Döntetlen a Honvéd-Újpest meccsen, őszi harmadik a Debrecen

2018. december. 15., 21:40   |    

Döntetlen a Honvéd-Újpest meccsen, őszi harmadik a Debrecen
Fotó: mti.hu/dvsc.hu

Rögtön a mérkőzés elején tizenegyest hibázott a Haladás, ami egyre nagyobb bajba kerül az OTP Bank Ligában és az utolsó helyen telel. Az MTK-nak még mindig mumus a Kisvárda, egy góllal kikaptak a fővárosiak az idei utolsó fordulóban.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Puskás Akadémia FC–Mezőkövesd 2–0 (0–0)
Felcsút, v: Pintér Cs.
Gólszerző: Knezevic (60., 69.)
Sárga lap: Varga J. (40.), Urblík (79.), illetve Farkas D. (24.), Szeles (61.), Vadnai (68.)
Puskás Akadémia: Danilovic – Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Trajkovski – Urblík, Varga J. – Kiss T., Knezevic (Mioc 84.), Radó (Latifi 56.) – Arabuli (Heris 92.)
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár, Szalai A., Vadnai - Szeles, Mevoungou (Katanec 84.), Mesi, Szakály D., Vajda S. - Drazic (Varjas 91.)

Intenzív hóesésben, de kiváló talajú pályán kezdődött a találkozó. A hazaiak kispadján az előző forduló után menesztett Benczés Miklós helyett a klubigazgató, Komjáti András ült.

Az első húsz percben két komolyabb helyzetet láthattak a nézők: előbb Szappanos Péter rossz előreívelését Hegedűs János a felezővonal közeléből emelte az üres kapura, de a visszafutó kapus ki tudta öklözni a labdát a gólvonalról, majd Stefan Drazic ziccerét védte Branislav Danilovic. A folytatásban fölénybe került a Mezőkövesd, több lehetőséget alakítottak ki a felcsúti kapu előtt, és Szakály Dénes lesgóljánál, valamint Drazic kapufájánál közel jártak a vezetés megszerzéséhez. A Puskás Akadémia jórészt a védekezéssel volt elfoglalva, szórványos támadásaikban semmiféle veszély nem volt.

Fordulást követően feljebb kapcsolt a felcsúti gárda, és Josip Knezevic találatával megszerezte a vezetést. A Mezőkövesd támadni kezdett az egyenlítésért, és ez lett a veszte, mert egy gyors hazai ellentámadás végén büntetőhöz jutott a Puskás Akadémia, Knezevic pedig nem hibázott. A mérkőzés végén a vendégek nagy energiákat mozgósítottak a szépítésért, de nem jártak sikerrel.

Paksi FC–Diósgyőri VTK 1–2 (1–1)
Paks, v: Németh Á.
Gólszerzők: Papp (17.), illetve Tajti (15.), Hasani (63.)
Sárga lap: Hahn (45.), Simon A. (84.), illetve Tóth (53.), Eperjesi (80.)
Paks: Rácz – Kővári, Lenzsér, Gévay, Fejes – Papp (Egerszegi, 56.), Kecskés – Bartha (Simon A., 79.), Remili (Haraszti, 64.), Bertus – Hahn
DVTK: Bukrán – Brkovic, Karan, Tamás – Sesztakov (Eperjesi, 75.), Szabó, Márkvárt, Tajti (Tóth, 50.), Juhar – Hasani (Bacsa, 90.), Mihajlovic

Szombat reggelre nagyjából 10 centiméteres hótakaró borította a paksi pályát, de a mérkőzést le lehetett játszani, igaz, a talaj állapota messze volt az ideálistól. A két csapat a szállingózó hóesés ellenére igyekezett jól futballozni, és a közönség az első 20 percben rögtön két gólt is láthatott. A vendégek szerezték meg a vezetést egy szép fejesgóllal, két perc múlva aztán - szintén fejesből - egyenlített a Paks. Újabb két perc telt el, amikor tizenegyeshez jutott a DVTK, de Mihajlovic próbálkozását szép vetődéssel hárította Bukrán. A szünetig már nem változott az állás, jóllehet helyzetek mindkét oldalon adódtak.

Fordulás után ismét mindkét együttes nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, de az egyre élénkebb hóesésben nem ment a gólszerzés. Majdnem 20 perc elteltével aztán Hasani lőtt kapura nagyjából 30 méterről, Rácz kapus pedig nagyon rosszul mérte fel a helyzetet, s gyakorlatilag saját kapujába ütötte be a labdát. A Paks egészen az utolsó pillanatokig próbálkozott az egyenlítéssel, igyekezete azonban hiábavalónak bizonyult.

Kisvárda Master Good–MTK Budapest 1–0 (0–0)
Kisvárda, v: Radványi
Gólszerző: Ilic (76.)
Sárga lap: Lucas (45+1.), illetve Pintér Á. (16.), Lencse (81.)
Kisvárda: Felipe - Melnik, Ene, Vári, Beriosz  - Lucas, Karaszjuk - Ilic (Negrut, 93.), Milevszkij (Gosztonyi, 80.), Sassá (Protic, 90.) - Horváth Z.
MTK: Kicsak - Katona (Kulcsár, 86.), Baki, Pintér Á., Szelin – Vass - Gera D. (Farkas B., 77.), Vogyicska (Lencse, 79.), Bognár I., Schäfer - Torghelle

Az első félidő első felében az MTK futballozott mezőnyfölényben, de nem tudott helyzetet kialakítani. A Kisvárdának viszont a folytatásban akadtak gólszerzési lehetőségei, a legnagyobb esély Sassá előtt adódott, közeli fejesét azonban Kicsak bravúrral védte.

A csúszós talajon a játékosoknak nehézséget okozott, hogy stabilan talpon maradjanak, nehéz volt lendületet venni, megindulni, megállni.

A szünet után megint az MTK kezdett lendületesebben, a 60. perc környékén kétszer is közel állt a gólszerzéshez, de a győzelmet érő találatot mégis a hazai együttes szerezte meg: a lefejelt labdával a 76. percben jó ütemben lépett ki Ilic, és higgadtan helyezett a kapuba.

A folytatásban a Kisvárda előnye őrzésére törekedett. A győzelem ellenére a hazai csapat maradt az utolsó előtti helyen.

Szombathelyi Haladás–Debreceni VSC 0–2 (0–1)
Szombathely, v.: Kassai
Gólszerzők: Bódi (14.), Szécsi (58.)
Piros lap: Mészáros (89., Haladás)
Sárga lap: Dausvili (24.), Tamás L. (44.), Németh M. (45.), Bamgboye (77.), Mészáros (80., 89.), illetve Varga K. (57.)
Szombathelyi Haladás: Király – Habovda, Benes, Tamás L., Bosnjak – Mészáros, Dausvili (Priskin, a szünetben), Jagodics – Bamgboye, Gaál (Ofosu, 69.), Németh M. (Grumic, a szünetben)
Debreceni VSC: Nagy S. – Kinyik, Pávkovics (Jovanovic, 30.), Szatmári Cs., Ferenczi – Bódi, Haris, Kusnyír, Varga K. (Könyves, 87.) – Szécsi (Takács T., 89.), Avdijaj

Már az első percben büntetőhöz jutott a Haladás, de Gaál nemcsak a tizenegyest hagyta ki, hanem a kipattanót is. Ezt követően a Debrecen magához ragadta a kezdeményezést, Avdijaj ziccert is hibázott, Bódi viszont szabadrúgásból gyönyörűen tekert a hazai kapuba, Király csak beleérni tudott a lövésbe. A játékrész végén a hazaiak akarata érvényesült, a vendég hálóőr azonban bravúrral akadályozta meg az egyenlítést, és a szünet előtt a hajdúságiak még ziccert is hibáztak.

A második félidőben kissé lassabb tempóban folytatódott a játék, a Loki azonban így is növelni tudta előnyét. A Haladást kissé megtörte az újabb kapott gól, Királynak kellett védenie ahhoz, hogy ne nőjön tovább a különbség. Később már a vendégek sem erőltették a támadásokat, így kissé unalomba fulladt a találkozó. A hajrában még egy bravúrt bemutatott a debreceni hálóőr, majd a kiállítással végleg elszálltak a Haladás esélyei a pontszerzésre, a szervezettebben és hatékonyabban futballozó debreceniek megérdemelten örülhettek a lefújáskor.

Budapest Honvéd–Újpest FC 2–2 (1–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v: Solymosi
Gólszerzők: Holender (43., tizenegyesből), Tischler (89.), illetve Beridze (46.), Novothny (634)
Piros lap: Skvorc (38., Honvéd)
Sárga lap: Skvorc (7.), illetve Pajovic (42.), Sankovic (78.), Balázs B. (91.)
Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Skvorc – Heffler, Hidi (Banó-Szabó, 70.), Gazdag (Májer, 83.), Nagy G., Baráth – N'Gog (Tischler, 83.), Holender
Újpest: Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Balázs B. – Sankovic, Onovo – Nwobodo, Zsótér (A. Diallo, 84.), Beridze (Nagy D., 89.) – Novothny

A küzdelmes első félidőben a Honvéd kezdeményezett, de gólveszélyes helyzeteket nem tudott kidolgozni a fegyelmezetten védekező, támadásban keveset nyújtó Újpesttel szemben. A 37. percben a kispestiektől Dino Skvorc begyűjtötte második sárga lapját, így létszámban megfogyatkozott a házigazda. Holender Filip azonban értékesített egy büntetőt, így mégis előnnyel vonulhatott pihenőre a Honvéd.

A szünet után gyorsan egyenlített az Újpest – Giorgi Beridze egy jobb oldali akció lezárásaként volt eredményes –, majd támadásban maradt, és a mérkőzés 63. percében Novothny Soma góljával átvette a vezetést. A térfelére beszoruló Honvéd előtt adódott ugyan néhány gólszerzési lehetőség, de a kispestieket védekezésre kényszerítette a vendégcsapat, amely az idő múlásával már nem erőltette a támadások befejezését, hanem többnyire megelégedett a labdajáratással. Az újpestiek kényelmes tempója a hajrában megbosszulta magát, mert a 89. percben a cserejátékos Tischler Patrik fejesével egyenlített a házigazda, amely így emberhátrányban is meg tudott szerezni egy pontot.

A két együttes párharcában a legutóbbi hét találkozó közül az ötödiken született döntetlen, megszakítás nélkül harmadszor.

Az idei utolsó bajnoki mérkőzésén a MOL Vidi FC fogadja a Ferencvárost vasárnap. Az OTP Bank Liga a téli szünet után február 2-án folyatódik. 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS