Döntetlen a fővárosi rangadón, kiesett a Vasas

2012. május. 12., 20:57   |    

Döntetlen a fővárosi rangadón, kiesett a Vasas

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján eldőltek a fontos kérdések: megvan a bajnok, és a két kieső is.

Újpest FC - Ferencváros 1-1 (0-1)
Vezette:
Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)
Gólszerző: Vasiljevic a 83. (11-esből), ill. Grúz a 22. percben

A Ferencváros valamivel aktívabban kezdte a mérkőzést, és a 22. percben megszerezte a vezetést is, egy bal oldali szöglet után Grúz Tamás közelről fejelt a kapuba (0-1). Az első félidőben a hazaiak kevés veszélyt jelentettek kapura, a Fradi több akciója is góllal kecsegtetett, így a zöld-fehérek megérdemelt előnnyel tértek szünetre. A második játékrész elején is magabiztosan őrizték előnyüket a vendégek, az Újpest csak a hajrában tudott meggyőzőbb támadójátékkal előrukkolni, igaz, ez is elég volt a pontszerzéshez, a 82. percben a Remili buktatásáért megítélt büntetőt Dusan Vasiljevic értékesítette (1-1), míg a szabálytalankodó Grúz az esetnél megkapta második sárgáját.

DVSC-TEVA - MATIAS-PMFC 4-0 (3-0)
Vezette:
Farkas Ádám (Kelemen Attila, ifj. Varga Gábor)
Gólszerző: Nagy (öngól) a 23., Bouadla a 42., Bódi a 44., Kulcsár az 55. percben

A hajdúságiak bajnokavatásra készültek, ehhez győzelemre volt szükségük a Pécs ellen, és a siker nem is maradt el. A DVSC a 23. percben szerzett vezetést, Bódi Ádám felívelése után a fejjel hazaadni igyekvő Nagy József bólintott saját kapujába, öngól (1-0). A 41. percben Selim Bouadla szabadrúgásból, 18 méterről csavart a bal felső sarokba (2-0). A hazaiak már a szünet előtt eldöntötték a meccset, Bouadla felívelése után Bódi használta ki a védők hibáját, és 6 méterről a jobb sarokba passzolt (3-0). A mérkőzés utolsó gólja az 55. percben született, ekkor Adamo Coulibaly lövését követően Dibusz Dénes csak kiütni tudta a labdát, Kulcsár Tamás pedig közelről a hálóba lőtte a kipattanót (4-0). A DVSC-TEVA ezzel a sikerrel bebiztosította hatodik bajnoki címét.

FGSZ Siófok - ZTE FC 2-0 (1-0)
Vezette:
Fábián Mihály (Vámos Tibor, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Melczer a 21., Pál a 47. percben
Kiállítva: Máté az 56. percben

Mióta eldőlt, hogy a ZTE a következő szezonban a másodosztályban szerepel, feljavultak a csapat eredményei, előző két bajnokiján négy pontot szerzett. Siófokon nem sikerült folytatni a sorozatot, a hazaiak két góllal legyőzték a sereghajtót. Az első gól a 21. percben született, ekkor Pál Szabolcs jobb oldali beadása után Melczer Vilmos 13 méterről a bal sarokba passzolt (1-0). A 47. percben Pál 20 méterről, szabadrúgásból lőtt a léc alá (2-0). Az egerszegiek emberhátrányban fejezték be a meccset, az 56. percben Máté Péter megkapta második sárga lapját is.

Kaposvári Rákóczi - Haladás Sopron Bank 1-1 (0-1)
Vezette:
Berke Balázs (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Gólszerző: Grumics az 53., ill. Nagy a 15. percben

A Haladás a 15. percben szerzett vezetést, Halmosi Péter bal oldali beadását követően Nagy Dániel 16 méterről a kapu jobb sarkába lőtt (0-1). A hazaiak az 53. percben egyenlítettek, egy előrelőtt labdát Bebeto csúsztatott Miroslav Grumichoz, aki 8 méterről, ollózó mozdulattal a jobb sarokba továbbított (1-1). A 67. percben Tóth Péter kapott piros lapot egy rossz ütemű belépő után, de a Kaposvár az utolsó 25 percben nem tudta kihasználni az emberelőnyt, maradt a döntetlen.

Lombard Pápa FC - Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Vezette:
Iványi Zoltán (Viszokai László, Medovarszki János)
Gólszerző: Lovrencsics a 72. percben

Az első félidőben a pápaiak irányították a mérkőzést, de hiába alakítottak ki helyzeteket, ezekből nem született gól. A második félidőben is a Pápa játszott jobban, és a 72. percben góllá érett a fölénye, ekkor Lovrencsics Gergő tört be a 16-oson belülre, majd jobbról a bal sarokba lőtt (1-0). A Kecskemét nem tudott egyenlíteni, maradt az 1-0, ami azt jelenti, hogy a Pápa bennmaradt az élvonalban, a Vasas pedig az NB II-ben kezdi meg a következő szezont.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS