Döntetlenek az MK-elődöntőben

2020. május. 23., 20:03   |    

Döntetlenek az MK-elődöntőben
Fotó: MTI

Vezetett a MOL Fehérvár FC, végül mégis egy-egy lett a mérkőzés vége a Mezőkövesd ellen a Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásában.

Újraindul az NB I – szigorú járványügyi óvintézkedések mellett

Újraindul az NB I – szigorú járványügyi óvintézkedések mellett

A tervek szerint szigorú egészségügyi előírások mellett május 23-án a Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzéseivel folytatódik a futballidény, május 30-án pedig a 26. fordulóval folytatódhat a férfi NB I-es bajnokság. A női NB I-ben csak a BL-be indulás eldöntéséhez szükséges mérkőzéseket rendezik meg. A tömeges érintkezés továbbra is komoly veszély, ezért a futsal és a szabadtéri amatőr és utánpótlás-bajnokságok idénye befejeződik.

Tovább

Zárt kapuk mögött, szigorú intézkedések mellett indult el a Magyar Kupa. A tét a döntőbejutás a négy még talpon lévő csapat számára. A továbbjutás két fordulóban dől el.

A Puskás Arénában lesz a Magyar Kupa-döntő

A Puskás Arénában lesz a Magyar Kupa-döntő

A kupadöntő hat év után tér vissza a nemzeti stadionba. A feszített tavaszi versenyprogramba illeszkedve, június 3-ra kerülő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti 20 órától.

Tovább

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Mezőkövesd Zsóry FC–MOL Fehérvár FC 1–1 (0–1)
Mezőkövesd, zárt kapuk mögött, v: Farkas Á.
gólszerzők: Pillár (80.), illetve Pátkai (12.)
sárga lap: Vadnai (20.), Berecz (61.), Pillár (62.), Neszterov (82.),  illetve Fiola (28.), Houri (84.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Karnyickij, Pillár, Vadnai – Cseri (Vajda, 81.), Neszterov, Berecz Zs., Besirovic (Pekár, 62.) – Zivzivadze (Takács T., 92.), Jurina (Nagy D., 62.)
Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Muszliu, Vinícius, Stopira – Pátkai, Houri (Elek, 92.) – Bamgboye (Nego, 69.), Kovács (Hodzic, 77.), Petrjak (Nikolov, 77.) – Nikolics (Futács, 92.)

Lendületesen, ugyanakkor sok hibával csaptak bele a küzdelembe a játékosok, majd néhány perc elteltével úgy tűnt, inkább a Fehérvár irányítja a játékot. A vendégcsapat erőfeszítéseinek hamar meg is lett az eredménye, még negyedóra sem telt el, amikor egy szabadrúgás után Pátkai érdekes mozdulattal, szinte ülő helyzetből fejelt a hazaiak kapujába. Ezután is a fehérváriak voltak veszélyesebbek, de csak a félidő hajrájáig, amikor a kövesdiek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, ám csak kapufáig jutottak.

A fordulás után kiegyenlítettnek tűnt a játék, de a vendégek többször kerültek gólhelyzetbe, ugyanakkor a legnagyobb lehetőség a hazaiak előtt adódott. A folytatásban a Fehérvár valamelyest ráült az eredményre, miközben a Mezőkövesd egyre inkább erőre kapott, és többször került Kovácsik kapuja elé.

A hajrában egy szöglet után a vendégek védelmi hibáját kihasználva sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak, akiknek a keddi visszavágón mindenképp gólt kell majd szerezniük Székesfehérváron, hogy legyen esélyük a döntőbe jutásra.

MTK Budapest (NB II)–Budapest Honvéd 0–0
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Erdős
sárga lap: Palincsár (82.), illetve Lovric (56.), Gazdag (59.)

MTK Budapest: Varga B. – Fülöp N., Katona M., Varju, Pintér Á. – Mezei (Bognár I., 69.), Palincsár, Cseke – Lencse (Bíró, 69.), Schön (Gera, 69.), Prosser
Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Lovric, Niba, Uzoma – Nagy G., Hidi – Gazdag (Ugrai, 76.), Lanzafame (Kesztyűs, 90.), Moutari (Kukoc, 76.) – George

A találkozón a Honvéd hiába kezdett agresszív letámadással, az MTK gyors akciókkal rendre a vendégvédelem mögé került, s előbb leshelyzet, majd Tujvel védése akadályozta meg a hazai vezetést. A kispestiek később is pontatlanul és kissé lassan futballoztak, labda nélküli játékban is rendre le voltak maradva, így a kék-fehérek játszottak fölényben a 25. percben elrendelt ivószünetig, de csak néhány ígéretes lövőhelyzetig jutottak. Az első komoly Honvéd-helyzetre több mint fél órát kellett várni, majd a játékrész vége ismét MTK-lehetőségeket hozott, azonban gól nem született a szünetig.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: az MTK támadott, a Honvéd védekezett, ebben a felvonásban viszont hamarabb kiszabadult a szorításból az élvonalbeli együttes, amely a kapufát is eltalálta Hidi révén, majd Lanzafame lőtt veszélyes szabadrúgást. Az újabb ivószünetben az MTK hármas cserét hajtott végre, ettől ismét megélénkült a játéka, de Tujvelnek nem akadt komoly védenivalója. Noha az MTK irányított a hajrában is, a meccs ziccerét a Honvéd hagyta ki, George ordító helyzetben, 10 méterről szemben a kapussal telibe lőtte Vargát. A hazaiak kapufája zárta le a második felvonás érdemi részét, a döntés a keddi visszavágóra maradt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS