek kapujába. A Honvédnál kettős cserével próbáltak frissíteni a szünetben, de a terv totális csődöt mondott, a Paks tíz perc alatt újabb két gólt szerezve pillanatok alatt eldöntötte a három pont sorsát. A kispestieknek még a szépítésre sem volt sok esélyük, a Paks teljesen megérdemelt diadalt aratott. Waltner Róber együttese ezzel lezárta négymeccses nyeretlenségi sorozatát, míg a kispestiek új vezetőedzőjük, a horvát Dean Klafuric irányításával a második bajnokijukat is szerzett gól nélkül és vereséggel zárták.

MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 2-2 (0-1)
Gólszerző: Kastrati (52.), Dárdai P. (89.), illetve R. Mmaee (15., 58.)
MOL Fehérvár: Kovács D. - Nego, Serafimov, Fiola, Stopira - Pokorny, Lednyev (Szendrei Á. 84.) - Kastrati (Bumba, 77.), Houri, Schön (Dárdai P., 73.) - Kodro
Ferencváros: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Knoester, Pászka - Besic, Laidouni - Zachariassen, Mercier (Marquinhos, 65.), Traore - R. Mmaee (Esiti, 88.)

Egy kihagyott helyzet, majd egy zúgó felsőléc jelezte a fehérváriak fölényét a meccs elején, mégis a Ferencváros szerezte meg a vezetést, Ryan Mmaee volt eredményes büntetőből. A félidő közepén Kovács Dániel bravúrjaira volt szükség ahhoz, hogy az FTC ne növelje az előnyét. Támadott a Fehérvár, ment előre az egyenlítésért, hátul azonban rendre kinyílt, így a zöld-fehéreknek több esélye is volt az újabb gólra, de minden helyzetüket elpuskázták. Fordulást követően egyenlített a házigazda: Lirim Kastrati ugrott ki egyedül és elgurította a labdát a kapus mellett. Sebességet váltott a Ferencváros és Ryan Mmaee második találatával perceken belül ismét megszerezte a vezetést. A folytatásban fáradni látszottak a hazaiak, míg a vendégek sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám egyikből sem tudtak betalálni, ami a hajrában megbosszulta magát, mert az utolsó előtti percben Dárdai Palkó a hálóba vágta a labdát. 

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS