Döntetlen a két dobogós rangadóján, fehérvári győzelem Mezőkövesden

2022. április. 17., 19:12   |    

Döntetlen a két dobogós rangadóján, fehérvári győzelem Mezőkövesden

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi játéknapján a MOL Fehérvár a Mezőkövesdet győzte le, a Puskás Akadémia és a Kisvárda rangadóján nem született gólt.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Drazic (45.), illetve Kodro (16.), Petrjak (77.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Farkas, Pillár, Lukic, Vadnai (Kis, 79.), Vajda - Cseke, Cseri, Madarász (Besirovic, 84.) - Drazic, Jurina (Csurko, 67.)
MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Rus, Stopira, Sabanov - Nego (Bese, 96.), Rúben Pinto (Makarenko, 78.), Zulj, Heister - Kodro, Nikolics (Petrjak, 70.), Bamgboye (Dárdai, 70.)

Kiegyenlített labdabirtoklás mellett zajlott le az első félidő, amelynek korai szakaszában inkább a Fehérvár volt fölényben, majd a szünethez közeledve folyamatosan erőre kapott a hazai csapat. Ennek megfelelően bő negyedóra után a vendégek kerültek előnybe, ám a félidőt jelző sípszó előtti pillanatokban sikerült egyenlítenie a Mezőkövesdnek. Fordulás után nagy lendülettel vágott bele a folytatásba a hazai együttes, a Fehérvár viszont türelmes volt, csak a félidő derekán váltott tempót. A 70. perc környékén pályára küldött cserék jót tettek a vendégek játékának, sőt, Ivan Petrjak a hajrá kezdetén szép gólt lőtt, mellyel újra előnyben volt a székesfehérvári együttes. A Mezőkövesd a lefújásig számos alkalommal teremtett még veszélyes szituációt a fehérvári kapu előtt, de nem sikerült újra egyenlítenie, így egy pontot sem tudott otthon tartani. A vendégek immár négy bajnoki meccs óta veretlenek, a kövesdiek viszont két győzelem után veszítettek ismét, ráadásul 313 perc után kaptak újfent gólt hazai pályán az élvonalban. A Mezőkövesd négyszeres magyar válogatott középpályásának, Cseri Tamásnak ez volt a 150. NB I-es mérkőzése.

Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 0-0
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Joao Nunes, Stronati, Spandler, Nagy Zs. - Szolnoki, Favorov (Van Nieff, 76.) - Corbu (Skribek, a szünetben), Baluta, Slagveer (Urblík, 84.) - Zahedi (Komáromi, 76.)
Kisvárda Master Good: Odincov - Hej, Prenga, Cirkovic, Peteleu - Ötvös (Melnyik, 88.), Karabeljov - Asani (Camaj, 71.), Makowski, Bumba (Navrátil, 88.) - Mesanovic

A forduló rangadójának első negyedórája a Kisvárda fölényét hozta, ekkor a vendégek lendületes, gyors támadásokkal jutottak el a hazai kapuig. A folytatásban fordult a kocka, a Puskás Akadémia játszott veszélyesebben, amit több kihagyott gólszerzési lehetőség is jelzett. Fordulást követően fokozták az iramot a csapatok, ám a kapusoknak nem sok dolga akadt. A hajrához közeledve egyre inkább érződött, hogy amelyik gárda gólt szerez, biztosan győzni fog az egyébként alacsony színvonalú meccsen. Végül sem a Puskás Akadémia, sem a Kisvárda nem tudott a kapuba találni, így maradt a gól nélküli döntetlen. A pontosztozkodással a címvédő és listavezető Ferencváros lehet igazán boldog, mert így már 11 ponttal vezeti a tabellát a felcsútiak előtt.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS